صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش حجم تجارت میان "پاکستان و افغانستان" پس از بهبود نسبی روابط

۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۴:۰۱
کد خبر: ۴۲۸۵۰۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
به دنبال انجام مذاکرات میان مسئولین پاکستان و افغانستان، دولت مردان اسلام آباد از افزایش حجم تجارت میان دو کشور خبر دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل  به نقل از داون نیوز، پس از آنکه در سال 2016 پاکستان اقدام به ساخت یک دروازه در مرز طورخم کرده و با واکنش نظامیان افغانستانی روبرو شد، دولتمردان اسلام آباد تجارت خود با افغانستان را در برخی بخش‌ها تحریم کردند.

اخیرا و پس از بهبود نسبی شرایط که حاصل مذاکرات میان مسئولین دو کشور است گزارش‌ها از افزایش حجم تجارت میان دو کشور خبر می‌دهد .

تجارت میان پاکستان و افغانستان در سال 2015 رقمی بالغ بر 2 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که بخش عمده‌ای از آن صادرات کالاهای پاکستانی به افغانستان بود.

این رقم پس از افزایش تنش‌های سیاسی در سال 2017 به 800میلیون دلار رسیده بود، ولی پیش بینی می‌شود مسیر صعودی حجم تجارت میان دو کشور بازهم آغاز شود.

از سوی دیگر دولت پاکستان در پاسخ به اتهام زنی‌های مکرر دولت کابل، تردد اتباع افغانستانی به خاک خود را ممنوع اعلام کرده و صرفا به افرادی اجازه ورود داد که ویزا دریافت کرده باشند و این خود باعث کاهش روابط میان دو کشور شد.

این در حالی است که دولت اسلام آباد برای تسهیل تجارت به مرز نشینان افغانستانی اجازه تردد مکرر را نیز صادر داده است و آنان می‌توانند بدون داشتن ویزا و از طریق دریافت مجوزمحلی میان مرزهای دو کشور تردد کنند.

افزایش ساعت کاری هنگ مرزی نیز یکی دیگر از تصمیماتی است که برای ترغیب بیشتر تجار به فعالیت در نظر گرفته شده است و به نظر می‌رسد بیش از 10 هزار تاجری که ساکن این منطقه هستند مجددا فعالیت‌های خود را از سر می‌گیرند.

گزارش‌ها حاکی است اقدامات جدید دو کشور مورد استقبال تجار قرار گرفته و آنها ابراز امیدواری کرده‌اند که شرایط به زودی بهبود یابد.

پاکستان و افغانستان 2هزار و 600 کیلومتر مرز مشترک دارند و در سال‌های گذشته اسلام آباد بسیاری از نیازهای مردم افغانستان را تامین می‌کرد، ولی با افزایش تنش‌های سیاسی حجم تجارت میان دو کشور کاهش چشم‌گیری پیدا کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *