بازرس کل استان کرمان: 200 نفر از مدیران و کارکنان متخلف ادارات استان شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند
خبرگزاری میزان - احمد آبیار در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اقدامات سازمان بازرسی در راستای مبارزه با فساد اداری، مالی و اقتصادی در استان کرمان در سطح کشور کم نظیر بوده به طوری که طی دو سال گذشته بالغ بر 200 نفر از افرادی که مرتکب اختلاس، ارتشاء، تحصیل مال نامشروع و تبانی در معاملات دولتی شده اند و در حقیقت سارق اموال عمومی مردم بوده اند، شناسایی شده و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
در بین افرادی که مورد برخورد سازمان بازرسی و دستگاه قضایی قرار گرفته اند اشخاص شاخص و پرادعایی هم بوده اند اما سازمان بازرسی یا قاطعیت و با حمایت دستگاه قضایی با تمامی آنها برخورد کرده و تعداد زیادی از آن ها به حبس طویل المدت محکوم شده اند و وجوه بسیار زیادی و هکتارها زمین به بیت المال اعاده شده است.
وی با بیان اینکه با وجود شیوع بیماری کرونا، نیروهای سازمان بازرسی استان کرمان در محل کار حضور داشته اند و عملکرد این سازمان نیز افزایش داشته است، افزود: با وجود نیروی انسانی کم در سازمان بازرسی؛ در دو سال گذشته بالغ بر 500 مورد بازرسی از ادارات استان کرمان انجام شده است.
تشکیل گروه های تخصصی در اداره کل بازرسی استان کرمان
بازرس کل استان کرمان در ادامه بیان کرد: گروه های تخصصی در سازمان بازرسی شکل گرفته و نظارت ها بر این اساس به صورت حرفه ای و تخصصی انجام می شود و از این رو سازمان بازرسی در مسیر اصلاح و مبارزه با فساد در کنار دولت ایستاده و با افراد مفسد برخورد خواهد کرد.
آبیار از همکاری و همراهی رسانه های استان کرمان با دستگاه های قضایی و نظارتی در حوزه مبارزه با فساد تقدیر کرد و ادامه داد: همراهی و همکاری رسانه های استان کرمان در مبارزه با فساد و حمایت از مدیران پاک دست در سطح کشور کم نظیر بوده و باید مورد تقدیر قرار گیرد.
وی، هدایت و همکاری با مدیران دستگاه های اجرایی را از وظایف اصلی سازمان بازرسی کل کشور دانست و بیان کرد: مدیران دستگاه های اجرایی خادم مردم هستند و برای آنکه خدمات خود را به نحو احسن انجام دهند دستگاه های نظارتی به عنوان همراه، پشتیبان و ناظری دلسوز در کنار مدیران است تا خدمت رسانی به مردم را به نحو احسن انجام دهند.
مدیرکل بازرسی استان کرمان با اشاره به اینکه سازمان بازرسی تعامل خوبی با مدیران دستگاه های اجرایی دارد و مدیران به این نتیجه رسیده اند که سازمان بازرسی مشاوری امین برای آنها به شمار می رود، تاکید کرد: در دولت کنونی به ریاست آیت الله رئیسی، شعار اصلی مبتنی بر مبارزه با فساد است و قوه قضاییه و به ویژه سازمان بازرسی در کنار دولت است و از سیاست های دولت در این حوزه حمایت می کند.
اقدام دولت در اصلاح یارانه ها، شجاعانه است
بازرس کل استان کرمان با تاکید بر این مطلب که یکی از اقدامات مهم دولت کنونی اصلاح یارانه ها است، تاکید کرد: باید برای این اقدام شجاعانه به دولت تبریک گفت و بدون شک این اقدام حاشیه های زیادی نیز برای دولت به دنبال خواهد شد داشت و در این رابطه باید توجه داشت که حاشیه های مطرح شده از سوی افرادی مطرح می شود که منافع آنها ضربه خورده است و از کسب سودهای غیرقانونی توسط آنها جلوگیری شده است.
آبیار نظارت بر واردات و توزیع کالاهای اساسی و توزیع آنها را یکی از ابعاد این طرح برشمرد و تاکید کرد: بازرسی استان تاکنون موارد متعددی را از این فسادها کشف کرده که افرادی از بیرون با همکاری تعداد کمی از کارکنان مربوطه، نهادهای دامی خریداری شده با ارز دولتی را دریافت و در بازار آزاد به فروش می رسانند و میلیارد ها تومان به جیب می زدند و در این رابطه یک شبکه مافیایی تشکیل داده بودنند که با آنها برخورد شده است.
وی افزود: افرادی که منافع آنها قطع شده است، با تشویش اذهان عمومی تلاش می کنند که این سیاست دولت به نتیجه نرسد و قطعا با همراهی و اطلاع رسانی دقیق رسانه ها، این اقدام مهم و شجاعانه به خوبی اجرایی خواهد شد.
بررسی 26 پرونده حمایت از تولید توسط اداره کل بازرسی استان کرمان
بازرس کل استان کرمان با بیان اینکه در راستای حمایت از سرمایه گذاری 26 مورد بررسی و رفع شده است، تاکید کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان سال حمایت از تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سازمان بازرسی در سال 1401 با تشکیل کارگروه تخصصی در حال بررسی مشکلات شرکت های دانش بنیان و رفع آنها است و در این زمینه با دستگاه قضایی همراهی خوبی دارد.
آبیار با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی دستگاه قضایی مبارزه با فساد است،گفت: در سال های 99 و 1400 با همکاری دستگاه قضایی، دادسرا، پلیس امنیت اقتصادی و سازمان اطلاعات سپاه برخوردهای قاطعی با افرادی که در دستگاه های اداری مرتکب فساد می شدند، انجام شده است.
وی با تاکید بر این مطلب که اکثر مدیران و کارکنان ما پاک دست هستند، خاطرنشان کرد: هر فسادی که در ادارات کشف شده با همکاری نهادهای درون سازمانی و مدیران مربوطه بوده است و در این رابطه باید توجه داشت که مدیران استان همواره از مبارزه با فساد حمایت کرده اند.
بازرس کل استان کرمان با بیان این مطلب که عملکرد سازمان بازرسی همواره از سوی مردم و رسانه ها مورد قضاوت قرار می گیرد، بیان کرد: سازمان بازرسی در مسیر مبارزه با مفاسد نیاز به حمایت همه جانبه به منظور رسیدن به نتایج مورد نظر دارد.
آبیار اظهار کرد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی مصونیتی برای هیچ فردی در هیچ مسئولیتی وجود ندارد و هر فرد در هر جایگاهی اگر مرتکب جرم شود، با وی برخورد قانونی لازم انجام خواهد شد.
وی با اشاره به این مطلب که با پیگیری های استانداران سابق کرمان انتقال حساب های برخی شرکت های بزرگ استان به استان منتقل شده و در این حوزه مشکلی نداریم، تصریح کرد: در رابطه با تخلفات مطرح شده در شهرداری کرمان، بازرسی ورود کرده و موارد را در دست بررسی دارد و در صورتی که تخلفاتی در حوزه افزایش حقوق ها و سایر زمینه ها مشخص شود، مورد برخورد قانونی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: مدیران شهرداری نیز همکاری بسیار خوبی در این حوزه دارند و هیئت سازمان بازرسی حدود یک ماه است که در حال بررسی موارد مطروحه است.
بازرس کل استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین تخلف ها در شهرداری ها است زیرا این نهادها ارباب رجوع و خدمات گسترده ای دارند، بیان کرد: بیشترین فراوانی جرایم در استان کرمان مربوط به اهمال و سهل انگاری در انجام وظیفه است که مطابق قانون مورد برخورد قرار می گیرند.
آبیار گفت: برخورد با هرگونه ترک فعل مدیران در انجام ماموریت ها و وظایف قانونی آنها نیز در دستگاه قضایی و سازمان بازرسی مورد تاکید قرار دارد.
وی در ادامه گفت: بسیاری از مواردی که به صورت غیرمستند در فضای مجازی منتشر می شود به جز تشویش اذهان عمومی، حاصلی ندارد و افکار عمومی باید همواره به صحت و سقم مطالب، توجه لازم را داشته باشند.
بازرس کل استان کرمان با اشاره به این مطلب که زمین خواری فساد بسیار خطرناکی است و در قالب آن افراد با اعمال نفوذ در دستگاه های اداری اراضی را تصاحب می کنند، بیان کرد: این افراد وقتی با مقابله سازمان بازرسی روبرو شده و نمی توانند به اهداف و منافع نامشروع خود دست یابند، شروع به جوسازی می کنند و درپی این اقدام پرونده های آنها سنگین تر شده است.
آبیار با ذکر مصادیقی عنوان کرد: به عنوان نمونه در یکی از موارد یک نفر با ترفندهایی یکسری مجوزهایی را گرفته بود تا بیش از 30 هکتار اراضی زراعی را در خارج از محدوده شهر تغییر کاربری دهد و کار در این حوزه را نیز آغاز کرده بود که سازمان بازرسی با اطلاع از این موضوع به مساله ورود کرد و متاسفانه مشخص شد معاون یکی از سازمان ها در اجرای این کار همکاری داشته و یکی ازکارشناسان نیز گزارش خلاف واقعی را در این زمینه داشته است که برای این افراد قرار جلب به دادرسی صادر شده است.
وی افزود: متاسفانه در این مساله یکسری اعمال نفوذهایی در شهرداری نیز شده بود و مورد حمایت برخی افراد قرار گرفته بودند و قرار بود شهرک بزرگی ایجاد شود که سازمان بازرسی با قاطعیت ورود کرد و بدون تاثیرپذیری از سفارشات مطرح شده، اجازه ندادیم این کار انجام شود و بر این اساس، فردی که قصد این تغییر کاربری بزرگ را داشت، میلیاردها تومان متضرر شد.
بازرس کل استان کرمان گفت: متاسفانه این فرد در دستگاه اجرایی نیز حمایت می شد و مصوبات خلافی را نیز گرفته بود و هم در مواردی پرداخت رشوه نیز داشته است تا این کار را انجام دهد و طبیعی است که این افراد علیه دستگاه قضایی جوسازی می کنند.
آبیار عنوان کرد: برخی تصور می کنند با جوسازی ها موجب عقب نشینی نهادهای نظارتی و قضایی می شود، اما این اقدامات اراده دستگاه قضایی و نظارتی را قاطع تر می کند واین افراد باید بدانند که اجازه نخواهیم داد کارهای غیرقانونی خود را پیش ببرند.
وی افزود: کار مبارزه با فساد دشوار است و افراد به دلیل سودهای میلیاردی که از دست می دهند؛ علیه سربازان خط مقدم مبارزه با فساد جوسازی می کنند و رسانه ها باید به این موضوع ورود کرده و شفاف سازی کنند.
بازرس کل استان کرمان با تاکید بر این مطلب که افرادی که خودشان مساله دار هستند، نمی توانند خللی در مبارزه با فساد ایجاد کنند، اظهارکرد: برخی شایعات مطرح شده درباره سازمان بازرسی پس از برخی برخوردهای این سازمان با مفسدین افزایش یافته و براساس ارزیابی های انجام شده، افرادی که پشت این قضیه هستند کسانی هستند که یا توسط سازمان بازرسی به مرجع قضایی معرفی شده اند و یا خودشان پرونده قضایی دارند و یا به دلیل برخوردهای سازمان بازرسی با فساد، زخم خورده هستند و از این رو اقدام به سم پاشی می کنند و فکر می کنند که اینگونه اقدامات موجب سست شدن انگیزه دستگاه نظارتی می شود اما کور خوانده اند و ما محکم تر و قاطع تر از حقوق مردم در استان حمایت می کنیم.
آبیار بیان کرد: یکی از مشکلات این است که با ایجاد جوسازی ها برخی افرادی که باید از مبارزه با فساد دفاع کنند، زیاد وارد میدان نمی شوند.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرموده اند مبارزه با فساد کار دشواری است و ما نیز در این مسیر از جوسازی ها نمی هراسیم و براساس قانون موارد را پیگیری می کنیم.
بازرس کل استان کرمان گفت: متاسفانه بسیاری از مستندات این پرونده را نمی توان ارائه کرد اما مردم باید بدانند کار مفیدی در برابر افرادی که به دنبال سوء استفاده از حقوق مردم و کسب منافع نامشروع خود هستند، انجام شده است.
فساد سازمان یافته در استان کرمان نداریم
بازرس کل استان کرمان تاکید کرد: فساد سازمان یافته در دستگاه اداری نداریم و مواردی از فساد شبکه ای بین مدیر، معاونان و کارکنان یک سازمان در یک دستگاه را داشته ایم که مورد برخورد قرار گرفته اند.
آبیار تصریح کرد: بسیاری از اطلاعاتی که درباره فساد دریافت می کنیم، مبتنی بر گزارش های واصله از مردم و نشان دهنده توسعه اعتماد عمومی به سازمان بازرسی است.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که مردم با تماس به شماره 136 می تواند موارد را به سازمان بازرسی اعلام کنند، اظهارکرد: برخی از گزارش ها نیز از سوی حراست ها مطرح شده و مورد رسیدگی قرار می گیرد.
بازرس کل استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان از استان های برتر کشور در مبارزه با فساد به شمار می رود، تاکید کرد: بالا بودن میزان کشف فساد به معنای بالا بودن میزان فساد نیست بلکه به معنای توسعه اعتماد عمومی مردم به سازمان بازرسی و طرح گزارش های تخلفات و مفاسد و نیز فعالیت تخصصی مخبران سازمان بازرسی و حراست های دستگاه ها است.
آبیار در ادامه گفت: سازمان بازرسی کشور آسیب های شناسایی شده در دولت های قبل و آسیب های موجود در روند انجام کارهای کنونی را نیز به صورت مستمر در سطح ملی و استانی به مدیران مربوطه اعلام می کند.
انتهای پیام/