صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برف یا خانه های لاکچری مانع بازگشایی جاده شمشک دیزین

۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۴:۳۷
کد خبر: ۴۲۸۲۰۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
جاده شمشک دیزین که فشم را به اواسط جاده چالوس متصل می کند بیشتر ماه های سال تابلو این جاده تا اطلاع ثانوی مسدود می باشد را بالای سر خود می بیند، جاده ای که بازگشایی آن هم مسیر شرق نشینان پایتخت به جاده چالوس را بسیار نزدیکتر می کند و هم بار ترافیکی جاده چالوس و آزادراه کرج تهران را سبک می کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، شاید آن روزی که دکتر حسابی نقشه راه اندازی این جاده را طراحی می کرد اصلا تصورش هم نبود که این جاده در گذر زمان نه تنها تعریض و تجهیز نشود بلکه بیشتر ماه های سال مسدود هم بماند و هر سال بر روزهای مسدود بودنش اضافه شود.

این جاده در کوه‌های البرز و از تهران به فاصله ۱۲۳ کیلومتر از مسیر جاده چالوس و ۷۴ کیلومتری شهر کرج و ۷۱ کیلومتر از مسیر شمشک که امکانات ورزشی قابل توجهی دارد، واقع شده‌است. دیزین محبوب ترین منطقه اسکی با حضور اسکی بازان خارجی است.

برای مسافران طبیعی است که برخی از جاده های کشور در بعضی از ایام سال به ویژه در 6 ماه دوم سال در مسیرهای برف گیر به دلیل شرایط آب و هوایی ناهموار و یا مسدود باشد.

در این میان محدوده جاده دیزین-فشم به سمت چالوس در محدوده پل زنگوله از مسیرهایی است که هر ساله شاهد مسدود بودن طولانی مدت آن هستیم تا جایی که شاید تنها 2 ماه از سال در آن رفت و آمد صورت گیرد.

به علاوه صحبت های ضد و نقیضی درباره علت های بسته بودن این جاده شنیده می شود که برخی علت آن ریزش کوه و بارش برف اعلام می کنند که با توجه به بسته بودن این جاده در بهار و تابستان این احتمال بسیار کمرنگ شده است و برخی دیگر نیز ساخت و سازهای خانه های ویژه را علت بسته بودن آن می دانند گفته می شود در این منطقه افرادی زندگی می کنند که تمایل دارند محل زندگی خود را خلوت نگه دارند  به شکلی که مردم عادی در اطراف ان حضور نداشته باشند.

اما نکته قابل توجه اینجاست که اگر توجیه ریزش بهمن برای بسته شدن این جاده در نظر گرفته شود، این محدوده بسیار کوچک  زمان زیادی برای برف روبی نخواهد خواست و به علاوه نصب کردن یک برف گیر نیز مانعی برای بسته شدن این مسیر در تمامی ایام سال خواهد شد که با توجه به مسافت کوتاه هزینه زیادی نیز در بر نخواهد داشت.

در این میان ساخت و ساز ویلاهای شخصی لوکس در این مسیر را شاید بتوان مهم ترین و اساسی ترین علت این امر برشمرد زیرا باز بودن نهایت 2 ماه در سال این جاده با توجیه بارش برف و ریزش بهمن قابل قبول به نظر نمی رسد گفتنی است طی 2 سال گذشته با فشارهای پشت پرده حتی دو ماه نیز این جاده باز نبوده است.

شقایی مسئول دهیاری استان شمیرانات در گفت و گو با میزان در خصوص علت بسته بودن محدوده جاده دیزین-فشم به سمت چالوس در محدوده پل زنگوله گفت: محدوده شمشک به دیزین با مصوبه شورای تامین بسته شده و علت این امر ریزش قسمت عظیمی از کوه بعد از مسیر دیزین بوده که این محدوده مربوط به استان البرز است و بررسی های نشان می دهد عملیات باز کردن این مسیر زمان بر بوده و در آینده نزدیک این اتفاق نمی افتد.

وی در ادامه افزود: در سال های گذشته زمانی که کوه ریزش نکرده بود عملیات پاک سازی جاده از آبان ماه تا اردیبهشت ماه صورت می گرفت و جاده از اول خرداد ماه عملیاتی می شد ولی با توجه به ریزش جاده های همجوار دیزین کلا جاده بسته شده و امکان رفت و آمد از آن وجود ندارد.

مسئول دهیاری استان شمیرانات تصریح کرد: امکان بازگشایی جاده از دیزین برای انجام عملیات پاکسازی وجود ندارد و در سایر محدودها نیز از مسئولیت ما خارج است.

شایان ذکر است پیگیری میزان از مسئولین راهداری شمیرانات حاکی از آن است که خبرهای مبنی بر بسته شدن محدوده جاده شمشک-دیزین به سمت جاده چالوس به علت  ساخت و ساز ویلاهای لوکس از سوی این مسئولین تکذیب نمی شود.

یکی از مسئولین شهرداری استان شمیرانات در گفت و گو با میزان با اشاره به اینکه شهرداری شمیرانات تا گردنه قوچک را پوشش می دهد گفت: محدوده جاده شمشک-دیزین به سمت چالوس مربوط به فرمانداری استان شمیرانات است و تحت نظر شهرداری نیست.

به گفته علی اصغر کاظمی مدیر ساخت و توسعه راه های اداره کل راه و شهرسازی استان البرز، از سه راه دیزین تا تهران حدود ۱۱۰ کیلومتر مسیر کوتاه تر می شود، چیزی حدود ۱و نیم ساعت، و حالا این اظهار نظر دیگر جای هیچ توجیهی را برای مسدود ماندن این جاده در اکثر ماههای سال باقی نمی گذارد.

حال سوال اینجاست چرا جاده ای با این ویژگی ها حدود 9 ماه از سال مسدود می ماند و هیچ چاره ای هم در این سالهای متمادی برای تعمیر، تجهیز و یا احداث برفگیر در این قسمت جاده نمی شود. فراموش نشود این جاده برای انباشت برف در تنها چند نقطه کوتاه ماه ها مسدود می ماند.



نظرات بینندگان
محمد
|
|
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
فعلا که کلا بستنش و خلاص
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *