حملات ائتلاف عربستان عامل تشدید بحران انسانی در یمن
خبرگزاری میزان – اخیرا آتشبسی میان ارتش و کمیتههای مردمی یمن و ائتلاف متجاوز سعودی برقرار شده است اما بیش از هفت سال حملات وحشیانه این ائتلاف، تلفات ویرانگری را بر کشوری فقیر وارد کرده است و به آنچه سازمان ملل آن را بدترین بحران انسانی جهان مینامد، منجر شده است.
به گزارش «الجزیره»، از زمان آغاز حملات ائتلاف در سال 2015، برنامه توسعه سازمان ملل برآورد میکند که بیش از 370 هزار نفر در یمن جان خود را از دست دادهاند که 60 درصد از این موارد به دلایل غیرمستقیم مانند کمبود غذا، آب و خدمات بهداشتی بوده است.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، از هر سه یمنی، دو نفر به کمک های بشردوستانه و حفاظت نیاز دارند و چهار میلیون نفر در داخل این کشور آواره هستند.
حملات هوایی و گلوله باران منجر به فروپاشی بیمارستانها و مدارس شده است، در حالی که کمبود مواد غذایی بیش از 16.2 میلیون یمنی را تحت تأثیر قرار داده و بیش از 2.25 میلیون کودک از سوء تغذیه حاد رنج می برند.
اما در پس آمار، سیاست و سرفصلها، زندگی واقعا برای مردم یمن چگونه است؟ با وجود عدم اطمینان مداوم، زندگی ادامه دارد.
باوجود نیاز اضطراری مردم یمن به کمکهای بشردوستانه اما در ماه ژانویه سال 2022 سازمان ملل جیره غذایی هشت میلیون نفر از مردم یمن را قطع کرد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، آژانسهای امدادی برای کمک به 17.3 میلیون نفر در یمن به دلیل وخامت بحران به 4.3 میلیارد دلار نیاز دارند.
«دیوید گرسلی»، هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه برای یمن در این باره میگوید «اعداد امسال حیرتانگیز است. بیش از 23 میلیون نفر یا تقریبا سه چهارم جمعیت یمن اکنون به کمک نیاز دارند. این افزایش تقریبا سه میلیون نفری از سال 2021 است و نزدیک به 13 میلیون نفر در حال حاضر با سطوح حاد نیاز مواجه هستند.»
انتهای پیام/