صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت انتقال دانش پیشگیری اولیه از اعتیاد و کاهش تقاضا به کشور‌های در مسیر ترانزیت مواد مخدر

۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۸:۱۶
کد خبر: ۴۲۸۹۱۰
معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: انتقال دانش پیشگیری اولیه و کاهش تقاضا خصوصا مهارت‌آموزی در زمینه کاهش آسیب، درمان، بازتوانی و بازگشت معتادان به جامعه از سوی کشور‌های مقصد به کشور‌های مبداء و مسیر ترانزیت ضروری است.

به گزارش گروه جامعه   سید نجیب حسینی در مراسم افتتاحیه "چهاردهمین اجلاس سالانه گروه مشورتی سیاستگذاری میثاق پاریس (PCGM) " که با هدف بررسی آخرین تحولات مربوط به روند‌های جدید قاچاق مواد مخدر و تعیین اولویت‌های میثاق پاریس در اواخر خردادماه سالجاری در وین برگزار شد، ضمن حمایت از ابتکار مذکور، توصیه‌هایی را از سوی کشورمان برای بهبود وضعیت ارائه کرد.

وی در این رابطه گفت: بر اساس اصل مسئولیت مشترک، کشور‌های واقع در مسیر ترانزیت باید از طریق مساعدت فنی و تجهیزاتی مورد حمایت قرار گیرند و برنامه‌های موثری برای توانمندی این کشور‌ها تنظیم و زمینه برای اجرای هر چه سریع‌تر آن‌ها فراهم شود.

معاون دبیرکل ستاد افزود: با فراهم آوردن مکانیزم‌هائی برای انتقال اطلاعات مربوط به فعالیت باند‌های قاچاق مواد مخدر، چگونگی انحراف پیش‌ساز‌های شیمیایی و مواد روانگردان برای تقویت عملیاتی کشور‌های مسیر، خوشبختانه ساختارهائی نظیر JPC و کاریک در چارچوب میثاق پاریس پیش بینی شده که لازم است بیش از پیش تقویت و تجهیز شوند.

حسینی بیان داشت: انتقال دانش پیشگیری اولیه و کاهش تقاضا خصوصا مهارت‌آموزی در زمینه کاهش آسیب، درمان، بازتوانی و بازگشت معتادان به جامعه از سوی کشور‌های مقصد به کشور‌های مبداء و مسیر ترانزیت ضروری است.

وی افزود: اگرچه کشور‌های مسیر قربانی اقتصاد ناسالم متاثر از قاچاق مواد مخدر در مسیر می‌باشند. با این حال، اطلاعات چندانی از چگونگی ورود پول‌های حاصل از مواد مخدر به بانک‌های معتبر جهانی که در کشور‌های پیشرفته مستقر می‌باشند، وجود ندارد و لازم است برای این خلاء تدابیری اندیشیده شود.

این مقام مسئول در ستاد تاکید کرد: توسعه و معاش جایگزین در افغانستان بعنوان هدف اصلی از ایجاد ابتکار میثاق پاریس باید بر اساس اصل مسئولیت مشترک در دستورکار جامعه جهانی قرار گیرد.

تصویب همکاری‌های اطلاعاتی و تبادل اطلاعات عملیاتی
همچنین رحیم ساکی، مدیرکل دفتر روابط بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر که مدیریت "نشست گروه کارشناسی آموزش انتظامی در راستای تقویت همکاری‌های مرزی" را بر عهده داشت، توصیه‌های این نشست گروه کارشناسی را با تمرکز بر ضرورت همکاری‌های اطلاعاتی، تبادل اطلاعات عملیاتی، عملیات مشترک، تجهیز مبادی ورودی و خروجی مرز‌ها ارائه و با نظر اجماع به تصویب رساند.

با اعلام آمادگی هیات کشورمان برای میزبانی نشست آتی "گروه کارشناسی کاهش تقاضا"، هیات نرو‍ژی درخواست کرد که با توجه به تجربه منحصر به فرد ایران در کنترل اچ‌ای وی و ایدز در میان معتادین تزریقی، عنوان نشست آتی این کارگروه به "استفاده از تجربیات موفق جمهوری اسلامی ایران در زمینه کنترل اچ‌ای وی در میان معتادان تزریقی" اصلاح شود که این موضوع با استقبال هیات‌های شرکت‌کننده روبرو شد و با اجماع به تصویب رسید.

مصرف موادمخدر در اروپا در سال ۲۰۱۹ افزایش می‌یابد
همچنین آنجلا می، مسئول بخش تجزیه و تحلیل داده‌های دفتر UNODC در خصوص تحولات مربوط به مواد مخدر با منشا افغانستان در نشست مذکور، ضمن تجزیه تحلیل داده‌های تمامی کشور‌های متاثر از مواد مخدر افغانستان، با اشاره به بازدید اخیر خود از تهران اظهار داشت: تنها کشوری که در زمینه پیشگیری، تحقیقات و آمار سرآمد و اطلاعات آن به روز می‌باشد، جمهوری اسلامی ایران است.

وی اذعان داشت: احتمالا در سال ۲۰۱۹ مصرف مواد مخدر در اروپا افزایش خواهد یافت.

هیات کشورمان در جریان برگزاری نشست، با روسای هیات‌های نمایندگی برخی از کشور‌ها از جمله معاون وزیر مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی افغانستان و برخی از سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مانند اینترپل و یوروپل و همچنین مقامات دفتر UNODC ملاقات و در خصوص راه‌های ارتقاء همکاری‌ها مذاکره کرد.

در ملاقات با هیات نمایندگی پلیس بین الملل (اینترپل) به نقش و جایگاه ایران در مبارزه جهانی مواد مخدر بویژه در مسیر بالکان اشاره و مقرر شد با توجه به نقش محوری نیرو‌های مقابله‌ای جمهوری اسلامی ایران و استفاده از تجربیات آن در مبارزه با مواد مخدر با منشا افغانستان، اجلاس روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور‌های مسیر بالکان در تهران، در دستور کار طرفین قرار بگیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *