صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تراژدی یمن/ جنگ، محاصره و رنج

۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲:۵۹
کد خبر: ۴۲۶۶۴۳۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تجاوز چند ساله ائتلاف عربستان به یمن مردم این کشور را با بحران بی‌سابقه‌ای مواجه کرده که چشم‌اندازی برای حل آن در آینده نزدیک وجود ندارد.

خبرگزاری میزان – تجاوز هفت ساله ائتلاف عربستان به یمن مشکلات بسیاری را در این کشور ایجاد کرده است؛ بحران بشردوستانه یمن به دلیل گرسنگی گسترده، بیماری و حمله به زیرساخت‌های شهری و غیرنظامی، در میان بدترین بحران‌های جهانی قرار دارد.

به گزارش «cfr»، یمن در بحبوحه یک جنگ داخلی غیرقابل حل به محل درد و رنج شدید غیرنظامیان تبدیل شده است.

این درگیری میلیون‌ها نفر را آواره کرده و باعث شیوع وبا، کمبود دارو و قحطی شده است.

مداخله عربستان در سال 2015 موجب تشدید بحرانی شده که انسان‌های بسیاری را در یمن تحت تاثیر قرار داده است؛ ائتلاف عربستان حملات هوایی خود را در این کشور از سال 2015 آغاز کرده و به طور مداوم زیرساخت‌های شهری را در این کشور هدف قرار می‌دهد.

عربستان ائتلافی از کشورهای عربی تشکیل داد؛ بحرین، مصر، اردن، کویت، مراکش، قطر، سودان و امارات. تا سال 2018، این ائتلاف کشورهای دیگری را نیز در بر گرفت.

این ائتلاف با هدف بازگرداندن دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور فراری یمن، عملیات هوایی را در یمن آغاز کرد.

پس از عربستان، امارات با مشارکت ده هزار نیروی زمینی، عمدتا در جنوب یمن، مهمترین نقش نظامی را در ائتلاف عربستان ایفا کرده است.

اگرچه کنگره آمریکا در این مورد اختلاف نظر داشته اما واشنگتن همواره از ائتلاف به سرکردگی عربستان حمایت کرده و همچنین فرانسه، آلمان و انگلیس نیز از این ائتلاف حمایت می‌کنند.

این حمایت تسلیحاتی ادامه داشت و اعتراضات گسترده به مرگ غیرنظامیان در یمن و در سال 2018 نیز کشته شدن «جمال خاشقجی»، منتقد سعودی، از سوی ریاض موجب شد تا این موضوع در کانون توجه افکار عمومی قرار گیرد.

اگرچه محدودیت‌هایی در ارسال سلاح به عربستان و پشتیبانی از این کشور روی داد اما  جریان تسلیحات به عربستان همچنان ادامه دارد.

آمریکا بزرگترین تامین کننده تسلیحات عربستان است و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا سه بار لوایحی را وتو کرد که فروش تسلیحات به ریاض را متوقف می‌کردند.

«جو بایدن»، رئیس جمهور کنونی آمریکا، در زمان ورود به کاخ سفید اعلام کرد که حمایت از ائتلاف عربستان را متوقف خواهد کرد اما با این حال، پیمانکاران نظامی آمریکا همچنان بر خدمات رسانی به هواپیماهای سعودی که یمن را بمباران می‌کنند، نظارت دارند.

تاثیر تجاوز ائتلاف بر مردم یمن

یمن با نرخ فقر حدود 75 درصد، مدت‌هاست که فقیرترین کشور جهان عرب بوده است؛ بیماری شایع است. موارد مشکوک به وبا در سال 2020 از دویست هزار نفر گذشت. ارزیابی تأثیر همه‌گیری کووید-19 دشوارتر است زیرا داده‌های جامعی در مورد حجم پرونده‌ها وجود ندارد.

بیش از ده هزار مورد مرگ کرونایی به سازمان بهداشت جهانی گزارش شده است اما تحلیلگران سلامت می‌گویند که شمار واقعی احتمالا بسیار بیشتر است.

علاوه بر این، بسیاری از کشورها کمک‌های حیاتی به یمن را در بحبوحه کرونا کاهش داده‌اند و این امر باعث شد تا سازمان ملل جیره غذایی را برای حدود هشت میلیون یمنی در ژانویه 2022 کاهش دهد.

از هر سه یمنی، دو نفر به کمک های بشردوستانه و حفاظت نیاز دارند و چهار میلیون یمنی به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، در داخل این کشور آواره شده‌اند.

سازمان ملل مدت‌ها پیش وضعیت انسانی یمن را «بدترین وضعیت انسانی در جهان» توصیف کرده است.

وضعیت تحت محاصره زمینی، دریایی و هوایی که توسط نیروهای ائتلاف تحمیل شده، وضعیت را تشدید کرده است، که مانع از جریان مواد غذایی و دارو شده است.

این محاصره به بحران سوخت کمک می‌کند که افزایش قیمت کالاهای ضروری را در پی داراد.

برنامه توسعه سازمان ملل تخمین می‌زند که بیش از 370 هزار نفر در نتیجه جنگ یمن جان خود را از دست داده‌اند و دلایل غیرمستقیم مانند کمبود غذا، آب و خدمات بهداشتی باعث 60 درصد مرگ و میرها شده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *