اگر شجاعت نداشتم هیچ وقت به فدراسیون گلف نمیآمدم/ نوع برکناری دایی از سرمربیگری پرسپولیس اشتباه بود/ اولین کسی که با برانکو مذاکره کرد من بودم
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، بهروز منتقمی جزو مدیران قدیمی و باسابقه ورزش ایران است. او در طول دوران مدیریتش در ورزش، سابقه مدیرکلی تربیتبدنی استانهای مختلف، سرپرستی باشگاه پرسپولیس و همچنین حضور در سمتهای مختلف وزارت ورزش را در کارنامه دارد. منتقمی در حال حاضر سرپرست فدراسیون گلف است و شنیده میشود قصد دارد برای ریاست این فدراسیون نامزد شود. با او گفتوگویی انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
شنیده شده شما قصد دارید برای ریاست فدراسیون گلف کاندیدا شوید. البته در ابتدای حضورتان در این فدراسیون در مصاحبهای عنوان کردید که تصمیمی برای ثبتنام در مجمع انتخاباتی فدراسیون گلف ندارید.
از روزی که من سرپرستی فدراسیون گلف را بر عهده گرفتم در هیچ مصاحبهای نگفتم که برای ریاست این فدراسیون کاندیدا میشوم یا خیر. صحبتی که در آن زمان انجام دادم این بود که تصمیمی برای حضور در انتخابات فدراسیون گلف نگرفتهام. همین الان هم هنوز تصمیمی در این مورد نگرفتهام. به هر حال باید قانع شوم که حضورم در فدراسیون گلف واجب و ضروری است.
با توجه به این که شما بازنشسته هستید میتوانید برای انتخابات فدراسیون گلف ثبتنام کنید؟
کسانی که بازنشسته هستند نمیتوانند برای انتخابات فدراسیونها شرکت کنند اما من بازنشسته نیستم. با توجه به این مسئله منعی برای شرکت در انتخابات فدراسیون گلف ندارم.
شما برای ریاست فدراسیون تنیس هم تمایل داشتید؟
من به ورزش تنیس علاقهمند هستم و در حال حاضر هم هفتهای 3 شب تنیس بازی می کنم. خانواده من هم از اهالی تنیس محسوب میشوند. البته الان که در فدراسیون گلف هستم دیگر تمایلی به ریاست فدراسیون تنیس ندارم.
خودتان ترجیح میدهید در کدام رشته مدیریت کنید؟
ترجیح من مدیریت در فوتبال است اما همان طور که گفتم در حال حاضر تمام تمرکز من روی گلف است، ضمن این که اگر در فدراسیون گلف ماندنی شدم حتما کاری خواهم کرد که منشا اثرات مفید در این فدراسیون باشد.
وضعیت گلف کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟
گلف ایران کار زیادی را میطلبد و نیازمند برنامه کوتاهمدت و بلند مدت است. البته باید قدردان زحمات مسئولان قبلی هم بود. از اینجا به بعد هم باید یک برنامهریزی 5 ساله انجام داد و تقویم ورزشی را با کمترین نقص ممکن پیاده کرد. گلف از سال 2016 المپیکی شده و باید از مزایای این مسئله بهره ببریم. از روزی که به فدراسیون گلف آمدم تلاش کردم که تعداد اعزامها بیشتر شود. با این اوصاف ما 5 سال پرفشار و طاقتفرسا را در پیش خواهیم داشت.
زمانی که سرپرستی فدراسیون گلف را بر عهده گرفتید انتظار می رفت که اصلاحات مورد نظر را در این فدراسیون پیاده کنید اما تا این لحظه چنین اتفاقی رخ نداده است.
ما سعی کردیم وضع موجود را اداره کنیم تا رئیس فدراسیون گلف مشخص شود. رئیس آینده فدراسیون میتواند بر اساس نیازهای فدراسیون، این تغییرات را انجام دهد. ضمن این که برای اصلاحات نباید تنها به تغییر نفرات تکیه کنیم. بلکه باید به دنبال توسعه گلف در استانهای مختلف باشیم. تا الان هم مذاکرات خوبی با مدیران کل ورزش و جوانان استانها برای توسعه گلف داشتهایم.
احساس میشود برخی از مسئولان فدراسیون گلف که از دوره ریاست سعیدی در این فدراسیون هستند موافق مهجور ماندن گلف هستند. با این صحبت موافق هستید؟
من به جز این مسئله خیلی چیزهای دیگر هم در فدراسیون گلف احساس کردم اما امیدوارم این مسائل طوری مدیریت شود که گلف بتواند در جهت پیشرفت گام بردارد. اگر هم خودم رئیس این فدراسیون نشوم به رئیس آینده کمک خواهم کرد که این مشکلات و حاشیهها را حل کند، چون این حاشیهها دردسرساز خواهد شد.
اگر ریاست فدراسیون گلف را بر عهده بگیرید این شجاعت را دارید که یک تغییر و تحول اساسی در این فدراسیون انجام دهید؟
من اگر شجاعت نداشتم هیچ وقت مدیریت فدراسیون گلف را قبول نمیکردم. من در طول دوران مدیریتم تلاش کردم وظایفم را با شجاعت و صلابت انجام دهم. مدیری که ترسو باشد ناتوان است.
عملکرد سلطانیفر در وزارت ورزش را چگونه ارزیابی میکنید؟
آقای سلطانیفر تمام تلاش خود را انجام داد تا استانهای مختلف را در ورزش فعالتر کند. خوشبختانه رابطه بین فدراسیونهای ورزشی با استانها ایجاد شده است. در سطح بینالملل هم اقدامات مهمی انجام شده تا کرسی های بینالمللی زیادی کسب شود. امیدوارم زحماتی که وزیر ورزش کشیده حاصل آن را در میادینی مثل بازیهای آسیایی ببینیم. مردم هم عملکرد مدیران را در میادین بینالمللی میسنجند. همین که مردم را راضی نگه داریم بهترین کار است.
این که گفته میشود انتخابات فدراسیونهای ورزشی مهندسی میشود را چقدر قبول دارید؟
من چنین مسئله ای را ندیدم و تا الان هیچ سفارشی مبنی بر حمایت او از یک کاندیدای خاص نشنیدم. آقای سلطانیفر یک فرد سالم است که به مسائلی همچون مهندسی انتخابات نمیپردازد. اگر چنین چیزی وجود داشت من از انتخابات فدراسیون بسکتبال انصراف نمیدادم. حتی زمانی که به فدراسوین گلف آمدم تنها سفارشی که آقای سلطانیفر به من کرد این بود که وظیفهام را در دوران سرپرستی به درستی انجام دهم.
چرا از حضور در مجمع انتخاباتی فدراسیون بسکتبال انصراف دادید؟
وقتی دیدم مدیرانی کاندیدا شدهاند که از من در بسکتبال پیشکسوتتر هستند ترجیح دادم انصراف خودم را از حضور در انتخابات فدراسیون بسکتبال اعلام کنم. این انصراف هم تصمیم خودم بود و به سفارش کسی نبود. البته به نظر من رئیس فدراسیون در وهله اول باید مدیر باشد.
در بازیهای اسیایی چه نتایجی می توانیم کسب کنیم؟
همه ارکان ورزش اعم از وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیونها به شدت در حال فعالیت هستند تا عملکرد موفقی در جاکارتا داشته باشند و امیدوارم کاروان ایران بتواند در این دوره سربلند باشد.
شما سابقه مدیریت در باشگاه پرسپولیس را دارید. چرا مدیریت باشگاههایی همچون پرسپولیس و استقلال با حاشیهها و مشکلات زیادی همراه است؟
باشگاههای پرسپولیس و استقلال هواداران زیادی دارند و نتایجی که کسب میکنند در سطح جامعه تاثیرگذار است و همین مسائل باعث ایجاد حاشیههایی میشود و هیچ مدیری نمی تواند بگوید که میتواند حاشیههای این دو باشگاه را جمع کند. تنها کاری که میتوان انجام داد این است که مدیران استقلال و پرسپولیس، حاشیههای این دوباشگاه را مدیریت کنند. مسائل مالی هم در ایجاد حاشیهها بیتاثیر نیست. بهترین کار این است که مدیران سرخابی با در اختیار گرفتن مشاوران قوی، بتوانند درجهت حل مشکلات گام بردارند. خوشبختانه در حال حاضر استقلال و پرسپولیس به لحاظ نتیجهگیری عملکرد خوبی داشتهاند. امیدوارم در ادامه لیگ قهرمانان آسیا هم نتایج درخشانی کسب کنند. آنچه مسلم است حاشیههای استقلال و پرسپولیس همیشه وجود داشته و خواهد داشت و تنها میشود این حاشیهها را مدیریت کرد.
طاهری مدیریت قابل قبولی در پرسپولیس داشت؟
آقای طاهری در بحث نتیجهگیری عملکرد قابل قبولی داشت اما مدیریت باشگاه تنها در نتیجهگیری خلاصه نمیشود. یک مدیر باید در بحثهایی همچون ساخت وررشگاه اختصاصی، جذب اسپانسر و ....هم فعالیت کند و تنها نباید به دنبال کسب نتیجه باشد.
برکناری علی دایی از پرسپولیس مصادف شد با حضور شما در این باشگاه، از آن دوران بگویید.
من برای علی دایی احترام زیادی قائل هستم اما برای یک باشگاه حرفهای اینگونه تغییرات طبیعی است. میتوان در خصوص نوع برکناری دایی بحث کرد و به نظرم نوع برکناری او درست نبود. ناراحتی دایی هم بیشتر به همین خاطر بود. من او را قبول دارم و اگر روزی در باشگاهی مشغول به کار شوم حتما از علی دایی دعوت به همکاری خواهم کرد.
اما مربی جانشین دایی شد که به لحاط فنی در جایگاه پایینتری نسبت به او قرار داشت.
دایی در این خصوص همه صحبتها را انجام داده و من اعتقاد دارم که قهرمانان همیشه در قلب مردم جا دارند و دایی هم جزو قهرمانان کشور است و در تصمیمگیری مدیران خدشهای به شخصیت این قهرمانان نمیشود.
گرشاسبی میتواند در پرسپولیس موفق باشد؟
از سالها قبل من با آقای گرشاسبی دوست هستم و با توجه به سابقه مدیریتیاش در خوزستان و تهران، میتوان گفت او یک مدیر سالم، مومن و کارکشته است. چشمداشتی به چیزی ندارد و تمام تلاش خود را برای موفقیت پرسپولیس انجام داده است. بسته شدن پنجره نقل وانتقلاتی پرسپولیس هم ارتباطی به دوران مدیریتی آقای گرشاسبی ندارد. با این حال او تمام تلاشش را انجام داد که این مشکل حل شود.
حضور برانکو در پرسپولیس باعث شد این تیم موفقیتهای زیادی کسب کند.
اولین کسی که با برانکو مذاکره کرد من بودم و دو بار با او مذاکره کردم اما دوران حضورم در پرسپولیس به بستن قرارداد با برانکو نکشید و دوستان دیگری قرارداد با برانکو را امضا کردند.
پرسپولیس و استقلال قابلیت خصوصیسازی را دارند؟
به نظر من این دو باشگاه قابلیت خصوصیسازی دارند و اگر جرات آن را داشته باشیم این اتفاق خواهد افتاد. بخش خصوصی میتواند از منابعی که در اختیار دارد برای استقلال و پرسپولیس هزینه کند. البته دولت میتواند همچنان روی این دو باشگاه نظارت کند. اعتقاد دارم بالاخره استقلال و پرسپولیس خصوصی خواهند شد اما زمان آن مشخص نیست. البته برای این کار باید جرات آن باشد و من این جرات را در وزیر ورزش میبینم.
امکانش است که دوباره در فوتبال مدیریت کنید؟
بدم نمیاید دوباره به فوتبال برگردم. این قابلیت را در خودم میبینم که بتوانم در فوتبال موفق باشم. من درس ورزش را خواندهام و تجربیات کافی هم دارم. البته در این که همیشه به دانشهای جدید نیازمند هستیم شکی وجود ندارد.
صحبت پایانی.
اگر روزی تصمیم بگیرم در گلف مدیریت کنم این نوید را می دهم که بتوانم در این رشته هم تاثیرگذار باشم. در نهایت امیدوارم رسانهها بیشتر از گذشته به رشته گلف بپردازند.
گفتوگو از آرش عبدی