وضعیت حقوق بشر آمریکا 2 سال پس از قتل فلوید
خبرگزاری میزان – مرگ «جورج فلوید»، شهروند سیاهپوست آمریکایی از سوی پلیس «مینیاپولیس» ایالت «مینه سوتا» موج سراسری درازمدت اعتراض به بی عدالتی نژادی و خشونت پلیس را در آمریکا به راه انداخت.
آخرین سخنان «فلوید» 46 ساله «نمیتوانم نفس بکشم» نه تنها در سراسر آمریکا بلکه در جهان طنین انداز شد.
به گزارش «چاینادیلی»، با وجود طغیان اعتراض و خشم گسترده داخلی و بین المللی که وعدههای تغییر در ساختار پلیس آمریکا را در پی داشت، گذشت زمان نشان میدهد تغییری رخ نداده است.
مصداق بارز این ادعا، قتل یک پناهجوی 26 ساله اهل جمهوری دموکراتیک کنگو توسط یک افسر پلیس سفیدپوست ایالت «میشیگان» است که تایید میکند الگوی سیستماتیک خشونت و وحشیگری پلیس آمریکا، جوامع اقلیت را هدف قرار میدهد.
چگونگی جنبش تغییر در نهاد پلیس در آمریکا
سه روز پس از قتل «فلوید» تظاهرات و تقاضا برای تغییر در پلیس در سراسر آمریکا آغاز شد.
پلیس در واکنش به این اعتراضها مدعی شد تغییرات در این نهاد از مدتها پیش موضوع بحث بوده و آغاز آن پس از طرح اعتراضها صرفا یک همزمانی بوده است.
نتیجه درخواست برای تغییر در پلیس
به گزارش «واشنگتن پست»، خشونت پلیس آمریکا در سال گذشته یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در میان مردان جوان سیاهپوست بود و سیاهپوستان غیرمسلح سه برابر بیشتر از سفیدپوستان غیرمسلح توسط پلیس کشته میشوند.
براساس تحقیقات «پیو» قبل از تیراندازی مرگبار شهر «بوفالو» که منجر به مرگ 10 نفر عمدتا سیاهپوست شد، نگرانیهای امنیتی برای 32 درصد بزرگسالان سیاهپوست آمریکایی بسیار مهم بود.
«نیوزویک» نیز در گزارشی تاکید کرد که افزایش جنایتهای خشونت آمیز در شهرهای بزرگ سراسر آمریکا عملا به جنبش «کاهش بودجه پلیس» که پس از مرگ «فلوید» شکل گرفته بود، پایان داد.
یک نظرسنجی جدید دانشگاه «ماساچوست» نشان میدهد که فقط 31 درصد از آمریکایی اکنون از انتقال بودجه پلیس محلی و ایالتی به خدمات اجتماعی حمایت میکنند.
گزارش «واشنگتن پست» از تیراندازیهای مرگبار پلیس نشان میدهد حدود 22 درصد از اهداف 7 هزار و 400 مورد تیراندازی پلیس از سال 2015، افراد با بیماری روانی بوده اند.
- بیشتر بخوانید:
- از گشتهای بردهداری تا قتل فلوید
- گزارش دیلی میل درباره نقش افسران پلیس در قتل جورج فلوید
ضمن این که احتمال کشته شدن افراد مبتلا به بیماری روانی در درگیری با مجریان قانون 16 برابر بیشتر است.
با توجه به رشد اخیر جنایت در سراسر آمریکا و در نتیجه تغییر رویکرد در مورد امنیت عمومی در این کشور چشم اندار تغییر در نهاد پلیس کاملا تار شده است.
عدم تغییر در رویکرد نژادپرستانه پلیس سبب میشود تا سیاهپوستان بیش از همیشه قربانی این رویکرد خشونت بار پلیس شده و همزمان اهداف مطلوبی برای جریانهای افراط گرای نژادپرست باشند؛ مانند آنچه در «بوفالو» شاهد آن بودیم.
انتهای پیام/