صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش فاصله سنی میان فرزندان موجب تقویت رشد کودکان می‌شود

۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۶:۱۰
کد خبر: ۴۲۸۹۳۳۰
رئیس هیات مدیره انجمن مدیران مراکز مشاوره خانواده و ازدواج گفت: کاهش فاصله سنی فرزندان در خانواده سبب کاهش تعارضات خانوادگی و تقویت رشد کودک و نوجوان خواهد بود.

خبرگزاری میزان _ ایرنا نوشت: زهرا حیدری با تاکید بر ضرورت رعایت اختلاف سنی فرزندان در باروری گفت: کاهش فاصله سنی فرزندان در خانواده سبب کاهش تعارضات خانوادگی و تقویت رشد کودک و نوجوان خواهد بود.

رئیس هیات مدیره انجمن مدیران مراکز مشاوره خانواده و ازدواج افزود: در آغاز تشکیل زندگی مشترک، بنابر احساسات اولیه و روابط عاطفی شدید زوجین، انگیزه بسیاری برای فرزندآوری وجود دارد.

وی توضیح داد: با گذشت زمان به تدریج سطح ارتباط عاطفی زوجین به طور ناخودآگاه کاهش یافته و تشویق این زن و شوهر به باروری و فرزندآوری (باتوجه به احتمال حضور یک فرزند در این دوران) دشوار خواهد شد.

حیدری افزود: طبیعتا این خانواده برای ترغیب به باروری نیازمند حمایت و خدمات ویژه‌تر (نسبت به زوجین جوان) است و با توجه به احتمال داشتن یک فرزند و شرایط اقتصادی جامعه، تحت فشار بیش‌تر بوده و نسبت به تامین هزینه‌ها، تربیت و پرورش فرزندان و آینده آنها نگران‌تر خواهد بود.

این دکتری تخصصی روانشناسی خاطرنشان کرد: بنابراین در این خانواده‌ها اقدام به فرزندآوری پس از فرزند اول، در صورت تمایل نیز گاه سال‌ها وقفه ایجاد می‌شود. براساس برخی از آمار هم به صورت میانگین فاصله سنی فرزندان در  این قسم از خانوارها بین ۱۲ تا ۱۴ سال است.

رئیس هیئت مدیره انجمن مدیران مراکز مشاوره خانواده و ازدواج ادامه داد: به طور قطع فرزندآوری پس از به اصطلاح "از آب و گل درآمدن" فرزند اول به ویژه در خانواده‌های مرفه، سبب رشد فرزندان در آرامش و آسایش، تربیت و پرورش بهتر و تامین هزینه‌ها خواهد شد؛ اما این مساله گاه باعث بروز برخی مشکلات در بستر خانواده نیز می‌شود.

حیدری توضیح داد: به عنوان مثال، هر دو فرزند باهم رشد نمی‌کنند؛ هم‌بازی نمی‌شوند و به دلیل رشد در دوره‌های زمانی متفاوت، درک صحیحی از یکدیگر نخواهند داشت. این امر سبب بروز اختلافات و گاه تعارض بین خانواده و حتی زن و شوهر می‌شود.  


فاصله سنی فرزندان در باروری باید مورد توجه والدین قرار گیرد

وی تاکید کرد: فاصله سنی فرزندان در باروری باید مورد توجه والدین قرار بگیرد، این اختلاف نباید از حد معینی فراتر رفته و در خصوص این مباحث با بهره‌گیری از روانشناسان و مشاوران باید فرهنگ‌سازی شود. آگاهی بخشی در این رابطه هزینه‌ها برای خانواده و در نهایت جامعه را کاهش می‌دهد.

حیدری یادآور شد: در سیاست‌های تشویقی جهت افزایش فرزندآوری به مباحث پزشکی نیز باید توجه شود. آزمایشات پزشکی مربوط به باروری و زایمان، همچون انواع تست‌های غربالگری، سونوگرافی و انواع واکسن‌های مربوط به کودک باید تحت پوشش بیمه باشد. این عامل می‌تواند نقش مهمی در ترغیب خانواده‌ها به فرزندآوری داشته باشد؛ چراکه پرداخت این هزینه‌ها برای برخی از خانواده‌ها، در صورت نبود حمایت بیمه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت مراجعات پزشکی در این زمینه اظهار داشت: حذف مراجعات پزشکی در این رابطه می‌تواند باعث نقص عضو، برخی اختلالات نظیر عقب‌افتادگی و معلولیت و ناتوانی جسمی نوزادان شده و این مساله نیز هدررفت سرمایه‌گذاری‌های تشویقی فرزندآوری است. بنابراین پوشش بیمه‌ای این آزمایش‌ها و... نیز در حقیقت از جمله مشوق‌های فرزندآوری به شمار می‌رود.

رئیس هیئت مدیره انجمن مدیران مراکز مشاوره خانواده و ازدواج افزود: سرمایه‌گذاری برای فرزندآوری نظیر تامین هزینه‌های پزشکی مربوط به کودک همچنین باید مداوم و مستمر باشد. در غیر این‌صورت ضرر و تبعات مساله برای دولت و اقتصاد کشور ادامه‌دار خواهد بود. جامعه با آسیب‌دیدگانی روبه‌رو می‌شود که نیازمند خدمات توانبخشی، پزشکی و هزینه‌های نگهداری خواهد بود.

براساس اعلام بانک مرکزی، بانک‌ها موظفند طبق ماده ۱۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ‌تسهیلات فرزندآوری را بدون سپرده‌گذاری با تنفس ۶ ماهه برای بازپرداخت اقساط، کارمزد ۴ درصد و رعایت دوره زمانی ابلاغی طبق دستورالعمل بانک مرکزی پرداخت کنند.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: کودک خانواده

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *