درباره مهار بحرانهای ارزی/ نقشه دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد/ شکست گروهی از یمن
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «درباره مهار بحرانهای ارزی» منتشر شده و در آن چنین آمده است:التهابات و نوسانات شدید قیمت برخی کالاها نشان میدهد که سیاستهای ارزی و پولی کشور متناسب با شرایط خاص و بحرانی طراحی نشده و از انعطاف لازم برای ترمیم آسیبهای ناشی از آن برخوردار نیست. سر و سامان دادن به بازارهای ملتهب اقتصادی در درجه اول، نیازمند ثبات در جهتگیریها و رویکردهای ارزی است و چنانچه این اتفاق بیفتد، تکلیف بازارها، کسبه و مردم روشنشده و جامعه از گرفتار شدن در چنبره شایعات، حواشی و بهویژه جنگ روانی دشمن مصون خواهد ماند اما حرکت سینوسی شاخصهای اقتصادی، حاکی از ریشهدار نبودن شیوههای مهار بحرانهای اخیر و تغییرات بدون پشتوانه در تصمیمات کلان این حوزه است.
فاصله این تصمیمات، بهقدری کوتاه است که تصمیمگیران را نزد افکار عمومی بیاعتبار میکند، درحالیکه اگر در بحبوحه بالا رفتن تب ارز و افت ارزش پول ملی، مردم بهعنوان ولینعمتان انقلاب و صاحبان اصلی کشور در جریان توطئههای داخلی و خارجی قرار میگرفتند و به چند اظهارنظر گذرا و مبهم بسنده نمیشد، همچون دوران دفاع مقدس، به کارزار جنگ اقتصادی که بهتصریح مقام معظم رهبری، مقر فرماندهی آن در وزارت خزانهداری آمریکاست، وارد میشدند و در مقابل موجسواران و مفسدان میایستادند. نویسنده این سطور که مثل میلیونها ایرانی دل در گرو انقلاب دارد، به جد مایل است که بدون درگیر شدن در قبیله گرایی و جناحبندیهای رایج هر چه در توان دارد در طبق اخلاص گذاشته و به یاری مسئولین بشتابد، بهشرط اینکه تصمیمات، ریشهدار، مؤثر، باثبات و طولانیمدت باشند زیرا هر آنچه به مقدرات اقتصادی و معیشتی مردم بازمیگردد، مستلزم پشتوانه مطالعات متنوع جامعهشناسی، صداقت با افکار عمومی و اطلاعرسانی بهموقع است و چنانچه مؤلفههای ذکرشده مطمح نظر قرار گیرند، بیشک پیروز میدان بوده و آیندهای روشن پیش رو خواهیم داشت.
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «نقشه دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد» منتشر شده و در آن آمده است:راه برون رفت از چالش اقتصادی موجود کدام است؟ سهم دشمن و دوست و دوست نمایان در این میان چه قدر است؟ اراده و امید عمومی برای مقابله با جنگ دشمن را چگونه می شود تقویت کرد؟حکایت لجبازی برخی سیاستبازان، حکایت لجبازی همان دشمن اهل بیت است که از او پرسیدند «هنگام سجده نماز، چشمان خود را ببندیم یا باز بگذاریم؟». تاملی کرد و گفت «یک چشم خود را ببندید و دیگری را باز بگذارید». با تعجب پرسیدند چرا؟! و پاسخ شنیدند «چنین کنید تا حتما خلاف جعفر بن محمد[امام صادق علیهالسلام] رفتار کرده باشید. او یا در سجده چشمان خود را می بندد و یا باز میگذارد. با این کار در هر صورت، با او مخالفت کردهاید»! برای سیاست زدگان لجوج، معارضه به هرقیمت، آن قدر مهم است که به بازی در نقش پیاده نظام دشمنان تاریخی کشور نیز تن می دهند.
برخی دولتمردان در مقابل مطالبه قانونمندی فضای مجازی و انتقال فضای پیام رسانی مسئولانه به داخل مقاومت کردند اما حالا میگویند گرانی افسار گسیخته زیر سر جنگ روانی دشمن در فضای مجازی است. کدام حرف را باور کنیم؟ چرا عبرت لازم را از شبیخون دشمن در آشوبافکنی دی ماه نگرفتند و نخواستند معبر شبیخون بسته شود؟ نمیشود رئیس جمهور و وزیر اقتصاد و دیگر مقامات دولتی از نقش فضای مجازی و از جمله برخی کانالها بنالند، اما همین معبر عملیاتی به حال خود رها شده باشد.
اگر قدم فراتر بگذاریم و اهل همت باشیم، میتوان تحریم های خباثت آلود دشمن را فرصت بزرگ و کم نظیر برای اصلاحات اقتصادی درونزا و ترک برخی عادت های زیانبار اقتصادی دانست. تحریم به این معنا، با همه سختیهایش، یک توفیق اجباری است. متاسفانه برخی مدیران در حالی برای سرمایه خارجی عطش و اشتیاق نشان دادند که سیلاب رها شده نقدینگی، در حال سرک کشیدن به بازارهای مختلف و متلاطم کردن آن بود. خوب! اندکی هم به داخل نگاه کنند. «سالها دل طلب جام جم از ما میکرد/ وآنچه خود داشت، ز بیگانه تمنا میکرد».
روزنامه خراسان همچنین در یادداشت امروز خود نوشت:دوربینها قبل از شروع دیدار، بن سلمان را نشان میدادند که کنار پوتین نشسته بود و با تبسمی بر لب در انتظار شروع بازی بود، اما شانس با شاهزاده جنگ طلب یار نبود. عربستان نتیجه را ۵ بر صفر واگذار کرد. همزمان، چند هزارکیلومتر آن طرف تر، در نقطهای دیگر از این کره خاکی، جام جهانی به گونهای دیگر رقم خورده بود. این بار مردم یمن در بندر الحدیده در حال نبرد برای سرنوشت خود هستند. نبردی که در یک طرف آن انصارا... و گروههای مردمی که به دفاع از کشورشان میپردازند، قرار دارند و در طرف دیگر ائتلاف عربستان-امارات با کمک انگلیس، فرانسه و آمریکا مستقر شدهاند. سه کشوری که تا کنون به صورت غیر مستقیم و در دو بعد اطلاعاتی و لجستیکی در جنگ علیه یمن شرکت داشتند، حالا نقش خود را در حدیده علنی و عملیاتی کرده اند.