استقبال رسمی آیتالله رئیسی از رئیس جمهور تاجیکستان/ امضای ۱۷ سند همکاری در حوزههای مختلف بین ایران و تاجیکستان
خبرگزاری میزان - آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در محل مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد به شکل رسمی از امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان استقبال کرد.
در مراسم استقبال رسمی ابتدا سرود ملی دو کشور نواخته شد و سپس روسای جمهور از یگان تشریفات حاضر در میدان سان دیدند.
آیتالله رئیسی و امامعلی رحمان سپس هیئتهای عالیرتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند.
امضای ۱۷ سند همکاری در حوزههای مختلف بین ایران و تاجیکستان
مقامات ارشد ایران و تاجیکستان در حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی و امامعلی رحمان ۱۷ سند همکاری در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، سرمایه گذاری، تکنولوژیهای نو، محیط زیست، ورزشی، انرژی، قضایی، آموزشی و تحقیقاتی و گردشگری به امضا رساندند.
این اسناد توسط وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری، دادگستری، ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و روسای سازمان بورس و اوراق بهادار و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی کشورمان و همتایان تاجیک آنها به امضا رسید.
امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان با دعوت رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران در رأس هیئت عالیرتبه سیاسی - اقتصادی، روز یکشنبه وارد ایران شد. مهمترین هدف این سفر، توسعه همکاری مشترک در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و گردشگری است.
25 شهریور سال 1400 آیتالله سید «ابراهیم رئیسی» در نخستین سفر خارجی خود به دعوت رسمی رحمان اف رئیس جمهور تاجیکستان برای شرکت در اجلاس شانگهای به این کشور سفر کرد.
رئیس جمهور در مصاحبه خبری قبل از سفر به تاجیکستان بیان کرد: همکاریهای کشورهای منطقه از مسائل بسیار مهم و محوری است. ما برای همکاریهای منطقهای بسیار اهمیت قائلیم و سازمان شانگهای از سازمانهای فعال برای همکاریهای منطقهای است.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی روز شنبه 27 شهریور پس از دیدار دوجانبه با «امامعلی رحمان» مذاکرات مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور و همچنین امضای اسناد همکاریهای دو جانبه، در نشست خبری مشترک با همتای تاجیک خود با تاکید بر اینکه دو کشور از ظرفیتهای فراوانی برای همکاری برخوردارند، بر استفاده از همه ظرفیتها برای توسعه روابط در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.
آیتالله رئیسی، اسناد همکاری امضا شده در این سفر بین ایران و تاجیکستان را گواهی بر اراده دو کشور برای توسعه روابط دانست و در عین حال تصریح کرد: مهمتر از قراردادهای مکتوب، اراده و تصمیم دو کشور برای توسعه مناسبات در حوزههای مختلف است.
رئیس جمهور با اشاره به پیشینه روابط بین ایران و تاجیکستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: قراردادهای همکاری که تاکنون بین دو کشور منعقد شده نشان از اراده جدی برای توسعه و تعمیق همکاریها است و در این مقطع تاریخی که فصل نوینی از ارتباط بین ما رقم میخورد امروز نیز قراردادهایی برای همکاری منعقد کردیم.
«امامعلی رحمان» نیز در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور کشورمان که 27 شهریور 1400 برگزار شد از ایران به عنوان کشور دوست و همزمان تاجیکستان نام برد و با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی میان دو ملت ایران و تاجیکستان، بر توسعه و تعمیق هر چه بیشتر روابط تاکید کرد.
رئیس جمهور تاجیکستان بیان کرد: اسناد همکاری امضا شده در این سفر موجب توسعه بیش از پیش مناسبات دو کشور خواهد شد و امیدوارم دیدارها و مذاکرات مقامهای دو کشور و افزایش همکاریها در آینده تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه گسترش همکاریها با ایران در همه زمینهها اعم از سیاسی، اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی را ضروری میدانیم، گفت: سفر آیتالله رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دوشنبه، فصل نوینی از روابط دو کشور را رقم میزند.
همچنین آیتالله سید ابراهیم رئیسی در تداوم دیپلماسی همسایگی دولت مردمی و برای گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، به دعوت رسمی «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان، روز دوشنبه دوم خرداد در راس هیئتی بلندپایه به مسقط پایتخت این کشور سفر کرد.
سفر رئیس جمهور کشورمان به مسقط گامی مهم برای گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور خواهد بود. این در حالی است که در شرایط تحریمهای ظالمانه امریکا علیه کشورمان، تعامل با کشورهای همسایه و منطقهای راهکار مناسبی برای حل مشکلات پیش رو در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی است.
بیشتر بخوانید:
سفر رئیسجمهور به مسقط گامی مهم برای گسترش روابط اقتصادی بین ایران و عمان
انتهای پیام/