وزارت بهداشت موظف به افزایش ظرفیت دندانپزشکی تا رسیدن به متوسط جهانی است
خبرگزاری میزان - محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره ایجاد تعارض منافع در تعیین ظرفیت ورود به برخی از رشتهها مانند دندانپزشکی و پزشکی در نظام آموزشی کشور گفت: مدیران در هر جامعهای، موظف هستند مسائل آن جامعه را حل کنند. در حوزه پزشکی یکی از مهمترین مسائلی که باید رفع شود، تامین پزشک به میزان کافی است. به نحوی که جوانان بتوانند بعد از تکمیل ظرفیت آموزش در حد مورد نیاز کشور به رشته پزشکی بپردازند. اینکه امروزه خدمات پزشکی به درستی به تمام افراد خصوصا در شهرها و روستاهای محروم نمیرسد، به علت کمبود پزشک است.
وی ادامه داد: رفع این نیاز به عهده دولت است تا پزشک را به تعداد مورد نیاز تامین کند. قواعد مشخصی برای اینکه پزشک مورد نیاز چه تعداد باید باشد تا این نیاز به درستی و سهولت در بین مردم برطرف شود، وجود دارد. این مورد از مسائل بسیار سادهای است که دولت با توجه به قوانین فعلی بر تعداد پزشکانی که باید در این زمینه آموزش داده شوند و به جامعه تحویل داده شوند، تمرکز کند.
مفتح با اشاره به اینکه نباید مردم به دلیل تعارض منافع و کوتاهی از دریافت خدمات پزشکی محروم شوند، گفت: افزایش ظرفیت پزشکی، امری ضروری است. در این زمینه باید ظرفیت دانشگاهها هم بررسی شوند، چون نباید پزشکانی که از دانشگاهها فارغالتحصیل می شوند، بدون دیدن آموزش مناسب به بازار کار وارد شوند. باید پزشک متخصص هم از نظر آموزش و هم ظرفیت بیمارستانی به میزان کافی وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: باید با استفاده از ظرفیت های موجود، بتوانیم به غیر از نیاز کشورمان، پزشک به کشورهای همسایه و سایر کشورها صادر کنیم. این وظیفهای است که باید در دانشگاه علوم پزشکی در وزارت بهداشت به درستی انجام بگیرد.
مفتح درباره افزایش جمعیت سالخورده در 20 سال آینده و استفاده بیشتر از خدمات دندانپزشکی در افراد بالای 40 سال و لزوم تغییرات لازم در این بخش گفت: باید تعداد جمعیت بالای 40 سال در کشور و نیاز این افراد به دندانپزشک سنجیده شوند. این برآورد باید به درستی صورت بگیرد و به درستی مشخص شود که ما در سالها و دهههای آینده به چه میزان دندانپزشک و یا پزشک در تخصصهای دیگر نیاز داریم. درصدی هم باید علاوه بر این تعداد پزشک درنظر بگیریم و دانشگاه های مان را برای پذیرش این تعداد دانشجو که در جامعه مورد نیاز است، آماده کنیم.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس افزود: دانشگاهها باید اعلام نیاز کنند و کمبودهای موجود توسط دولت و وزارت بهداشت به سرعت تامین و رفع شود تا ما بتوانیم این تعداد پزشک و دندانپزشک را در سالهای آینده و برنامهای که تعیین شده است در جامعه و کشور وارد کنیم.
مفتح درباره عدم اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی توسط وزارت بهداشت و اقدام لازم مجلس در صورت بروز این موضوع گفت: وزارت بهداشت جزئی از دولت و دولت هم خدمتگذار و وظیفهاش خدمت کردن به مردم است و نه تنها برای امروز، بلکه برنامه ریزی برای آینده دارد. باید بررسی کنیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرفیت دندانپزشکان را به چه میزان تعیین کرده است. اگر این میزان به درستی و برای نیاز جامعه تعیین شده باشد، دلیلی برای نپذیرفتن دانشجوها توسط دانشگاهها وجود ندارد. من تصور نمیکنم که دانشگاهها از پذیرش دانشجویان شانه خالی کنند، مگر اینکه امکانات کم باشد که تامین این امکانت هم به عهده دولت است.
سخنگوی برنامه و بودجه و محاسبات افزود: ما نمیتوانیم خدمات پزشکی و دندانپزشکی به مردم ندهیم و مردم را از این خدمات محروم کنیم. هیچ منطقی پشت این قضیه نیست. به چه دلیلی وزارت بهداشت نمی خواهد این کار را بکند. قطعا باید این خدمات در سطحی که مورد نیاز هست و کارشناسان تشخیص میدهند، تامین شود و آن تعداد پزشکی که در این قاعده و روال مشخص میشوند، در دانشگاه ها تربیت شوند و آموزش ببینند. دانشگاهها حتی اگر امکانات کمی دارا هستند، باید موارد مورد نیازشان را به دولت و وزارت بهداشت اطلاع بدهند تا برای رفع این نیازها هر چه سریعتر اقدام بشود.
مفتح با اشاره به بروز وضعیت نامناسب در پی پایین بودن سرانه دندانپزشکی ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و دنیا و گفت: این موضوع مشکلات بسیار زیادی می تواند ایجاد میکند زیرا دندان عضو بسیار حساسی است و بیمارهای دندانی میتواند هم در قسمت گوارش و هم در قسمتهای دیگر بدن تاثیر بگذارد و لطمه بزند. بنابراین به چه منطقی ما باید تعداد دندانپزشکانمان کمتر از حد نرمال مجاز باشد؟
این نماینده مجلس، کاهش ظرفیت پذیرش رشتههای دندانپزشکی از سال 1394 تا 1400 را باعث ایجاد تبعات منفی در جامعه دانست و افزود: تهران علی رغم اینکه از سرانه مناسب پزشکی برخوردار است، به اندازه ای تعرفه های دندانپزشکی بالا و نوبتدهی هم در بازه طولانی رخ میدهد که افراد ترجیح میدهند دندان را بکشند تا اینکه دندان را ترمیم بکنند. این مسائل به نقاط ضعف مدیریتهای غلط قبلی بازمی گردد که در جامعه وجود دارد و امروزه به این شکل خود را نشان می دهد.
انتهای پیام/