صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسدود سازی وجوه حساب صادرکنندگان چک برگشتی از امروز آغاز می‌شود

۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵:۵۵
کد خبر: ۴۲۸۷۱۹۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
در این زمینه بانکها موظف هستند پیامک برگشت خوردن چک و همچنین آغاز فرایند مسدود سازی وجوه را برای فرد صادر کننده ارسال کنند.

خبرگزاری میزان - بانک مرکزی اجرای فرآیند مسدود سازی وجوه حساب صادرکنندگان چک برگشتی را با همکاری مجلس شورای اسلامی از امروز بصورت تدریجی و با همکاری و مشارکت تمام بانک های دولتی و خصوصی عملیاتی می‌کند.

این فرایند به صورت تدریجی و براساس توالی چک هایی است که بانک مرکزی ارسال می شود ؛ و این فرایند در روزهای نخست آغاز طرح براساس تعداد پیش بینی شده انجام خواهد شد و پس از جمع آوری بازخورد های طرح از بانک ها ، این فرایند حداکثر طی حدود یک هفته برای تمامی چک های برگشتی تسری پیدا خواهد کرد.

به گفته مهران محرمیان معاون بانک مرکزی معمولا در بانک ها اینگونه مرسوم است که پیش از برگشت چک از سوی  شعب بانک با مشتری تماس برقرار می شود و معمولاً مهلت کوتاهی به صادر کننده داده می شود تا حساب خود را پر کندتا چک برگشت نخورداما اگر بانک چک را برگشت زد مابقی فرایند بصورت اتوماتیک و خودکار انجام می شود .

در لحظه برگشت خوردن چک اطلاعات چک برگشتی به بانک مرکزی ارسال می شود و بانک مرکزی هم فرایند مسدود سازی کسری چک برگشتی رادر سایر حساب های فرد از همان لحظه آغاز می کند.

در این زمینه بانکها موظف هستند پیامک برگشت خوردن چک و همچنین آغاز فرایند مسدود سازی وجوه را برای فرد صادر کننده ارسال کنند.

لازم به ذکر است آنچه در قانون پیش بینی شده مسدود سازی وجوه است نه برداشت آن؛  لذا مطابق قانون بانک مرکزی مبالغ را مسدود می کند و سایر مواردی که در قانون در مورد چک برگشتی پیش از این وجود داشته است  اعم از اینکه فرد به ذینفع چک مراجعه کند و به نحوی رضایت او را جلب کند یا اینکه فرایند قضایی را با طرح شکایت در قوه قضاییه انجام دهد همچنان در جای خودش پابرجاست  و فقط اتفاق جدیدی که حادث شده کمک به احقاق حق افراد است تا فرد در هنگام مراجعه به محاکم این مبالغ مسدودی در حساب صادرکننده چک موجود باشد تا با حکم دادگاه برداشت شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *