وضعیت کشور دیگر مجال فرصت سوزی نمیدهد
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت:اقتصاد ما دچار نارساییهای اساسی است و سایه تحریمها این مشکلات آشکارتر شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، غلامحسین شافعی در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه اقتصاد کشور از سال های گذشته دچار مشکلات ساختاری بوده است و همچنان نیز ادامه دارد اظهار کرد: اقتصاد ما دچار نارساییهای اساسی است و سایه تحریمها این مشکلات آشکارتر شده است.
وی افزود: باید قبول کرد شرایط غیرعادی را با تصمیمات عادی نمیتوان مدیریت کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تصمیمات وزارت خارجه و نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور باید همراه با هم و در جهت برطرف کردن مشکلات باشد، گفت: وضعیت خطیر کشور دیگر مجال فرصت سوزی نمیدهد.
وی افزود: باید قبول کرد شرایط غیرعادی را با تصمیمات عادی نمیتوان مدیریت کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تصمیمات وزارت خارجه و نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور باید همراه با هم و در جهت برطرف کردن مشکلات باشد، گفت: وضعیت خطیر کشور دیگر مجال فرصت سوزی نمیدهد.
وی با اشاره به وجود مشکلات ساختاری اقتصاد کشور تصریح کرد: عدم توجه واقعی و عملی به بخش های مولد و تولیدی کشور، حذف نمایندگان بخش های خصوصی،نخبگان و کارشناسان واقعی و مستقل از تصمیم گیری در اقتصاد، عدم تمرکز و وجود مراکز متعدد تصمیم گیری در مسائل اقتصادی ، به حاشیه راندن بخش خصوصی واقعی در فعالیتهای اقتصادی ،تکیه بر قاعده نانوشته برتری دلالان و نامولدان بر منافع تولیدگران از جمله این مشکلات است.
شافعی تاکید کرد: سالهاست که در ایران نوآوری و خلاقیت منشأ و موتور اصلی خلق ثروت نیست و بجای آن واسطه گری های مالی و فروش ثروت های طبیعی منبع اصلی خلق ثروت هستند.
وی ادامه داد: باید اذعان داشت که اقتصاد کشور دچار نارسایی های اساسی و ساختاری است و ایجاد و سایه تحریم ها بر سر کشور طی چند سال اخیر صرفا این نارسایی ها و مشکلات ساختاری را نمایان تر و آشکار تر به نمایش گذاشته است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره برجام مبنی بر اینکه اقتصاد کشور را نباید به برجام گره زد، گفت: با توجه به نکته مقام معظم رهبری ،موضوعی که در اینجا اهمیت دارد و باید به آن تاکید کرد این است که بدون توجه به حل مشکلات ساختاری موجود در اقتصاد کشور نمی توان صرفا با حل مشکلات تحریم ها و برجام با ارائه همان رویه های قبلی در اقتصاد امید داشت که می توانیم در آینده شاهد توسعه و شکوفایی اقتصادی کشور باشیم.
شافعی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی نباید به گونه ای مورد بحث قرار گیرد که علت تمام مشکلات تحریم ها بوده است، خاطرنشان کرد: با گذشت ۱۲ سال از شروع تحریم های هسته ای اقدامات سازنده ای برای حل مشکلات ساختاری در حوزه اقتصادی کشور اندیشیده نشده است.
وی با بیان اینکه حوزه سیاسی به شدت بر حوزه اقتصادی تاثیر می گذارد یک واقعیت است، گفت: آنچه در این میان مهم است نه اصل تأثیرگذاری بلکه نوع تأثیرگذاری است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: خروج ترامپ از برجام یک بزنگاه تاریخی بسیار مهم و حساس را پیش روی دولتمردان ما قرار داده که به نظر می رسد اتخاذ تصمیمات صحیح و به موقع و به سلامت عبور کردن از این بزنگاه در این لحظه مهم تاریخی می تواند تضمینی محکم به جامعه و مردم جهت دستیابی به آینده ای روشن و مملو از موفقیت و همراهی آنها با دولتمردان باشد.
شافعی ادامه داد: راه مقابله با تحریمها فراهم کردن تسهیلات برای کسبوکار فعالان اقتصادی است نه اینکه هرچه تحریمها افزایش یابد بندهای جدیدی به روی فعالان اقتصادی بسته شوند، رفع مشکلات داخلی ما و فراهم کردن شرایط مقابله با تحریمها ابتداییترین کاری است که باید انجام شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *