صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

والدین کنکوری‌ها چگونه عامل پسرفت دانش‌آموزان می‌شوند؟

۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۸:۳۸
کد خبر: ۴۲۸۹۰۲۵
کارشناسان می‌گویند رفتار و گفتار والدین کنکوری‌ها نقش مهمی در پیشرفت و یا پسرفت دانش آموزان در روزهای باقی مانده خواهند داشت.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: علاوه بر داشتن برنامه‌ریزی برای کنکور سراسری و مطالعه منابع آن، عوامل مختلف دیگری هم هستند که در موفقیت داوطلبان کنکور سراسری نقش بسیار مهمی دارند. از میان همه این عوامل، خانواده به دلیل این که ارتباط نزدیک‌تر، بیشتر و طولانی‌تری با دانش‌آموز کنکوری دارد، دارای مهم‌ترین و تاثیرگذارترین نقش مثبت یا منفی است.

آزمون سراسری 1401 در روز‌های هشتم، نهم و دهم تیرماه برگزار می‌شود و در فاصله یک ماه مانده تا این ماراتن لازم دیدیم به رایج‌ترین اشتباهات والدین کنکوری‌ها اشاره کنیم. در این مطلب به این موضوع می‌پردازیم که حتی اگر والدین دانش‌آموزان کنکوری نتوانند همه امکانات مورد نیاز را برای فرزند خود فراهم کنند، با استفاده از راهکارهایی می‌توانند تاثیر مثبت و چشمگیری در پیشرفت و موفقیت فرزند خود داشته باشند.

مدام به او استرس وارد می‌کنید

توصیه اول این که به دانش‌آموز کنکوری، در این 30 روز باقی مانده تا آزمون استرس وارد نکنید. دایم از او نپرسید که درس خوانده؟ تست زده؟ چند درصد؟ و ...  در این صورت خانواده همراه با جامعه که کنکور را غول کرده است، این مسئله را بزرگ نشان داده و به دانش‌آموز استرس وارد می‌کند، در حالی که خانواده باید برای آرامش، احساس امنیت و اطمینان  خاطر دانش آموز تلاش کند.

با داوطلبان دیگر مقایسه اش نکنید

دانش‌آموزان را در قیاس با دیگر داوطلبان کنکور سراسری قرار ندهید. این مقایسه می‌تواند برای آن‌ها، آسیب‌رسان باشد. ایجاد استرس و اضطراب با مطرح کردن این گونه موارد در منزل می‌تواند دانش آموزان را به عقب برگرداند و مانع پیشرفت آن ها شود. به جای آن می‌توانید به بررسی کارنامه اولیه کنکور سال‌های پیش داوطلبان بپردازید و از رتبه و تراز آن‌ها آگاه شوید و دانش آموزتان را به تلاش بیشتر ترغیب کنید.

با او همدلی نمی‌کنید

داوطلبان کنکور، شرایط بسیار پر استرس و سختی را در این ماه آخر تجربه می‌کنند. از شما می‌خواهم با دانش آموز همدلی کنید و سعی در برقراری و حفظ آرامش فرزند خود داشته باشید. همچنین فضای مناسبی که دانش‌آموز بتواند خودش را در آن فضا قرار دهد و توانمندی‌هایش را اثبات کند، ایجاد کنید.

از هر نوع استراحت منع‌اش می کنید

والدینی که بیش از اندازه، نگران وضعیت فرزند کنکوری خود هستند و دایم با تشر و سرزنش او را به میز مطالعه می‌کشانند، استراحت‌های معمولی که هر دانش آموز کنکوری احتیاج دارد را منع می‌کنند و با ترش رویی رفتار خود را سازمان می‌دهند، به طور مستقیم اعتماد به نفس و روحیات فرزندشان را مختل می‌کنند. این رفتار باعث می‌شود داوطلب کنکور از لحاظ عاطفی احساس درک نشدن و تنهایی کند و این موضوع خود موجب اختلال جدی در عملکردش خواهد شد. علاوه بر آن، این رفتار باعث ایجاد یک چرخه منفی می‌شود یعنی با تاثیر رفتار سرزنش گرانه والدین، دانش آموز دچار  ضعف عملکرد می‌شود و همین خود باعث برانگیختن سرزنش‌های بیشتر از طرف والدین خواهد شد.

یک نکته مهم

گاهی خانواده از نظر مالی در حدی نیست که بتواند فرزندش را به کلاس‌های کنکور بفرستد یا کتاب‌ها و منابع کنکور سراسری یا وسایل کمک آموزشی برایش تهیه کند. در چنین مواقعی توصیه می‌شود، والدین توانمندی‌های فرزندشان را کشف و همان‌ها را تقویت کنند. راه دیگر این است که با مشاورانی ارتباط برقرار کنند که روش درس خواندن را به دانش‌آموزان آموزش دهند تا کیفیت مطالعه‌شان افزایش یابد.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *