صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا شریک جنایات ائتلاف عربستان در یمن

۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۰:۱۴
کد خبر: ۴۲۵۹۳۸۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
آمریکا با پشتیبانی همه‌جانبه از ائتلاف سعودی در یمن، شریک جنایات جنگی ریاض در این کشور است.

خبرگزاری میزان - درگیری طولانی در یمن جان حدود 250 هزار نفر را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به دلیل کمبود غذا، مراقبت‌های بهداشتی و زیرساخت‌های ناکافی گرفته است.

به گزارش «سازمان حمایت از قربانیان خشونت»، این بحران شامل حملات مداوم غیرقانونی به خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس، و پل‌ها در میان اهداف غیرنظامی است.

جنگ بیش از چهار میلیون نفر را از خانه‌های خود آواره کرده و ناامنی غذایی در حال افزایش است.

از سال 2015 که ائتلاف به سرکردگی عربستان حملات خود را در یمن آغاز کرده، آمریکا میلیاردها دلار تسلیحات، آموزش و پشتیبانی لجستیکی از جمله سوخت‌گیری هوایی تا سال 2018 به عربستان و امارات ارائه کرده است.

بر اساس مدارک موجود دستکم در 21 حمله ائتلاف عربستان که بر اساس قوانین بین‌المللی مصداق جنایت جنگی به شمار می‌رود، از تسیلحات آمریکا استفاده شده است.

یکی از این حملات در 15 مارس سال 2016 در یک بازار در شمال غرب یمن انجام شد که در آن حدود 100 غیرنظامی یمنی جان خود را از دست دادند.

یکی دیگر از این حملات در ماه اکتبر سال 2016 صورت گرفت که یک مراسم تشییع جنازه را در صنعا هدف قرار داد و جان بیش از 100 غیرنظامی یمنی را گرفت و منجر به مجروح شدن 500 نفر دیگر شد.

در حالی که روند حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی یمن همچنان ادامه دارد اما آمریکا همچنان از ائتلاف عربستان حمایت همه‌جانبه به عمل می‌آورد.

دولت آمریکا به ریاست جمهوری «جو بایدن» که پیشتر مدعی تلاش برای توقف حمایت از ائتلاف عربستان بود اخیرا مجوزهایی را برای فروش سلاح به عربستان صادر کرده است.

بر اساس یکی از این مجوزها، شرکت تسلیحاتی «ریتون» 650 میلیون دلار موشک و تجهیزات مربوط به آن را در اختیار عربستان قرار می‌دهد.

«ریتون» پیش از این در پاسخ به سوالی که درباره تضمین‌های لازم برای حفاظت از جان غیرنظامیان در یمن پرسیده شده بود، مدعی شد «فروش مهمات ریتون به عربستان مطابق با قوانین آمریکا بوده و باقی می‌ماند. ریتون الزامات قانونی آمریکا و یا بین المللی را که برای شرکت قابل اجراست، نقض نمی کند.»

با وجود این ادعا اما «ریتون» و سایر شرکت‌های آمریکایی که در بخش تسلیحات فعالیت می‌کنند، طبق دستورالعمل‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برای شرکت‌های چند ملیتی و اصول راهنمای سازمان ملل در تجارت و حقوق بشر برای ارزیابی تأثیرات عملیات، وظایف و تعهداتی را بر عهده دارند.

همچنین این نگرانی وجود دارد که «ریتون» و دیگر شرکت‌های تسلیحاتی آمریکا به وظایف حقوق بشری خود عمل نمی‌کنند چرا که مهمات تولید شده از سوی آنها همچنان برای نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه استفاده می‌شود.

دولت آمریکا از گزارش‌های معتبر مبنی بر این امر که سلاح‌های ساخت این کشور در نقض قوانین حقوق بشری بین‌المللی در یمن استفاده می‌شود، آگاه است اما با ادامه فروش تسلیحات به ائتلاف عربستان، تعهدات خود را در این زمینه نقض می‌کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *