صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نتیجه غیرمنتظره هشتگ سوئد گیت برای ادعاهای حقوق بشری سوئد

۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۵:۳۱
کد خبر: ۴۳۰۷۹۱۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
هشتگ سوئد گیت که اخیرا در رسانه‌های اجتماعی فراگیر شده است، واقعیت فرهنگ و نوعدوستی ادعایی سوئدی‌ها را به خوبی نشان می‌دهد.

خبرگزاری میزان –#SwedenGate در ماه‌های اخیر در فضای آنلاین بحث جدیدی را به راه انداخته و سبب شده همگان در دانسته‌های خود درباره سوئد دچار تردید شوند.

به گزارش «elpais، نیویورک تایمز و اسلیت»، هشتگ سوئد گیت پس از آن معروف شد که در فضای آنلاین پرسش درباره عجیب ترین خاطره فرهنگی/ مذهبی به پاسخ کاربری درباره مهمان نوازی سوئدی‌ها منجر شد.

وی نوشته بود که به یاد دارد در زمان کودکی به خانه یکی از دوستان سوئدی رفته بودند و از آن‌ها خواسته شد تا در اتاق دیگری بمانند تا خانواده سوئدی میزبان شام خود را میل کنند.

در مقابل بسیاری از کاربران سوئدی این موضوع را تایید کردند و برخی از کارشناسان این امر را ناشی از خساست سوئدی‌ها، گرانی مواد غذایی در این کشور یا مهارت بالای اجتماعی آن‌ها دانستند.

نکته جالب این که سوئدی‌ها در ابتدای امر از فراگیر شدن این هشتگ نه تنها ناراحت نشدند بلکه معتقد بودند که این امر سبب شده تا در کانون توجهات قرار بگیرند.

اما ماجرا به همین جا ختم نشد و مردم سراسر جهان این رفتار را دستکم بی ادبانه و در بدترین حالت سوءرفتار توصیف کردند.

با پیش رفتن هشتگ سوئد گیت حقایق دیگری از سوئد نیز مشخص شد؛ مثلا وقتی سوئدی‌ها به 18 سالگی می‌رسند باید به تنهایی به یک آپارتمان نقل مکان کنند و همین امر سبب شده تا آن‌ها در جهان بالاترین نرخ افرادی را که به تنهایی زندگی می‌کنند، داشته باشند.

اما مهم ترین پیامد هشتگ سوئد گیت، موجی بود که به ترسیم شباهت میان این سنت غیر مهمان نواز و نحوه عملکرد جامعه سوئد در برابر مهاجران و پناهجویان اقدام کرد.

در واقع هشتگ سوئد گیت در نهایت به نژادپرستی ساختاری در سوئد به ویژه در برابر سیاهپوستان و البته بومی‌های این کشور رسید.

این موج با واکنش عجیب سوئدی‌ها همراه شد که مهاجران را به دلیل عدم قدردانی از اجازه ورود به سوئد و فرصت زندگی در این کشور ناسپاس می‌خواندند.

هشتگ سوئد گیت به نقطه جالبی رسید و آن هم واکنش‌های تلخ و بیگانه هراسی در سوئد و آشکار شدن شکنندگی شگفت انگیز فرهنگی سوئد بود.

گسست بین تصویر مطلوب ارائه شده از سوئد با آن چه در واقعیت رخ می داد، به تشدید هشتگ سوئد گیت شد.

این در حالیست که سوئد سرمایه گذاری هنگفتی روی تصویر جهانی خود کرده است؛ تصویب مرخصی زایمان پدر، گرتا تونبرگ، هیگی دانمارکی، ... اهمیت موضوع برای سوئد چنان بالا بود که سفیر این کشور در اسپانیا در کنار دیگر مقام‌های سوئدی پیگیر هشتگ سوئد گیت شد.

اما سال‌های اخیر برای شهرت بین المللی سوئد بسیار دشوار گذشته است؛ رویکرد شدیدا انتقادآمیز آن نسبت به شیوع کرونا، واکنش‌های منفی به مهاجرت، اقدام‌های راست گرایان افراطی و شکاف‌های داخلی بر سر تصمیم برای پیوستن به ناتو.

آن چه مشخص است این که هشتگ سوئد گیت جزئیات تحقیرآمیز عملکرد جامعه سوئد در برابر خارجی‌های ساکن این کشور را توضیح داد و اکنون سوئد کنترل این روایت را از دست داده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: حقوق بشر سوئد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *