صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس سازمان سینمایی خطاب به سینماگران حاضر در جشنواره‌های جهانی: سیاه‌نمایی ایران شهرت نمی‌آورد

۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۸:۲۰
کد خبر: ۴۲۸۹۷۰۶
رئیس سازمان سینمایی در دیدار با برگزارکنندگان چتر سینمای ایران در بازار فیلم جشنواره کن 2022، خطاب به سینماگران حاضر در جشنواره‌های جهانی گفت: سیاه‌نمایی ایران شهرت نمی‌آورد.

خبرگزاری میزان - طبق گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی و سمعی بصری، صبح روز یکشنبه 8 خرداد ماه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در دیدار با سیدمهدی جوادی مدیرعامل و رائد فریدزاده معاون امور بین‌الملل و توسعه بازار خارجی بنیاد سینمایی فارابی و مدیر چتر سینمای ایران در بازار فیلم کن 2022 در جریان توافقات و مذاکرات انجام شده در چتر سینمای ایران قرار گرفت.

در این دیدار گزارشی کامل از سوی رائد فریدزاده درخصوص دستاوردهای سینمای ایران و برگزاری بیش از 100 دیدار، نشست و مذاکرات مقدماتی در این بازار ارائه شد که برخی از این دیدارها در تکمیل دیپلماسی فرهنگی سینمایی صورت گرفته در دوره جدید مدیریت سینمایی بوده است که با استقبال کشورهای خارجی قرار است زمینه همکاری‌های مستمر بین‌المللی با سینمای ایران را فراهم آورد.

محمد خزاعی نیز در این دیدار با تقدیر از تلاش‌های مسئولان چتر سینمای ایران در رویداد مهم جشنواره کن اظهار داشت: خوشبختانه در این دوره طبق گزارش‌های رسیده مذاکرات و نشست‌های بسیار خوبی در سطح مسئولان عالی رتبه سینمای بین‌الملل برگزار شده است که افق‌های جدیدی را می‌تواند پیش روی سینمای ایران قرار دهد، اما لازم است تا دوستان ما در معاونت بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی با تلاش و جدیت بیشتری پیگیر این مذاکرات و توافقات بین‌المللی شوند تا صورت اجرایی و ملموس به خود بگیرد و شاهد درخشش بیشتر سینمای ایران در عرصه بین‌المللی باشیم.

بنابر این گزارش، رئیس سازمان سینمایی در این دیدار با تأکید بر لزوم دفاع از حقانیت ملت مظلوم ایران در برابر زورگویی کشورهای آمریکایی و اروپایی و ضرورت حفظ شأن، شخصیت و ساحت سینمای ایران در رفتار و گفتار سینماگران در عرصه‌های بین‌المللی بیان داشت: سینماگران حاضر در جشنواره‌های بین‌المللی به مثابه سفیران فرهنگی کشور و نمایندگان مردم هستند و انتظار می‌رود آنها صدای مظلومیت ملت ایران باشند که سال‌هاست مورد ظلم، اجحاف و تحریم کشورهای اروپایی و آمریکایی قرار دارند.

وی ادامه داد: قطعاً، نمودهای رفتاری و گفتاری سینماگران نه تنها تاثیرات مثبت و منفی بر طیف‌های مختلف جامعه دارد، بلکه به عنوان نمایندگان سینمای ایران، رفتار آنها، آینه هویت فرهنگی جامعه و ساحت سینمای نجیب ما است و حضور بین‌المللی عوامل سینما باید در تمامی ساحت‌ها، از گفتار و رفتار تا پوشش جلوه‌ای از فرهنگ و زیست عفیفانه، مومنانه، نجیبانه و غنی مردم ایران زمین باشد. فرهنگی که ریشه در تمدن کهن ایرانی و اسلامی این مرز و بوم دارد.

رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه، اظهارات غیرفرهنگی و غیرسینمایی در کنفرانس‌های خبری و رسانه‌ای با انگیزه‌های سیاسی و نمایش ژست‌های اپوزیسیونی هیچگاه، مشروعیت و اعتبار بین‌المللی در پی نخواهد داشت، بلکه با واکنش منفی مردم نیز مواجه خواهد شد، افزود: تجربه  بزرگان سینمای ایران بخصوص بزرگانی که در آن سوی مرزها چهره‌ای شناخته شده تر دارند همچون مرحوم کیارستمی، مجید مجیدی و ...  نشان داده است که سینماگر نه با رفتارهای هنجارشکنانه و خلاف عرف ملی و بین‌المللی و نمایش پوپولیستی و نازل بلکه با آثار و رهیافت‌های سینمایی و هنری اش است که می‌تواند وجهه ماندگار و جهانی کسب کند.

وی اضافه کرد: جشنواره‌های بین‌المللی بهترین فرصت برای تبادل نظر، گفتگو، ارائه گفتمان تازه و ارائه تصویر درست از ایران اسلامی، ارزش‌ها، اخلاقیات، فرهنگ عمومی و آرمان خواهی تمدنی ملت ما می‌تواند باشد.

خزاعی با بیان اینکه کاش به تاسی از بزرگان سینما، حضورهای بین‌المللی به دستاوردهای فرهنگی، تمدنی و گفتمانی منجر شود خاطر نشان کرد: همه سینماگران می‌دانند و آگاهند که کشورهای اروپایی و آمریکایی چهار دهه است که با ناجوانمردی و با تحمیل شدیدترین تحریم‌ها مردم ما را از بدیهی‌ترین حقوق اساسی بین‌المللی محروم ساخته و سال‌هاست که ملت عزیز ما طعم تلخ بی‌عدالتی فاحش با تحریم کشورهای غربی را تحمل می‌کند، آیا شایسته نبود و نیست سینماگران ایرانی حاضر در جشنواره‌ها از جمله همین جشنواره کن – که خانواده‌ها، بستگان، دوستان، همشهریان و هموطنان‌شان در این مسیر مورد ظلم واقع شده‌اند - صدای مظلومیت مردم و راوی گوشه‌ای از جفا و جنایت آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها علیه کشور بزرگ ایران باشند؟ آیا شایسته نیست به هشت سال جنگ تحمیلی، به بمب‌های شیمیایی که بر سر شهرهایمان با کمک همین کشورهای اروپایی ریخته شد و به جوانانی که در دوران دفاع مقدس پرپر شده اند؛ و نیز، به جنایت‌های اقتصادی که سال‌های بعد از جنگ تا به امروز به این ملت روا داشته اند، اعتراض کنید؟

وی ادامه داد: آیا سزاوار است برای کسب جایزه به رفتارهای نمایشی، غیرصادقانه و مبالغه‌آمیز تن دهید و در برابر ظلم و حق کشی که به بیش از 80  میلیون ایرانی روا داشته شده سکوت کنید؟ مشروعیت و جایزه با قلوب شاد مردم رقم می‌خورد و جامعه و مردم به سینماگرانی احترام می‌گذارند که رفتارشان تبلور عزت، غرور ملی و هویت دینی، اعتقادی و آرمانی کشورشان باشد.

خزاعی تصریح کرد: سینماگر تافته جدابافته از ملتش نیست و رسالت اجتناب ناپذیرش بدون تردید، دفاع از حقوق آنها و صیانت از غرور و منافع ملی و اهتزاز پرچم و عزت ایرانی و اسلامی و تقابل با دشمنان سرزمینش است.

رئیس سازمان سینمایی در پایان این دیدار با مسئولان بین‌الملل سینمای ایران اظهار داشت: بدون شک، تاریخ و جامعه با افتخار، از رشادت و جسارت هنرمندانی یاد خواهد کرد که شجاعانه، حقانیت، آرمان خواهی و عدالت جویی یک ملت بزرگ، آزاده و مومن را در بزنگاه‌های تاریخی بازتاب داده باشند.

وی در پایان از مدیرعامل خانه سینما خواست تا پیرامون حواشی حضور سینماگران ایرانی در جشنواره کن در شورای صیانت خانه سینما بررسی‌های لازم صورت گیرد و نتیجه به شورای اخلاق حرفه‌ای سینما ارائه شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *