صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هارت و پورت ترامپ به نفع ایران است/ پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای برای شناسایی شرکت‌های کوچک و متوسط برای همکاری با اروپایی‌ها

۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰:۵۸
کد خبر: ۴۳۰۴۳۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
وزیر امورخارجه گفت: کمیته‌ای برای شناسایی شرکت‌های کوچک و متوسط داخلی در اتاق تشکیل شود تا با شرکت‌های اروپایی‌ها همکاری کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمدجواد ظریف در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار کرد: در ابتدای قرن ۲۰قدرت اقتصادی در کنار قدرت نظامی باعث پیشرفت و عقب ماندگی کشور‌ها شده است.
 
وی افزود: گرچه هارت و پورت‌های ترامپ در کوتاه مدت به نفع آمریکا است، اما در درازمدت به نفع ایران خواهد بود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه باید از امکانات جدیدی که بوجود آمده استفاده کرد گفت: کلید حل مشکلات شرکت‌های متوسط و کوچک هستند.

ظریف با اشاره به اینکه اروپایی‌ها شرکت‌های متوسط و کوچک خود را شناسایی کرده اند پیشنهاد کرد؛ کمیته‌ای برای شناسایی شرکت‌های کوچک و متوسط داخلی در اتاق تشکیل شود تا متناظر شرکت‌های اروپایی باشند.
 
وی خاطرنشان کرد: در دوران تحریم های گذشته عاملی که مانع کار با ایران می شد عامل بدنامی بود و شرکت ها باید برای کار با ایران این هزینه را پرداخت می کردتد اما، اکنون هزینه این بدنامی را ترامپ پرداخت می کند.

ظریف با بیان اینکه موضوعی که باید در نظر داشته باشیم متکثر شدن منابع قدرت است، تصریح کرد: باید به این موضوع در تصمیم‌گیری‌های خود توجه کنیم و دقت کنیم که در این تکثر منافع خود را از دست ندهیم.

وزیر امورخارجه ادامه داد:  پیش‌بینی یک فعال اقتصادی دیگر فقط پیش‌بینی نیست بلکه این پیش‌بینی به واقعیت تبدیل می‌شود که این موضوع به عرصه روابط بین‌الملل نیز کشیده شده و از آن به عنوان پیش‌بینی خود محقق ساز یاد می شود

وی با تاکید بر اینکه نباید پیش بینی های خود محقق ساز داشته باشیم، افزود: امروز نیاز به خیالبافی نداریم بلکه نیاز به امید داریم و باید به آینده امیدوار باشیم.

ظریف ادامه داد: برخی می‌گویند آمریکا به خاطر این از برجام خارج شده که برجام مشکل داشته است، آمریکا از توافق نفتا، پاریس، توافق همکاری‌های اقیانوس آرام و غیره نیز خارج شده است، آیا این توافق‌ها هم مشکل داشتند، چرا ما باید به دست خودمان دستاوردهایمان را زیر سئوال ببریم.

وزیر امورخارجه تاکید کرد: اگر خودمان ناامیدی از اقتصاد کشور را به دنیا تزریق کنیم دیگر نباید از دنیا توقع داشته باشیم که به اقتصاد ما امید داشته باشد.

وی گفت: وارد حوزه‌های دشواری می‌شویم ولی به این دشواری‌ها عادت داریم، این دشواری‌ها برای ما ناشناخته نیست، جنگ را با بشکه‌ای هشت دلار اداره کردیم، در حال حاضر نفت بشکه‌ای 75 دلار است و اروپایی‌ها نیز می‌گویند که تضمین می‌کنیم که نفت شما خریده می‌شود.

ظریف با بیان اینکه آمریکایی‌ها دوران پرفشاری را علیه ایران دنبال می‌کنند، ادامه داد: در گذشته پیاده نظام های آمریکا مانند اتحادیه اروپا هم ما را تحریم می کردند و برخی تحریم های بانکی آنها سخت تر بود اما، در حال حاضر آن دوران تکرار نشده و دیگر تکرار هم نخواهد شد.

وزیر امورخارجه با اشاره به دروغ پراکنی علیه اقتصاد کشور گفت: خبرگزاری رویترز روزانه 50 خبر دروغ در مورد اقتصاد ایران تولید می‌کند و یک گروه مشخص توسط یک کشور همسایه مورد حمایت مالی می گیرند تا آنها را در دنیا پخش کنند.

ظریف ادامه داد: گروهی در کشور منتظرند بگویند تحریم‌ها موفق شد در حالیکه یادشان رفته که تا دیروز می‌گفتند برجام هیچ دستاوردی نداشته است و اکنون با برخی از اخبار بازار را تحریک می‌کنند که همه  شرکت ها در حال رفتن از ایران هستند.

وی با بیان اینکه آمریکا برای اینکه برجام را نابود و ایران را مجبور به خروج از برجام کند، کمر همت بسته است، افزود: این یک هدف استراتژیک برای آمریکا است و ما به این موضوع آگاه هستیم، این به این معنا نیست که ما در هیچ شرایطی از برجام خارج نمی‌شویم ولی بدین معناست که ما هدف طرف مقابل را می‌دانیم.

وزیر امورخارجه با بیان اینکه در گذشته شرکت ها برای همکاری با ایران باید هزینه بدنامی می پرداختند در حالی که اکنون برای همکاری با آمریکا باید این هزینه را بپردازند، گفت: این عامل مهمی است که ما باید به آن توجه کنیم .

ظریف تاکید کرد: آمریکا برای رسیدن به هدف خود دست به کارهای ایذایی، تبلیغاتی و روانی می زند تا ایران را وادار به خروج از برجام کند.

وی افزود: به جز آمریکا و آن سه کشور (حاشیه خلیج فارس) و همچنین رژیم صهیونیستی، شما کشور دیگری را پیدا نمی‌کنید که بگوید ما در ارتباط با خروج از برجام با آمریکا همکاری می‌کنیم حتی کانادا هم اعلام کرده ما می‌خواهیم برجام حفظ شود.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما می‌توانیم برجام را موفق کنیم و همچنین می‌توانیم ناموفق کنیم ولی باید به این نکته توجه کنیم که ناموفق بودن برجام برای ما خیلی خطرناک است گرچه ممکن است در مرحله‌ای مجبور شویم که از برجام خارج شویم ولی قطعا این انتخاب نظام نیست.

ظریف گفت: ما در ایران از اصولگرا، اصلاح‌طلب، بی‌خط، مخالف جمهوری اسلامی ایران و یا مخالف دولت همه در یک کشتی نشسته‌ایم و اکنون هدف دشمنان نه نظام ایران، نه دولت روحانی، بلکه هدف ایران است و می خواهد ایران را نابود کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *