صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری کرمان: نظارت دادستان‌ها و روسای حوزه‌های قضایی بر روند اجرای سند تحول و تعالی قضایی لازم است

۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۸:۳۵
کد خبر: ۴۳۰۴۹۱۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان کرمان بر لزوم نظارت دادستان ها و روسای حوزه‌های قضایی بر روند اجرای سند تحول و تعالی قضایی تاکید کرد و گفت: اولویت کار دستگاه قضایی در سطح کشور، اجرای سند تحول و تعالی قضایی به عنوان سندی کامل، جامع، عملیاتی و اجرایی است.

خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در گردهمایی روسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی سراسر استان کرمان با اشاره به این مطلب که سند تحول و تعالی قضایی مورد تائید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته و معظم له بر اجرای آن تاکید کرده‌اند، افزود: دادستان‌ها باید به صورت مستمر روند اجرای تکالیف تعیین شده در این سند را رصد کرده و به برنامه های این سند توجه داشته باشند.

وی ادامه داد: برای اجرای سند تحول و تعالی قضایی باید برنامه های دائمی پیش بینی کرد و در این حوزه نمی توان با برنامه های مقطعی پیش رفت زیرا برنامه های مقطعی توفیقات این برنامه را کاهش می دهد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر تشکیل کارگروه سند تحول و تعالی قضایی به منظور رصد میزان اجرای این سند و برنامه ریزی دائمی برای اجرای آن، گفت: این سند به عنوان سند بالادستی یک چراغ راه است و در کنار اجرای راهکا‌رهای این سند باید از ابتکارات فردی، مشورت همکاران و نخبگان دانشگاهی و حوزوی نیزاستفاده کرد.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی، اظهارکرد: اقتضائات شهرستانی و استانی باید برای اولویت بندی اجرای برنامه های ذیل سند تحول و تعالی قضایی مد نظر قرار گیرد و تمامی این اقدامات باید در چارچوب قوانین و مقررات موجود انجام شود.

وی  با اشاره به در پیش بودن هفته قوه قضاییه، گفت: همایش استانی قوه قضاییه در دومین روز از هفته قوه قضاییه با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، استاندار و جمعی از مسئولان استانی برگزار می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: نشست هماهنگی با سازمان ها و نهادهای همکار به منظور بزرگداشت هفته قوه قضاییه در مرکز استان برگزار و برنامه ریزی‌هایی نیز انجام شده است و می طلبد که برنامه های بزرگداشت این هفته در شهرستان‌ها نیز برنامه ریزی و اجرایی شود.

وی اجرای برنامه های ابتکاری و مبتنی بر نیازهای هر منطقه را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: ارائه عملکرد و خدمات انجام شده، تبیین سیاست‌های قوه قضاییه و استفاده از نظرات نخبگان و اندیشمندان باید در برنامه های بزرگداشت هفته قوه قضاییه مورد توجه قرار گیرد.

مبارزه با فساد از وظایف ذاتی دستگاه قضایی است

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه مبارزه با فساد را از وظایف ذاتی دستگاه قضایی برشمرد و تاکید کرد: در این حوزه باید از بروز فساد در حوزه های مختلف از جمله در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سایر حوزه ها پیشگیری کرد ودر صورت بروز فساد نیز باید با جدیت و قاطعیت با آن برخورد شود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی تصریح کرد: اگر در قوه قضاییه زمینه های فسادزا را رصد نکنیم و با آن مقابله نشود، هیچ مرجعی در کشور نمی تواند در این حوزه اقدام کند و از این رو می طلبد که موضوع مبارزه با فساد در حوزه های درون سازمانی و برون سازمانی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی حفظ، حراست و صیانت از سلامت دستگاه قضایی را نیز مورد تاکید قرار داد و در ادامه یادآورشد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر موضوع مبارزه با فساد تاکید ویژه ای دارند و این امر، مسئولیت دستگاه قضایی در حوزه مقابله با فساد را افزایش می دهد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان، صیانت از نیروی انسانی فعال در دستگاه قضایی را مورد تاکید ویژه قرار داد و افزود: باید مراقب باشیم که لغزش‌ها، هواهای نفسانی و فساد باعث ریزش فرد از دستگاه قضایی نشود و در این رابطه حفظ سلامت داخلی دستگاه قضایی از اهمیت ویژه‌ای برخورداراست.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با اشاره به این مطلب که مبارزه با فسادهای اقتصادی در اولویت مبارزه با فساد قرار دارد، تاکید کرد: این موضوع به دلیل ارتباط با معیشت مردم در شرایط اقتصادی کنونی از اهمیت ویژه تری برخوردار است و نباید اجازه داد عده ای از وضعیت اقتصادی و وضعیت کنونی بازار سوء استفاده کنند و از این رو باید در چارچوب قوانین و مقررات موجود براین حوزه نظارت جدی اعمال شود تا زمینه های سوء استفاده احتمالی افراد سودجو رفع شود.

وی گفت: دادستان ها باید به وظایف خود در چارچوب قانون برای نظارت بر بازارعمل کنند تا از این وضعیت عبور و به وضعیت مطلوب برسیم.

لزوم حساسیت ویژه مقامات قضایی به موضوع پیشگیری از وقوع جرم

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه  بر اهمیت پیشگیری از وقوع جرم نیز تاکید کرد و افزود: با توجه به آسیب های اجتماعی موجود که منجربه تولید پرونده می شود، مقتضی است که به موضوع پیشگیری از وقوع جرم توجه ویژه ای شود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی یادآورشد: پیشگیری از وقوع جرم جنبه های مختلفی از جمله شناسایی بسترهای فسادزا و جرم زا، شناسایی علل آسیب های اجتماعی، جلب همکاری سازمان های مربوطه به منظور اجرای برنامه های پیشگیرانه و مدیریت پرونده های قضایی به شیوه های بازدارنده دارد.

وی یادآوری کرد: دادستان ها باید در راستای رسیدگی به جرایم مهم و خشن با حساسیت وِیژه ای اقدام کنند تا شناسایی عاملان، صدور قرار متناسب و صدور حکم به نحوی انجام گیرد که موجب بازدارندگی از ارتکاب مجدد این جرایم شود.

مردمی کردن قوه قضاییه، یک اصل است

رئیس کل دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود، مردمی کردن قوه قضاییه را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: هدف اصلی در ارایه خدمات، جلب رضایت مردم است و در قوه قضاییه نیز تمامی تلاش ها باید منجر به افزایش رضایت مندی مردم از دستگاه قضایی شود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با اشاره به اینکه جلب رضایت مندی صد درصدی مردم امکان پذیر نیست زیرا عده ای در دادگاه ها محکوم می شوند و ممکن است ناراضی باشند، افزود: باید به نحوی برنامه ریزی شود که در نهایت مردم از خدمات دستگاه قضایی رضایت داشته باشند و در سنجش میزان رضایت مندی ها، همواره شاهد افزایش میزان رضایت مندی مردم باشیم تا به حد مطلوب در این حوزه دست پیدا کنیم

.وی با اشاره به این مطلب که مردمی کردن قوه قضاییه از موارد مورد تاکید ریاست قوه قضاییه به شمار می رود، تاکید کرد: همواره باید توجه داشت که هدف قوه قضاییه خدمت به مردم است و این اصل نباید فراموش شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان، تسهیل دسترسی مردم به قوه قضاییه را زمینه ساز افزایش رضایت مندی عمومی از دستگاه قضایی دانست و گفت: ایجاد زمینه ارتباط مستقیم و بدون واسطه مردم با مسئولان قضایی و دادستان ها و حضور در اجتماعات مردمی از جمله در نماز جمعه، مساجد از ضروریات است که در نهایت موجب افزایش رضایت مندی از قوه قضاییه می‌شود .

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی، افزایش آگاهی های حقوقی و قضایی مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: این اقدام در قالب طرح هر مسجد یک حقوقدان از سوی بسیج حقوقدانان در دست انجام است و باید با همکاری قضات و وکلا توسعه یابد.

وی حفظ کرامت و  توجیه مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: رفتار قضات نباید منجر به گلایه مندی مردم شود و قضات باید به این حوزه توجه و حساسیت ویژه ای داشته باشند.

کاهش جمعیت کیفری زندان ها به معنای ترحم به مجرمان حرفه ای نیست

رئیس کل دادگستری استان کرمان، کاهش جمعیت کیفری زندان ها را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: منظور از کاهش جمعیت کیفری زندانها، ترحم کردن به افرادی که آزادی آنها منجر به اخلال در نظم عمومی می شود، نیست و در این رابطه باید به امنیت مردم و جامعه توجه ویژه ای صورت گیرد و با افرادی مجرم از جمله سارقان حرفه ای سخت برخورد شود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی تاکید کرد: سرکشی از زندان ها باید در دستور کار مقامات قضایی باشد.

لزوم ورود جدی دادستان ها در حوزه مطالبه گری و نظارت بر اقدامات دستگاه ها در مسیر حمایت از تولید

رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه سخنان خود گفت: حمایت از تولید و اشتغال نیز از نیازهای مهم جامعه ما است و رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند که تمامی ظرفیت ها در زمینه حمایت از تولید، اشتغال و تحقق شعار سال مورد استفاده قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی، مطالبه گری و نظارت بر حوزه حمایت از تولید را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید نظارت شود که با دستور قضایی و با اقدام قاضی ما هیچ واحد تولیدی پلمب و تعطیل نشود.

وی یادآورشد: حمایت قضایی از تولید در مطالبه گری از دستگاه ها در راستای حمایت از تولید محقق می شود و باید در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی، مراتب منطبق بر قوانین و ضوابط قانونی به عنوان ترک فعل مورد برخورد قانونی قرار گیرد.

انتهای پیام/


برچسب ها: دادگستری اولویت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *