صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز درباره انتخابات ترکیه / رقیب اصلی اردوغان کیست؟

۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۴:۴۹
کد خبر: ۴۳۰۴۵۱
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل ترکیه گفت: برای اولین بار ۶ کاندیدا در ترکیه برای پست ریاست جمهوری نامزد شده‌اند. رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، محرم اینجه از حزب جمهوری‌خلق ترکیه است.
علی قائم‌مقامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به برگزاری انتخابات در ترکیه اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه از ساعت ۸ صبح امروز یکشنبه به وقت محلی آغاز شده و بیش از ۵۶ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در آن هستند.

وی ادامه داد: برای اولین بار ۶ کاندیدا در ترکیه برای پست ریاست جمهوری نامزد شده‌اند. رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، محرم اینجه از حزب جمهوری خلق ترکیه است. 
 
کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه مکان حضور نامزدهای ریاست جمهوری و رهبران احزاب ترکیه برای مشارکت در انتخابات و انداختن رای خود در صندوق آراء از قبل مشخص می‌شود، گفت: «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری کنونی و نامزد حزب عدالت و توسعه در استانبول، «بنعلی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه در ازمیر، «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب جمهوریخواه خلق و «دولت باغچه‌لی» رهبر حزب حرکت ملی در آنکارا و «محرم اینجه» نامزد حزب جمهوریخواه خلق در یالوا(شهر محل تولد) رای می‌دهند.
 
وی ادامه داد:همچنین «مارال آکشنر» رهبر و نامزد حزب نیک در استانبول، «تمل کاراملا اوغلو» رهبر و نامزد حزب سعادت در یک دبیرستان در آنکارا، «دوغو پرینچک» رهبر و نامزد حزب وطن در یک مدرسه راهنمایی در استانبول، «صلاح الدین دمیرتاش» نامزد حزب دموکراتیک خلق‌ها در زندان ادیرنه، «سزایی تملی» و «پروین بولدان» رهبران مشترک حزب دموکراتیک خلق ها نیز در شهر وان آرای خود را به صندوق می‌اندازند.

وی اضافه کرد:  در بین جریان اتحاد جمهور یک نوع تفرقه‌ای وجود دارد و بخشی از ملی‌گرایان ترک که به حزب حرکت ملی وابسته‌اند، گفته‌اند به اردوغان رأی نمی‌دهیم. البته بین اتحاد ملت یک نوع پیمانی به‌وجود آمده مبنی بر بازگشت به نظام پارلمانی دموکراتیک و نظام لائیک جمهوری؛ یعنی می‌خواهند آن را احیا کنند و مخالف نظام ریاست جمهوری هستند که اردوغان در رأس آن است. بنابراین این نوع گرایشات سیاسی درباره نظام دولتی وجود دارد.

قائم مقامی یادآور شد: اتحاد جمهور به رهبری اردوغان دو شب پیش، نظام دولت ریاست جمهوری ترکیه را اعلام کرد و اول گفت،  این نظام ریاست جمهوری مدل ترک را ارائه می کنیم و آن را از شانزده دولت ترک از عصر باستان تاکنون و نیز نظام ریاست جمهوری آمریکا، کره جنوبی، روسیه و نظام نیمه ریاست جمهوری فرانسه الهام گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: اردوغان در این مراسم در نقشه‌ای که نشان داد خودش و حزب عدالت و توسعه را به مثابه خورشید و بقیه دولتمردان را به صورت سیاره‌هایی  که دور آن خورشیدند، نشان داد. در این طرح  تعداد وزرا به ۱۶ نفر کاهش داده شده است. رئیس جمهور همه وزرا را انتخاب می‌کند و دیگر به تصویب مجلس نمی‌رسد. حقوقدانان می‌گویند این نظام ریاست جمهوری که اردوغان می‌خواهد پیاده کند در هیچ جای جهان سابقه ندارد و یک نظام دیکتاتوری متکی بر یک فرد خواهد بود.

قائم مقامی تصریح کرد: منتقدان معتقدند در این طرح تفکیک قوا از بین می‌رود، ولی اردوغان معتقد است این نظام ریاست جمهوری،تفیک قوا را به‌وجود می‌آورد و دموکراسی را تقویت می‌کند، ولی مخالفان برعکس این را می‌گویند و معتقدند اردوغان می‌خواهد منافع شخصی خود و اطرافیانش را محقق کند نه خواسته‌های دولت و ملت ترکیه را.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *