صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درباره مهار بحران‌های ارزی/ نقشه دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد/ شکست گروهی از یمن

۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۹:۳۳
کد خبر: ۴۲۹۱۲۹
حرکت سینوسی شاخص‌های اقتصادی، حاکی از ریشه‌دار نبودن شیوه‌های مهار بحران‌های اخیر و تغییرات بدون پشتوانه در تصمیمات کلان این حوزه است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «درباره مهار بحران‌های ارزی» منتشر شده و در آن چنین آمده است:التهابات و نوسانات شدید قیمت برخی کالاها نشان می‌دهد که سیاست‌های ارزی و پولی کشور متناسب با شرایط خاص و بحرانی طراحی نشده و از انعطاف لازم برای ترمیم آسیب‌های ناشی از آن برخوردار نیست. سر و سامان دادن به بازارهای ملتهب اقتصادی در درجه اول، نیازمند ثبات در جهت‌گیری‌ها و رویکردهای ارزی است و چنانچه این اتفاق بیفتد، تکلیف بازارها، کسبه و مردم روشن‌شده و جامعه از گرفتار شدن در چنبره شایعات، حواشی و به‌ویژه جنگ روانی دشمن مصون خواهد ماند اما حرکت سینوسی شاخص‌های اقتصادی، حاکی از ریشه‌دار نبودن شیوه‌های مهار بحران‌های اخیر و تغییرات بدون پشتوانه در تصمیمات کلان این حوزه است. 

فاصله این تصمیمات، به‌قدری کوتاه است که تصمیمگیران را نزد افکار عمومی بی‌اعتبار می‌کند، درحالی‌که اگر در بحبوحه بالا رفتن تب ارز و افت ارزش پول ملی، مردم به‌عنوان ولی‌نعمتان انقلاب و صاحبان اصلی کشور در جریان توطئه‌های داخلی و خارجی قرار می‌گرفتند و به چند اظهارنظر گذرا و مبهم بسنده نمی‌شد، همچون دوران دفاع مقدس، به کارزار جنگ اقتصادی که به‌تصریح مقام معظم رهبری، مقر فرماندهی آن در وزارت خزانه‌داری آمریکاست، وارد می‌شدند و در مقابل موج‌سواران و مفسدان می‌ایستادند. نویسنده این سطور که مثل میلیون‌ها ایرانی دل در گرو انقلاب دارد، به جد مایل است که بدون درگیر شدن در قبیله گرایی و جناح‌بندی‌های رایج هر چه در توان دارد در طبق اخلاص گذاشته و به یاری مسئولین بشتابد، به‌شرط اینکه تصمیمات، ریشه‌دار، مؤثر، باثبات و طولانی‌مدت باشند زیرا هر آنچه به مقدرات اقتصادی و معیشتی مردم بازمی‌گردد، مستلزم پشتوانه مطالعات متنوع جامعه‌شناسی، صداقت با افکار عمومی و اطلاع‌رسانی به‌موقع است و چنانچه مؤلفه‌های ذکرشده مطمح نظر قرار گیرند، بی‌شک پیروز میدان بوده و آینده‌ای روشن پیش رو خواهیم داشت.

یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «نقشه دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد» منتشر شده و در آن آمده است:راه برون رفت از چالش اقتصادی موجود کدام است؟ سهم دشمن و دوست و دوست نمایان در این میان چه قدر است؟ اراده و امید عمومی برای مقابله با جنگ دشمن را چگونه می شود تقویت کرد؟حکایت لجبازی برخی سیاست‌بازان، حکایت لجبازی همان دشمن اهل بیت است که از او پرسیدند «هنگام سجده نماز، چشمان خود را ببندیم یا باز بگذاریم؟». تاملی کرد و گفت «یک چشم خود را ببندید و دیگری را باز بگذارید». با تعجب پرسیدند چرا؟! و پاسخ شنیدند «چنین کنید تا حتما خلاف جعفر بن محمد[امام صادق علیه‌السلام] رفتار کرده باشید. او یا در سجده چشمان خود را می بندد و یا باز می‌گذارد. با این کار در هر صورت، با او مخالفت کرده‌اید»! برای سیاست زدگان لجوج، معارضه به هرقیمت، آن قدر مهم است که به بازی در نقش پیاده نظام دشمنان تاریخی کشور نیز تن می دهند.

برخی دولتمردان در مقابل مطالبه قانونمندی فضای مجازی و انتقال فضای پیام رسانی مسئولانه به داخل مقاومت کردند اما حالا می‌گویند گرانی افسار گسیخته زیر سر جنگ روانی دشمن در فضای مجازی است. کدام حرف را باور کنیم؟ چرا عبرت لازم را از شبیخون دشمن در آشوب‌افکنی دی ماه نگرفتند و نخواستند معبر شبیخون بسته شود؟ نمی‌شود رئیس جمهور و وزیر اقتصاد و دیگر مقامات دولتی از نقش فضای مجازی و از جمله برخی کانال‌ها بنالند، اما همین معبر عملیاتی به حال خود رها شده باشد.

اگر قدم فراتر بگذاریم و اهل همت باشیم، می‌توان تحریم های خباثت آلود دشمن را فرصت بزرگ و کم نظیر برای اصلاحات اقتصادی درونزا و ترک برخی عادت های زیانبار اقتصادی دانست. تحریم به این معنا، با همه سختی‌هایش، یک توفیق اجباری است. متاسفانه برخی مدیران در حالی برای سرمایه خارجی عطش و اشتیاق نشان دادند که سیلاب رها شده نقدینگی، در حال سرک کشیدن به بازارهای مختلف و متلاطم کردن آن بود. خوب! اندکی هم به داخل نگاه کنند. «سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد/ وآنچه خود داشت، ز بیگانه تمنا می‌کرد».

در یادداشت امروز روزنامه شرق هم چنین آمده است:هنگامی که قیمت یک دارایی در بازار برای بازه‌های زمانی طولانی و بدون تغییر مهمی رو به بالا یا پایین حرکت می‌کند، نشان از یک روند مستقر‌شده دارد؛ روند‌های بزرگ همیشه بر پایه‌های مستحکمی بنا شده‌اند که از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند. ناتوانی در شناخت یا اعتراف به وجود آن پایه‌ها، به انفعال در برابر آن‌ها می‌انجامد. اینکه روی بگردانیم تا موج را نبینیم فقط موجب می‌شود که موج از رویمان بگذرد و از ما خرابه‌ای بر جا بگذارد. اما، گاهی اینکه مسئولان اقتصادی کشور هنوز روی خود را برگردانده‌اند، شگفتی‌آور است. این سال‌ها بار‌ها به درستی سخن کِینز رسیده‌ایم که «مشکل اصلی در رهاکردن افکار قدیمی است نه در ایجاد افکار جدید». بهای یک دارایی هنگامی دچار ریزش می‌شود که عملکرد آن ضعیف باشد و هنگامی این ریزش ادامه می‌یابد که پیش‌بینی از آینده آن ناامید‌کننده باشد. ریزش ارز رسمی کشور نیز به معنی ضعیف‌بودن پایه‌ها یا همان عوامل بنیادین آن است که امکان حمایت از آن را ندارند. ما می‌توانیم هر روندی را حباب بنامیم و عامل روانی را دلیل آن بشناسیم، اما نمی‌توانیم از موجی که روی ما می‌گذرد، جلوگیری کنیم. نرخ اشتغال مطلوب، نرخ تورم مناسب و کنترل‌شده، نرخ بهره بانکی متناسب با تورم و بخش تولید قوی برخی از پایه‌های پول رسمی یک کشور هستند. مادامی که این عوامل بنیادین به‌طور جداگانه و در ترکیب با هم ضعیف باشند، روند نزولی ارز کشور در برابر ارز‌هایی که عوامل بنیادی قدرتمندتری دارند، ادامه پیدا می‌کند.
 
یادداشت امروز روزنامه اعتماد نیز به شرایط اردن در منطقه اشاره کرده است و نوشته:اگر تصور بزرگ شرایط منطقه و شرایط شکننده اردن را در کنار یکدیگر قرار بدهیم، آنگاه می‌توان از ملاقات ناگهانی روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو با پادشاه اردن در امان، تصویری دقیق‌تر و تحلیلی شفاف‌تر داشت. اردن به عنوان یک حکومت سلطنتی، همواره سیاست‌های محافظه‌کارانه‌ای در پیش گرفته و از ماجراجویی در سیاست داخلی و خارجی، پرهیز کرده است. اردن امروز در کانون تنش‌های منطقه قرار گرفته است و با سیاست‌های محافظه‌کارانه خود تلاش می‌کند تا با بندبازی در میان تار و پود‌های نظام ملتهب حاکم بر خاورمیانه، از این آزمون سخت و شرایط پیچیده عبور کند. اردن همزمان که با رژیم صهیونیستی پیمان صلح دارد و در گروهی از سیاست‌ها با این رژیم اتفاق نظر داشته، در بسیاری از سیاست‌ها و اقدام‌ها هم مخالف و منتقد اسراییل محسوب می‌شود. اما با توجه به شکنندگی خطرناک شرایط اجتماعی و سیاسی در اردن، عبدالله دوم مجبور است که با همه بازیگران منطقه‌ای که در پیشبرد مسائل کنونی خاورمیانه نقش دارند، همکاری و رایزنی کند. آنچه در شرایط ملتهب کنونی خاورمیانه رخ می‌دهد، با هر موج عبدالله دوم را به این سو و آن سو می‌کشاند، اما نهایتا امان امیدوار است با ایجاد توازن میان نیرو‌ها و بازیگران تاثیرگذار در منطقه، بتواند از این شرایط سخت به سلامت عبور کند.

روزنامه خراسان همچنین در یادداشت امروز خود نوشت:دوربین‌ها قبل از شروع دیدار، بن سلمان را نشان می‌دادند که کنار پوتین نشسته بود و با تبسمی بر لب در انتظار شروع بازی بود، اما شانس با شاهزاده جنگ طلب یار نبود. عربستان نتیجه را ۵ بر صفر واگذار کرد. همزمان، چند هزارکیلومتر آن طرف تر، در نقطه‌ای دیگر از این کره خاکی، جام جهانی به گونه‌ای دیگر رقم خورده بود. این بار مردم یمن در بندر الحدیده در حال نبرد برای سرنوشت خود هستند. نبردی که در یک طرف آن انصارا... و گروه‌های مردمی که به دفاع از کشورشان می‌پردازند، قرار دارند و در طرف دیگر ائتلاف عربستان-امارات با کمک انگلیس، فرانسه و آمریکا مستقر شده‌اند. سه کشوری که تا کنون به صورت غیر مستقیم و در دو بعد اطلاعاتی و لجستیکی در جنگ علیه یمن شرکت داشتند، حالا نقش خود را در حدیده علنی و عملیاتی کرده اند.

پیروزی متجاوزان در حدیده راه نزدیک شدن طرف‌های درگیر در حمله را به صنعا هموار می‌کند و پایتخت یمن در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. از طرف دیگر رسماً هر نوع امدادرسانی دریایی در آینده به شهروندان یمنی قطع می‌شود و در صورتی که چنین شرایطی برای امدادرسانی مواد غذایی یا درمانی به شهروندان یمنی به وجود بیاید، به دلیل آن که بنادر دریایی در اختیار طرف متجاوز است، پذیرش شروط، تحمیلی و کار برای مقاومت در میدان پیچیده می‌شود. ائتلاف متجاوز سعودی حتی سعی خواهد کرد بدون تصرف کل شهر الحدیده صرفا بر تصرف نوار ساحلی متمرکز شود، زیرا به خوبی می‌داند جنگ کوچه به کوچه در الحدیده تلفات سنگینی خواهد داد. هرچند افزایش فشار‌های رسانه‌ای برای تلقین شکست‌ها در منطقه حدیده بیش از آن که به واقعیت نزدیک باشد، موج عملیات روانی برای تحمیل خواسته‌های سیاسی طرف اماراتی و سعودی به منظور دستیابی به یک توافق سیاسی است. آن‌ها می‌خواهند با به‌دست آوردن بندر حدیده تلاش شان را برای پیروزی در مذاکرات آینده تقویت کنند. به هرروی، نتیجه بازی در افتتاحیه جام جهانی روسیه خیلی زود مشخص شد: سعودی‌هابه طرز عجیبی تحقیر شدند. اما باید منتظر بود و دید نتیجه بازی سعودی‌ها در زمین یمن چه می‌شود؟ آیا ماشین جنگی گران قیمت سعودی- اماراتی که توسط گروه آمریکا و انگلیس و فرانسه روغن کاری می‌شود سرنوشتی مشابه تیم فوتبال پرهزینه عربستان خواهد داشت؟ ۱۵۰۰ زخمی وهلاکت لااقل ۷۰۰ نفر از نیرو‌های ائتلاف عربی در جریان جنگ هفته اخیر حدیده، آن هم درست همزمان با حمله نیرو‌های انصارا... به استان مارب که در شرق پایتخت قرار دارد و آزاد شدن دو شهرستان این استان، حکایت از روحیه بسیار بالای رزمندگان یمنی دارد. آن‌هایی که به پیروزی خویش در سایه نصرت الهی و وعده او که فرموده «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَه یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم» ایمان دارند.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *