توسعه حوزه ریلی از مسیر بازار سرمایه / بستر سازی برای رونق کسب کار فعالان حوزه ریلی و بازارسرمایه
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمود رضا خواجه نصیری با بیان اینکه صنعت ریلی از دیرباز زمینه ساز توسعه و رشد صنعتی در کشور بوده است گفت: با وجود چنین جایگاهی برای صنعت ریلی متاسفانه بروز برخی مشکلات از جمله کمبود نقدینگی و اعمال تحریمها و ... منجر به آن شده تا سرمایه گذاریها در این حوزه متناسب با جایگاه حوزه ریلی نباشد.
وی با اشاره به نیاز ۲۸ هزار میلیارد تومانی صنعت ریلی برای سرمایه گذاری و توسعه افزود: نگاهی به وضعیت سرمایه گذاریهای انجام شده در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله حوزه ریلی نشان میدهد که سهم عمده این سرمایه گذاری از آن بازار پول و درصد کمی از به بازار سرمایه اختصاص دارد و این درحالی است ظرفیت و پتانسیل قابل توجهی دربورس وجود دارد.
معاون سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس با اشاره به اینکه عدم شناخت کافی متولیان نهادهای اقتصادی از ابزارهای تامین مالی بازار سرمایه منجر به آن شده تا همواره سهم بازارسرمایه نادیده گرفته شود؛ گفت: تامین سرمایه تمدن به عنوان تامین سرمایه پیشرو در تامین مالی صنایع مختلف از جمله صنعت ریلی؛ برنامههای گسترده و وسیعی را برای بهبود شرایط کنونی حوزه ریلی و همچنین توسعه و ارتقا این صنعت در آینده دارد چرا که معتقدیم رقابت بر سر توسعه صنعت ریلی؛ تاثیر به سزایی در افزایش رشد اقتصادی و دستیابی به اهداف توسعهای کشوردارد.
به گفته خواجه نصیری تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه بیشتر به این حوزه در مقایسه با سایر شقوق حمل و نقلی و همچنین نگاه حمایتی مجلس و دولت به حوزه ریلی ظرفیت مناسبی برای بستر سازی همکاری دو حوزه بازار سرمایه و ریل است.
وی افزود:ارتباط صنعت ریلی و بازار سرمایه گام مهمی در راستای تحقق شعار سال و همچنین بستر سازی برای رونق کسب کار فعالان حوزه ریلی و بازارسرمایه خواهد بود.
معاون سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس، تنوع گسترده ابزارهای تامین مالی در بازار سرمایه را ظرفیتی مطلوب برای شرکتهای ریلی برشمرد و خاطرنشان کرد: بخش عمده ای از مشکلات این صنعت به مشکلات ساختار مالی و نبود نقدینگی و .. باز میگردد و در این راستا شرکتهای تامین سرمایه با اشراف خود به بازار سرمایه میتوانند زمینه تامین مالی و بهبود ساختار مالی شرکتهای فعال حوزه ریلی را مهیا کنند.