صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمپ‌ها بازوی بسیار موفق در درمان اعتیاد کشور هستند

۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۳:۵۰
کد خبر: ۴۲۸۵۴۴
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر گفت: کمپ‌ها بازوی بسیار موفق درمان اعتیاد هستند، البته نقص‌های زیادی وجود دارد، اما می‌توان با به روز کردن برنامه‌ها و نظارت بیشتر، این مشکلات را برطرف کرد.

به گزارش گروه جامعه ، سعید سفاتیان در یک برنامه رادیویی با موضوع کمپ‌های ترک اعتیاد درباره شکل گیری کمپ‌های ترک اعتیاد گفت: از سال ۸۱ مسئله الگوی درمان اقامتی مطرح شد که در آن افراد ۲۸ روز نگهداری می‌شوند و احتیاج نیست از سیستم پزشکی و روانپزشکی استفاده شود بلکه از گروه‌های همتا یعنی افرادی که قبلا معتاد بوده اند، می‌توان استفاده کرد. در چند سفر خارجی در اروپا نیز این الگو کمپ‌ها را دیدیم. سال ۸۳ سازمان بهزیستی این موضوع را مطرح کرد.

رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: البته، چون وجود و طراحی یک برنامه به تنهایی کار یک سازمان نبود، باید قبل از آن کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مصوب می‌شد.

وی گفت: در نهایت این کمیته به این جمع بندی رسید که این کار بر عهده سازمان بهزیستی قرار بگیرد، اما وزارت بهداشت علاقه‌ای به این کار نداشت، زیرا معتقد نبود بدون استفاده از پزشک و دارو، معتاد را درمان کرد.

سفاتیان درباره میزان موفقیت کمپ‌های ترک اعتیاد افزود: این موضوع نسبی است، اما معتقدم، کمپ‌ها یک بازوی خوب و بسیار موفق در درمان اعتیاد در کشور هستند. البته نقص‌های زیادی در کمپ‌ها از روز نخست تا به امروز وجود داشته است، اما می‌توان با به روز کردن برنامه‌ها و ارزیابی و نظارت بیشتر، این مشکلات را برطرف کرد.

همچنین مریم رامشت ­با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی از وجود فشار برای صدور مجوز کمپ‌های اعتیاد می‌گوید گفت: سازمان بهزیستی باید پاسخ دهد، آیا در این کمپ‌ها تمام اصول رعایت می‌شوند یعنی اگر یک سازمانی فشار آورد و مجوز صادر شد، دیگر نظارتی انجام نمی‌شود.

این استاد دانشگاه در ادامه با تاکید بر اینکه معتاد را باید به عنوان یک بیمار دید گفت:: متاسفانه همچنان در جامعه، به معتاد به عنوان یک بیمار نگاه نمی‌شود. اگر به چشم بیمار دیده شوند، باید تمام حمایت‌هایی که از معتادین می‌شود نیز مانند یک بیمار باشد یعنی نیاز به درمان، بستری و حمایت‌های خانوادگی دارد تا دوره نقاهت را بگذراند که نمی‌دانیم در کمپ‌ها این کار انجام می‌شود یا خیر.

این کارشناس حوزه اعتیاد در عین حال به وجود سازمان‌هایی در دنیا برای درمان اعتیاد خارج از مسیر دارو و درمان اشاره کرد و افزود: این اقدامات توسط سازمان‌های مردم نهاد انجام می‌شود و اینگونه نیست که دستگاه‌های دولتی می‌توانند بدون نظارت پزشک و روانشناس چنین کمپ‌هایی ایجاد کنند.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *