دریافت بیش از ٥٤ هزار گزارش مردمی/ امضای ١٢ تفاهم نامه با کشورهای مختلف
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، قاضی سراج رییس سازمان بازرسی کل کشور در برنامه سپهر عدالت اظهار کرد: امسال همانند سالهای قبل در اسفندماه برنامههای سال جاری را تعریف کرده و به تایید ریاست دستگاه قضا رسید و به استانها ابلاغ گردید.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور علاوه بر وظایف محوله طبق قانون اساسی و قوانی عادی، ریاست آمبودزمان کل کشور را نیز بر عهده دارد.
رییس سازمان بازرسی با بیان اینکه آمبودزمان واسط بین دولت و مردم است، گفت: آمبودزمان گزارشات مردمی را دریافت کرده و بررسی و اقدام مینماید.
قاضی سراج تصریح کرد: خوشبختانه امسال بیش از ٥٤ هزار گزارش مردمی داشته ایم که از طریق تلفن ١٣٦ و ایمیل و فضای سایبر به سازمان بازرسی ارسال شده است.
وی ادامه داد: تکلیف داریم گزارشها را طبق قانون ارتقای نظام سلامت اداری، بررسی کرده و ظرف یک ماه پاسخ متقاضی را ارائه کنیم که در این مدت در حدود پنجاه هزار گزارش را بررسی کرده و به مبادی ذیربط و شکات اعلام نمودیم و بررسی چهار هزار گزارش نیز ادامه دارد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه بیان کرد: صدسال سابقه نظارت و بازرسی داریم.
وی گفت: خوشبختانه گزارشهای سازمان، ضمانت اجرایی دارد و پیشنهاداتی که ما میدهیم به طورحتم آن سازمان و یا نهاد موظف است ظرف ده روز آن پیشنهاد را عملیاتی کند و ما اینها را بطور مستمر بررسی و نظارت میکنیم تا بتوانیم نسبت به فساد پاسخ خوبی داشته باشیم و گزارشهای مستند خوبی به نهاد مربوطه ارایه کنیم.
قاضی سراج در ادامه بیان کرد: ١٢ تفاهم نامه با کشورهای مختلف دررابطه با تبادل اطلاعات و تجربیات امضا کردیم که از از جمله آن میتوان به کشور چین، روسیه، عراق، ترکیه، دانمارک، نامیبیا، و همچنین از سه قاره با کشورها تفاهم نامه اشاره کرد.
سراج اضافه کرد: خوشبختانه در سال گذشته تصویب شد که اکادمی کشورهای اسیایی در کشورمان برگزار شود این دانشگاه را تجهیز کردیم و دوره اول اموزش برگزار شد و تبادل تجربیات انجام میشود. با ایجاد این دانشگاه ارتباط نزدیک تری با کشورها برقرار کردیم اخیرا با کشور روسیه، ترکیه امبودزمان اسیایی را اقدام کردیم.
وی خاطرنشان کرد: با امبودزمان کشورهای اسلامی که بیش از ۵۷ کشور هستند مقدماتشان را فراهم و جلساتی در این رابطه برگزار کرده ایم.
رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: درسال ۲۰۱۸ تی ای شاخص فساد کشورها رادر ۱۸۶ کشور تععین کرده و کثیف ترین کشور نمره صفر و بالاترین کشور از لحاظ پاکی نمره صد است. کشور ما نماینده تی ای ندارد و اطلاعاتی که به تی آی سازمان شفافیت می رسد از اپوزسیون است بدیهی است اپوزیسیون به نفع کشور اطلاعات نمی دهد و امیدواریم بتوانیم با اقداماتی که در دست انجام داریم بتوانیم امتیاز کشورمان را بالا ببریم و در رابطه با این نوع امتیاز با سازمان شفافیت صحبت کرده و تقاضا کردیم که نماینده ای به کشورمان اعزام و اوضاع کشور را از نزدیک بررسی کنند.