ماهیگیری در کنار دریاچه دردسرساز شد/ تکلیف به آموزش در رابطه با تهدیدات انسانی حیات آبزیان در حاشیه ارس/ اگر قاضی حکم حبس میداد از کار و زندگی میماندم
انواع مجازاتهای جایگزین حبس طبق قانون مشتمل بر دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، محرومیت ازحقوق اجتماعی و جزای نقدی است. بهعنوان نمونه در صورتیکه حداکثر مجازات قانونی عمل ارتکابی سه ماه حبس باشد، طبق ماده ۸۳ قانون مجازات اسلامی مرتکب به حداکثر ۶ ماه گذراندن دوره مراقبت محکوم میشود. بدین ترتیب قانونگذار در قانون جدید مجازات اسلامی تخفیف و تبدیل مجازات را منضبط کرده است و بنای تدوین کنندگان قانون بر کاهش تعداد زندانیان و کاستن مجازات قرار گرفته است.
بهنام یکی از متهمینی است که مجازات جایگزین حبس شامل حالش شده است و در گفتوگویی که با او داشتیم از اتهام و نوع محکومیتش پرسیدیم؛ بهنام متهم به صید غیرمجاز بوده و به همین دلیل مکلف به ۵۰ ساعت آموزش در روستاهای حاشیه ارس در مورد تهدیدات انسانی حیات آبزیان رود شده است.
مجازات این اقدام ۳ ماه حبس و جزای نقدی است، اما قاضی رسیدگی کننده به پرونده بهنام در راستای کاهش جمعیت کیفری و با توجه به شرایط متهم او را مکلف به ۵۰ ساعت آموزش در روستاهای حاشیه ارس در مورد تهدیدات انسانی حیات آبزیان رود میکند.
بهنام در توضیح عنوان اتهامی خود میگوید: در فروردین ماه امسال کنار دریاچه سد خداآفرین مشغول ماهیگیری بودم که با اخطار نیروهای مرزبانی متوجه شدم که این کار تخلف است و از آنجایی که ممکن است عده زیادی از این عمل خلاف اطلاع نداشته باشند قاضی کاظم زاده بنده به ۵۰ ساعت آموزش در روستاهای حاشیه ارس مکلف کرد.
بهنام با اشاره به اهمیت اجرای مجازاتهای جایگزین حبس میگوید: مجازاتهای جایگزین حبس برای افرادی که جرایم سبک و غیرعمد انجام دادهاند خیلی تاثیر گذار است، من کارگر یک شرکت هستم و اگر حتی به مدت کوتاهی قاضی حکم حبس برایم صادر میکرد از کار و زندگی میماندم.
این متهم جایگزین حبس در پایان این گفتوگو با اشاره به اعلام رضایت از روند رسیدگی به پرونده اش و قاضی صادر کننده حکم، میگوید سلوک و حسن رفتار قاضی کاظم زاده انصافا عالی بود.