صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرای طرح GNAF با هدف سامان دهی نشانی‌ها

۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۶:۰۱
کد خبر: ۴۲۶۲۰۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
بانک اطلاعاتی نشانی مکان محور یا GNAF در دو بخش نشانی استاندارد و سیستم یکپارچه سازی املاک کشور یکی از برنامه هایی است که در دستور کار قرار گرفته و با اجرا آن در صورت لزوم به این بانک اطلاعاتی مراجعه کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، یکسان‌سازی نشانی در سراسر کشور در دو بخش نشانی استاندارد و سیستم یکپارچه سازی املاک کشور یکی از برنامه هایی است که در دستور کار قرار گرفته و به عنوان یکی از ابزار‌های اجرایی دولت الکترونیک و اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.
 
بانک اطلاعاتی نشانی مکان محور یا GNAF به دنبال ایجاد اطلاعات دقیق از شهرها، محلات، خیابان ها، یک خیابان چند باب ساختمان دارد و هر یک از این ساختمان‌ها چند واحد مسکونی، تجاری، نانوایی، داروخانه، بیمارستان و... را در خود جای داده دارد تا در صورت لزوم به این بانک اطلاعاتی مراجعه کرده و برنامه ریزی‌ها را بر اساس آن انجام دهند.
 
همچنین در صورت بروز هر نوع خسارت طبیعی یا غیرطبیعی مشخصه‌های ملکی به صورت دقیق در دسترس باشد و در آینده از آن‌ها برای بازسازی و نوسازی مکان‌ها استفاده شود.
 
با توجه به اهمیت موضوع با حسن جوادی صادق مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست به گفت و گو نشستیم.

میزان: در ابتدا در خصوص بانک اطلاعاتی مکانی کشور توضیح دهید؟
 
جوادی صادق: شرکت ملی پست تا کنون تنها در بانک اطلاعاتی خود اطلاعات توصیفی که مربوط به خود مکان و نشانی‌ها می‌شود را داشت، اما در پروژه جدیدی که به این شرکت واگذار شده بحث مکانی کردن این اطلاعات و مختصات دار کردن آن (زمین مرجع یا مکان مرجع) اطلاعات مدنظر قرار گرفته است.
 
به این صورت که اطلاعات بانک اطلاعاتی را متناظر آن را در نقشه مربوطه پیدا می‌کنیم و مختصات مربوط به آن نقطه جغرافیایی را در بانک اطلاعاتی ذخیره می‌کنیم.
 
بانک اطلاعاتی که هم اکنون در حال تولید آن هستیم بانک اطلاعاتی نشانی مکان محور است که به آن GNAF نیز گفته می‌شود.

میزان: در خصوص کاربرد‌های این بانک اطلاعاتی توضیح دهید؟
 
جوادی صادق: کاربرد‌های این پایگاه بسیار زیاد است به گونه‌ای که شاید در حال حاضر از شمارش خارج باشد و یا برای برخی از آن‌ها راهکاری وجود نداشته باشد، اما در حالت کلی سرویس دهی به سه دسته از این پایگاه پیش بینی شده است.
 
دسته اول شرکت‌های دولتی هستند که سرویس GTOG ما را شامل می‌شوند. یعنی شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی بتوانند از اطلاعات نشانی واطلاعات مکانی جمع آوری استفاده کنند.
 
دسته دوم سرویس‌های GTOB ما است که برای شرکت‌های خصوصی اطلاعات تامین می‌شود تا کسب وکار‌های خود را بر پایه این اطلاعات سوار کنند واز آن استفاده کنند.
 
دسته سوم نیز سرویس‌هایی است که در اختیار مردم قرار می‌گیرد به نام GTOC است که مردم به عنوان متقاضی می‌توانند از این اطلاعات به نحوی برای کاربرد‌ها و مصارف روزانه خود استفاده کنند که برای این گروه وب سایت‌هایی طراحی شده که انشاءالله طی یکی دو ماه آینده رونمایی خواهد شد.
 
میزان: جمع آوری اطلاعات این پایگاه از چه طریقی صورت می‌گیرد؟
 
جوادی صادق: این نکته گفتنی است که برای بانک اطلاعاتی نشانی مکان محور مامورین ما به تک تک مکان‌ها مراجعه و فهرست برداری می‌کنند که این مکان چه نوع ساختمانی چند طبقه و چند واحد دارد که برای هر واحد یک کد پستی اختصاصی در نظر گرفته می‌شود. با اتصال این داده‌ها به نقشه اطلاعات مکانی، مختصات آن‌ها بر روی سامانه ثبت می‌شود که این مورد برای نشانی دادن افراد بسیار کاربرد خواهد داشت.

میزان: دلیل مراجعه حضوری به مراکز مختلف چیست؟
 
جوادی صادق: یکی از مشکلات و معضل‌های بزرگی که شرکت ملی پست هم اکنون با آن مواجه است معابری است که در کشور فاقد نام هستند و این مورد جزو اجزای اصلی نشانی به حساب می‌آیند، زیرا اگر معبری نام نداشته باشد عملا نشانی قابل تولید نیست.
 
طبق آماری که بر اساس فهرست بندی‌هایی که در کشور صورت گرفته برآورد می‌شود بالغ بر ۵۰۰ هزار معبر کشور فاقد نام است.
 
علاوه بر این معابر فاقد نام ساختمان‌های فاقد پلاک نیز زیاد داریم به گونه‌ای که نزدیک به ۵۰ درصد اطلاعات ساختمان‌های کشور فاقد پلاک شهرداری هستند که این به معنای عدم توانایی در نشانی دهی است به همین خاطر از اصطلاحاتی مانند جنب یا روبه روی مراکز معروف آدرس دهی می‌دهند.

میزان: هدف از اجرا طرح بانک اطلاعاتی نشانی مکان محور (GNAF) چیست؟
 
جوادی صادق: یکی از اهداف تعیین شده برای این طرح استاندارد سازی آدرس دهی برای افراد است که امیدواریم با کمک وزارت کشور معابر را ساماندهی و نامگذاری کنیم و برای ساختمان‌ها با کمک شهرداری پلاک در نظرگرفته شود و تا زمانی که این اتفاق بیفتد مردم می‌توانند به کمک کد پستی از سرویس نشانی‌های ما استفاده کنند.

میزان: اطلاعات جمع آوری شده برای این طرح رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرد یا اجرا این برنامه برای شرکت ملی پست جنبه در آمدزایی نیز دارد؟
 
جوادی صادق: در طرح GTOB این سرویس که خدمات دهی به شرکت‌های خصوصی را شامل می‌شود برای شرکت ملی پست با توجه به برنامه ریزی‌ها و طرح تجاری جنبه درآمد زایی در نظر گرفته شده، اما برای شرکت‌های دولتی و برای مردم دسترسی به این اطلاعات رایگان است.

میزان: برنامه ریزی برای اجرا طرح از چه زمانی آغاز شد؟
 
جوادی صادق: استارت کار ازنیمه دوم سال ۹۵ آغاز شده و هم اکنون در دستور کار قرار دارد، ولی به دلیل نبود نقشه‌های پارسل بندی (نقشه‌هایی که قطعات ملکی بر روی آن مشخص است) برای شهر‌های کشورمان توسعه آن با مشکلاتی رو به رو شده، زیرا مبنای کار به صورتی طراحی شده که باید نقشه‌های پارسل بندی وجود داشته باشد تا اطلاعات نشانی ساختمان‌ها بر روی نقشه مربوط منتصب شود.

میزان: دلیل نبود نقشه‌های پارسل بندی و کند شدن روند اجرا طرح چیست؟
 
جوادی صادق: تولید نقشه پارسلی در دستور کار سازمان‌های تولید کننده نقشه مثل سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیای نیست که در تعاملات صورت گرفته و با توجه به تکلیفی که دولت در این حوزه مشخص کرده سازمان نقشه برداری به عنوان یکی از سازمان‌های همکار در این طرح اخیرا قرار شده تولید این نقشه را در دستور کار قرار دهند.

میزان: تاکنون تهیه نقشه‌ها از چه طریقی صورت می‌گرفت؟

جوادی صادق: شرکت ملی پست این نقشه‌ها را از شهرداری‌ها تهیه کرده و توانسته ایم از سال ۹۵ نقشه‌های ۵ شهر را فراهم کرده وبه مرور بر تعداد آن بیفزایم.

میزان: جمع آوری اطلاعات برای چند شهر صورت گرفته است؟
 
جوادی صادق: با توجه به فعالیت‌های میدانی و نقشه‌های رسیده اطلاعات مکانی برای ۴ شهر به صورت کامل استخراج شده است و امکان سرویس دهی برای آن‌ها وجود دارد که اگر وب سایت‌های ما مراحل آزمون خود را بگذرانند بر روی همین ۴ شهر خدمات دهی را آغاز می‌کنیم و به تدریج سایر شهر‌ها با تکمیل پایگاه داده شان به این سامانه افزوده خواهند شد.

میزان: بهره برداری از این سامانه در چه زمانی صورت می‌گیرد؟
 
جوادی صادق: گفتنی است بهره برداری از اطلاعات ۴ شهر مذکور طی یک یا دو ماه آینده صورت خواهد گرفت و با توجه به صحبت وزیر محترم نباید برای اطلاعات سایر شهر‌ها و افتتاح پروژه وقت تلف کرد.

میزان: آیا طرح‌های مشابه بانک اطلاعاتی نشانی مکان محور (GNAF) تاکنون در کشور اجرا شده است؟
 
جوادی صادق: طرح مشابه دراین خصوص تا به امروز وجود نداشته و طرحی که پیش از این برعهده شرکت ملی پست بوده طرح کدگذاری ده رقمی پستی بود که در آن کار ما فقط فهرست برداری از مراکز و اختصاص کد پستی بوده است.
 
در طرح جدید بحث مکان محور و مکان مرجع کردن اطلاعات در دستور کار است که این نیاز به یک بستر یکپارچه نقشه کشوری دارد تا طی آن اتصال تمام اطلاعات کد پستی و نشانی به نقشه‌های مربوطه و تشکیل پایگاه داده صورت گیرد که کار واقعا عظیمی است و برای اجرا کامل آن نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها هستیم.

میزان: سازمان‌ها یا شرکت‌های همکار در این طرح کدام هستند؟
 
جوادی صادق: در این زمینه شرکت ملی پست باید تامین کننده اطلاعات اولیه باشد سازمان نقشه برداری، سازمان ثبت اسناد و شهرداری باید تولید کننده و تامین کننده نقشه‌های مربوطه باشند تا با ترکیب این اطلاعات بتوانیم پایگاه مربوطه را تشکیل دهیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *