صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کابل: تحریم‌های آمریکا نباید شامل روابط تجاری "افغانستان و ایران" بویژه در چابهار شود

۰۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹:۰۱
کد خبر: ۴۳۰۶۷۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان در واکنش تازه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اظهارداشت که ایران بزرگترین شریک تجاری دولت کابل است بنابراین تحریم‌های آمریکا نباید شامل افغانستان و بویژه بندر چابهار شود.

به گزارش گروه بین‌الملل ، در چند سال اخیر روایط تجاری کابل و تهران در حال افزایش است و ایران به بزرگترین شریک تجاری افغانستان تبدیل شده است.

وزارت خارجه افغانستان تجارت با ایران و استفاده از بندر «چابهار» را برای کشورش حیاتی اعلام کرد و خواستار لغو تحریم‌های آمریکا در روابط با جمهوری اسلامی ایران شد.

«صبغت‌الله احمدی» سخنگوی وزارت خارجه افغانستان گفت: ما از آمریکا می‌خواهیم که روابط تجاری افغانستان با ایران بویژه بندر چابهار شامل تحریم‌های واشنگتن نشود.

وی افزود: وزارت خارجه افغانستان تلاش می‌کند تا تحریم‌های آمریکا به تلاش‌ها برای توسعه بندر چابهار آسیبی وارد نکند.

«خان جان الکوزی» معاون اتاق تجارت افغانستان نیز تصریح کرد که باید تفاهمنامه جدیدی با هند و ایران به امضا برسد تا افزایش دسترسی افغانستان به بندر چابهار را تضمین کند.

افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی برای دسترسی به دریا پیش از این کاملا به پاکستان وابسته بود و اسلام‌آباد اجازه دسترسی زمینی محصولات هندی به افغانستان را نمی‌داد.

بنابراین بندر چابهار در ایران ضمن ارائه یک مسیر جایگزین برای افزایش مبادلات تجاری در اختیار کابل و دهلی نو قرار گرفته که وابستگی کابل به اسلام آباد را بسیار کاهش داده است.

گفتنی است که پیچیدگی روابط کابل و اسلام‌آباد، کاهش 27 درصدی صادرات پاکستان به افغانستان و افزایش حجم معاملات تجاری کابل، تهران و دهلی‌نو را در پی داشته است.

بندر چابهار ارزان ترین و نزدیک مسیر برای صادرات اموال تجاری افغانستان محسوب می‌شود که افغانستان را به آبهای جهانی وصل می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *