صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند درصد از جمعیت ایران کبد چرب دارند؟

۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴:۱۵
کد خبر: ۴۳۰۴۷۲
عضو پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: 30 درصد جمعیت کشور، مشکل کبد چرب دارند که می تواند به مرور زمان قلب، فشارخون و قند خون آنان را مختل کند.
به گزارش گروه فضای مجازی ،مهدی صابری فیروزی عضو پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از فعالیت‌های مهم کبد، ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی‌ها در بدن است و کبد چرب از جمع شدن چربی‌ها در بافت‌های کبد بروز می‌کند.

این متخصص گوارش و کبد تصریح کرد: کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است. با بروز این عارضه بیماری‌ها یا مشکلات تغذیه‌ای زیادی در بدن ایجاد می‌شود و انباشته شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود.وی گفت: از شیوع ۳۰ درصدی ابتلای مردم به کبد چرب، سه درصد آنزیم کبدشان بالاست. وقتی که آنزیم کبد بالا باشد به افزایش فشارخون و نارسایی قلبی منجر می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بیماری کبد چرب، علامت خاصی ندارد و به دنبال انجام آزمایش‌های دوره ای، اختلال در آنزیم‌های آن مشخص می‌شود. اختلالات آنزیمی در کبد چرب معمولا خفیف است و در اکثر موارد موجب افزایش مختصر آنزیم‌های کبدی می‌شود.صابری، خستگی و احساس ناراحتی در قسمت فوقانی شکم را از علائم کبد چرب بیان کرد.

وی افزود: بروز کبد چرب در افرادی که دارو‌های کورتونی تزریق می‌کنند یا دیابت دارند، بیشتر است. همچنین وجود سندرم متابولیک در بدن باعث کبد چرب می‌شود و اگر به موقع تشخیص داده نشود باعث تنگ شدن رگ‌های قلب و مغز شده و سکته به وجود می‌آید.این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: برای درمان کبد چرب داروی خاصی وجود ندارد و با ورزش و کاهش وزن می‌توان این بیماری را تحت کنترل درآورد.

صابری خاطرنشان کرد: در صورت بی توجهی به درمان به موقع، در درازمدت مقادیر زیادی چربی در کبد رسوب می‌کند و موجب بروز التهاب کبدی می‌شود و نباید نسبت به این عارضه بی تفاوت بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *