صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگران فروش نفت نیستیم/ بررسی واگذاری میادین به ۱۷ شرکت داخلی/ شرکت‌ها و کشور‌های مختلفی درخواست خرید نفت ایران را دارند/ باید فرض را بر این بگذاریم که توتال نخواهد آمد

۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰:۱۰
کد خبر: ۴۲۶۲۳۲
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس «کمیسیون انرژی» مجلس گفت: پس از پایان ماه مبارک رمضان، این کمیسیون جلسه‌ای را با مدیران ۱۷ شرکت داخلی صاحب صلاحیت - که مورد تایید وزارت نفت و شرکت نفت است - برگزار می‌کند تا بتوانیم آن میادین موردنظر را به این شرکت‌ها واگذار کنیم و از سرمایه داخلی و هم تکنولوژی داخلی بهره‌مند شویم.
فریدون حسنوند در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به فروش نفت ایران پس از خروج امریکا از برجام گفت: قبل از خروج آمریکا از برجام، کمیسیون انرژی جلساتی را در ارتباط با خروج احتمالی آمریکا از برجام داشت و در این جلسات مسائل نفتی و موضوعات مرتبط با فروش نفت مورد بررسی قرار گرفت.
 
استراتژی جدید نفتی
وی افزود: پس از خروج امریکا از برجام، کمیسیون انرژی مجلس مجددا جلسات خود را با مجموعه‌های مختلف برگزار کرد تا به نوعی راهکار‌ها و تدابیر لازم اندیشیده شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌ها و کشورهای مختلفی درخواست خرید نفت ایران را دارند و حاضر هستند به همان میزانی که به سایر کشور‌ها و شرکت‌ها نفت می‌فروشیم نفت از ما خریداری کنند. به همین منظور  کمیته‌ای مشترکی در دولت و مجلس تشکیل شد تا اهلیت خریداران و موضوع تبادل ارز را در این موضوع مورد بررسی قرار دهد.
 
تمهیدات برای جلوگیری از سواستفاده‌گری در حوزه نفت
این نماینده مجلس با اشاره به برخی مشکلات درباره فروش نفت ایران در گذشته و جلوگیری از سواستفاده‌گری از این بخش بیان داشت: حتی تمهیدات لازم در این رابطه هم پیش‌بینی شده است. بنده فکر می‌کنم خیلی جای نگرانی درباره فروش نفت نداریم.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر تا دیروز برخی از شرکت‌های خاص و یا پالایشگاه شناخته شده درخواست نفت می‌کردند امروز کسان دیگری هستند که این درخواست را دارند.
 
نمی‌گذاریم در حوزه نفت شرایط به سال‌های گذشته برگردد
وی با اشاره به جلسه آتی اجلاس اوپک تاکید کرد : پایبندی اعضای اوپک به قوانین و مقررات و دفاع از حقوق سایر اعضا یکی از مسائل بسیار مهمی است که وزارت نفت باید در اجلاس آتی اوپک پیگیری کند چرا که ایران امروز ناجوانمردانه مورد حمله و تهاجم قرار گرفته است.

این نماینده مجلس بیان داشت: ایران نمی‌گذارد سهم خود از فروش و تولید کاهش پیدا کند و شرایطش را به سال‌های گذشته برگردانند و بر روی این مسئله اصرار وجود دارد و قطعاً وزیر نفت هم در این رابطه دفاع خواهد کرد و مجلس هم پیگر امور خواهد بود.
 
بررسی واگذاری میادین به ۱۷ شرکت داخلی
وی با اشاره به سرمایه‌گذاری برخی شرکت‌های داخلی در حوزه نفت و برگزاری جلسه‌ای در پی این موضوع با رئیس مجلس تصریح کرد: پس از پایان ماه مبارک رمضان کمیسیون انرژی جلسه‌ای را با مدیران ۱۷ شرکت داخلی صاحب صلاحیت که مورد تایید وزارت نفت و شرکت نفت است برگزار می‌کند تا بتوانیم آن میادین موردنظر را به این شرکت‌ها واگذار کنیم و از سرمایه داخلی و هم تکنولوژی داخلی بهره‌مند شویم.
 
حسنوند ادامه داد: اگر این شرکت‌های داخلی توان این را داشته باشند که از بانک‌ها و شرکت‌های خارجی تکنولوژی و سرمایه جذب کنند  ما از این مسئله استقبال خواهیم کرد.
 
ماندن و نماندن «توتال»
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شرکت خارجی توتال فعالیت خود را در ایران ادامه می دهد و یا خیر؟ گفت: به هرحال توتال در پی اخذ مجوز از امریکا برای معافیت از تحریم است. ما باید فرض را بر این بگذاریم که نه تنها توتال بلکه بسیاری از شرکت‌های خارجی به ایران نخواهند آمد چرا که از روز اول هم نگاه ما این بود.
 
این نماینده مجلس افزود:  علاوه بر اینکه به دنبال سرمایه و تکنولوژی از بیرون هستیم حتما تکنولوژی و سرمایه داخلی را هم مورد احترام و اعتماد قرار خواهیم داد به همین دلیل قصد حمایت از ۱۷ شرکت مورد تایید وزارت نفت را داریم تا بخشی از توسعه میادین توسط همین شرکت‌ها به سرانجام برسند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *