صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

الزام استفاده از شیر قطع گاز در تمام ساختمان‌ها وجود ندارد

۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱:۰۱
کد خبر: ۴۲۹۵۴۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
بحث ایمنی در سازه‌های شهری همواره یکی از موضوعات مطرح شده در میان مسئولان مرتبط با این حوزه بوده که از میان تمام نکات موجود بحث ایمنی تجهیزات گازی در زمان زلزله و پس از آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بحث ایمنی در سازه‌های شهری همواره یکی از موضوعات مطرح شده در میان مسئولان مرتبط با این حوزه بوده است.

رعایت نکات ایمنی علاوه بر شرایط عادی باید در مواقع بحران نیز به کار آید و تجهیزات گازی داخل ساختمان به ویژه در زمان زلزله یکی از این موارد به حساب می‌آید که باید به آن توجه ویژه کرد.

موضوعی که اگر از کنار آن به آسانی عبور کنیم پس از زلزله امکان بروز انفجار‌های خطرناک را افزایش داده که این خود می‌تواند به معضلی بزرگ تبدیل شود.

از همین رو اکثر کشور‌ها، تامین انرژی ساختمان‌ها و مراکز خود را از طریق سیستم برق تامین می‌کند تا ایمنی سازه‌ها را در شرایط مختلف افزایش دهند.

شرکت ملی گاز وظیفه خود در خصوص حفظ ایمنی لوله کشی‌های گاز را تنها در بخش شهری می‌داند و در داخل ساختمان این وظیفه را بر عهده سازمان نظام مهندسی معرفی کرده است.

به همین خاطر موضوع را از سازمان نظام مهندسی پیگیری کردیم، رامین کرمی عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص ایمنی تجهیزات گازی ساختمان‌ها به ویژه در زمان زلزله گفت: مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان به جزئیات استفاده از تجهیزات ساختمانی در ساختمان‌های عمومی، ساختمان‌های خاص و ساختمان‌های مسکونی پرداخته و استفاده از تجهیزات قطع کن گاز را برای ساختمان‌های خاص با کاربری‌های عمومی که تعداد نفرات بالایی دارند با جزئیات در این مبحث آمده است.

وی افزود: برای قسمت‌هایی که مبحث الزام کرده تجهیزات شیرقطع کن زلزله نصب شده و وجود آن اجباری است که مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی برای ساختمان‌های مسکونی فعلا مبحث الزامی نکرده که اگر در کمیته تدوین استاندارد برای این موضوع اجباری شود سازمان نظام مهندسی نیز موظف به رعایت این نکته برای تمام ساختمان‌ها خواهد بود.

عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی بیان کرد: کمیته تدوین مقررات، نهادی است که باید در این زمینه ورود کند و با بازنگری در قوانین در صورت لزوم استفاده از این تجهیزات را برای ساختمان‌های مسکونی نیز اجباری کند.

کرمی اظهار کرد: در شرایط فعلی تعداد نفرات مستقر در ساختمان، آن بنا را از سایر ساختمان‌ها جدا می‌کند به همین خاطر مراکز تجاری، مدارس، مجتمع‌ها و... در اولویت قرار گرفته و مهندسان سازمان نظام مهندسی بنا بر قانون موجود، نظارت خود را از ساختمان‌ها انجام می‌دهند.

این موضوع که تهران در خطر بلایای طبیعی قرار دارد بر کسی پوشیده نیست و رعایت نکات ایمنی به عنوان یک اصل به حساب می‌آید که از هم اکنون باید برای رفع مشکلات قابل پیش بینی قدم برداشت و به دنبال حل آن بود تا در آینده حسرت موقعیت‌های از دست رفته را نخوریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *