صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«تجارت خونین» در آمریکا / آمارهای تکان‌دهنده از «کشتار‌های کور با سلاح‌های گرم»

۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۲۵۷۲۱
دسته بندی‌: سیاست
یکی از پرونده‌هایی که بایستی سازمان ملل حتماً دنبال بکند، آزادی فروش سلاح در آمریکا است که [با آنها]این‌همه جنایت دارد انجام می‌گیرد. می‌شنوید دیگر؛ می‌بینید دیگر؛ هر روز در مدرسه، در دانشگاه، در بازار، در خیابان، یک نوجوان، یک جوان، یک مرد، یک زن...

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، کشتن شهروندان عادی در مدارس آمریکا و در مراکز خرید و خیابان‌های این کشور با اسلحه‌های شخصی که به آن «کشتار کور» می‌گویند، معضلی قدیمی و لاینحل در جامعه آمریکا است. سیاستمداران و سرمایه‌داران فاسد آمریکایی بواسطه سود سرشاری که از آزادی خرید و فروش سلاح نصیبشان می‌شود، حامی پنهان کشتار شهروندان عادی آمریکا هستند و این امر در زمره مصادیق بارز جنایت و نقض حقوق بشر در ینگه دنیا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید:
هر روز ۵ کودک یمنی قربانی جنگ سعودی - آمریکایی می‌شود/ مصائبی از نداشتن آب آشامیدنی تا سوء تغذیه/ سازمان ملل اگر سازمان «ملل» است ورود کند

لانه‌زنبور؛ سند تروریست‌پروری آمریکا/ سازمان ملل جدّاً دنبال کند

شکنجه‌گاهی برای توحش آمریکا؛ سازمان ملل حتما باید دنبال کند

۲۵سال سکوت؛ سازمان ملل جنایت آمریکا علیه داوودی‌ها را دنبال کند + فیلم

سیاه‌پوستانی که قربانی نژادپرستی پلیس آمریکا می‌شوند/ چرا سازمان ملل پیگیری نمی‌کند؟

چیزی بیش از فاجعه...
آمار کشتار‌های کور با سلاح‌های گرمِ شخصی در آمریکا چیزی بیش از فاجعه است؛ مراجع ذیربط آمریکایی از ثبت و ارائه آمار دقیق جان باختگان حوادث تیراندازی در این کشور طفره می‌روند، اما یک جستجوی ساده اینترنتی، جستجوگر را به انبوهی از آمار‌های حیرت‌آور می‌رساند. از جمله آنکه «سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در آمریکا با شلیک یک سلاح کشته می‌شوند.

بیش از ۴۰ هزار کشته در ۵ سال!
براساس یک پروژه بین‌المللی تحقیقاتی با عنوان «بررسی سلاح‌های سبک»، بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به طور متوسط در هر سال ۸ هزار و ۵۹۲ قتل با سلاح گرم در آمریکا رخ داده است؛ یعنی به طور تقریبی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا، ۸ نفر به ضرب گلوله کشته شده‌اند.

سال ۲۰۱۶ نیز سالی وحشتناک برای آمریکایی‌ها به لحاظ وقوع قتل با سلاح‌های گرم شخصی بود. در این سال بیش از ۱۵ هزار تن در آمریکا در نتیجه بیش از ۵۸ هزار حادثه تیراندازی به کام مرگ کشانده شدند.

مرگبارترین سال برای آمریکایی‌ها
روزنامه آمریکایی «یو اس‌ای تودی» سال ۲۰۱۷ را مرگبارترین سال برای آمریکا از نظر قتل افراد با سلاح‌های گرمِ شخصی در یک دهه اخیر نامیده است. فقط در ۴ ماه نخست این سال، بیش از ۴ هزار نفر در آمریکا در نتیجه بیش از ۱۷ هزار تیراندازی با سلاح‌های گرم شخصی که قاتلان به صورت کاملا آزادانه از فروشگاه‌های این کشور خریداری کرده‌اند، به قتل رسیده‌اند.

در اواخر فوریه ۲۰۱۸ مرکز «نظارت بر حوادث خشن و مسلحانه» در آمریکا اعلام کرد که فقط در ۲ ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸ (دی و بهمن ۹۶)، بیش از ۱۰۰ آمریکایی در نتیجه تیراندازی‌های کور در این کشور به قتل رسیده‌اند.

روزنامه «واشنگتن‌پست» نیز گزارش داده که بر اساس اطلاعات پنتاگون تعداد افرادی که در سال ۲۰۱۸ در مدارس آمریکا کشته شده‌اند بیشتر از ارتشی‌های کشته شده آمریکایی در همین سال است.

فرهنگ کابویی و سودسرشار سرمایه‌داران
از منظر جامعه‌شناسی، می‌توان فرهنگ کابویی حاکم بر بخشی از جامعه آمریکا را علت آمار بالای کشت و کشتار با سلاح گرم در این کشور دانست؛ فرهنگی که طبق آموزه‌های غرب وحشی می‌گوید «بکش تا کشته نشوی». اما فارغ از این بُعد جامعه شناسانه، عامل اصلی آمار بالای کشتار‌های کور در آمریکا را باید در سود نجومی صاحبان کمپانی‌ها و کارتل‌های ساخت و توزیع اسلحه دانست که پیوندی ناگسستنی با سیاستمداران آمریکایی از هر دو جناح جمهوریخواه و دموکرات نیز دارند.

فروش آزادانه سلاح در آمریکا
هرازچندگاهی اخباری مبنی بر وقوع تیراندازی در مدارس و مراکز خرید آمریکا مخابره می‌شود که در نتیجه آن تعداد قابل توجهی از شهروندان عادی این کشور جان خود را از دست می‌دهند. علت اصلی این موضوع فروش آزادانه سلاح در آمریکا است.

در چند سال اخیر نهاد‌های مدنی آمریکایی تلاش‌های زیادی را به خرج داده‌اند که جلوی فروش آزادانه سلاح در این کشور را بگیرند، اما زور آن‌ها به موافقان فروش آزادانه سلاح نمی‌رسد چرا که این موافقان در واقع همان گردانندگان کارتل‌های ساخت و فروش سلاح هستند که سود و درآمد سرشارشان در گروی داغ بودن تنور قتل و جنایت است.

از سویی دیگر، موافقان فروش آزادانه سلاح در آمریکا یا موتلفان سیاستمداران فاسد آمریکایی هستند و یا خود این سیاستمداران در پشت سود ناشی از فروش آزادانه سلاح قرار دارند. دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا یکی از حامیان فروش آزادانه سلاح در این کشورست.

لابی مرگ!
آوریل ۲۰۱۷ (اردیبهشت ۹۶) دونالد ترامپ در نخستین ماه‌های ریاست جمهوریش در آمریکا، در نشست سالانه لابی سلاح این کشور موسوم به (NRA) در آتلانتا حاضر شد و حمایت بی‌قید و شرط خود را از فروش آزادانه سلاح اعلام کرد.

پس از حادثه تیراندازی خونین در دبیرستانی در پارکلند فلوریدا در تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۱۸ (۲۵ بهمن ۹۶) که به کشته شدن ۱۷ نوجوان آمریکایی منجر شد، ترامپ تحت تاثیر افکار عمومی وعده داد برای اصلاح قوانین اسلحه اقدام کند، اما نفوذ و قدرت لابی سلاح آمریکا کاری کرد تا کمتر از سه ماه بعد از این حادثه خونین، ترامپ در نشست لابی سلاح آمریکا (NRA) این بار در دالاس تگزاس، حرف‌های خود پس از حادثه پارکلند فلوریدا را پس بگیرد و بگوید که به «آزادی فروش سلاح در آمریکا متعهد است».

تحدیدی برای آزادی یا مشارکت در سود نجومی توزیع اسلحه؟!
سیاستمداران آمریکایی اعم از محافظه‌کاران جمهوریخواه و حتی دموکرات‌ها، با استناد به متمم دوم قانون اساسی این کشور با هرگونه ایجاد قانون محدودیت‌کننده پیرامون خرید و فروش سلاح در آمریکا مخالفت می‌کنند و آنرا تحدیدی برای آزادی در جامعه آمریکا می‌دانند! حال آنکه این امر از منظر ناظرین سیاسی و رسانه‌ای آزادی‌خواه و بیطرف در آمریکا یک رفتار متظاهرانه است و هدف سیاستمداران آمریکایی از مخالفت با اعمال محدودیت در خرید و فروش سلاح صرفا مشارکت در سود سرشار کارتل‌های ساخت و فروش و توزیع سلاح در آمریکاست.

نفوذ اعجاب آور گردانندگان کارتل‌های توزیع سلاح در آمریکا 
در اوایل سال ۲۰۱۳ میلادی، پس از فاجعه دبستان «سندی‌هوک» که در نتیجه آن ۲۰ کودک ۷ ساله قربانی تیراندازی یک فرد مهاجم شدند، افکار عمومی در داخل آمریکا به قوه اجراییه و مقننه این کشور فشار وارد آورد تا مقررات محدودکننده‌ای را برای خریداران سلاح وضع کنند؛ اما این امر به سرانجام نرسید و دلیل آن هم لابی گسترده صاحبان کمپانی‌ها و کارتل‌های ساخت و توزیع سلاح در آمریکا بود که با نفوذ خود اعضای کنگره آمریکا را از وضع هرگونه قانون محدود کننده پیرامون خرید و فروش سلاح در آمریکا منع کردند. حتی در آن مقطع گزارش‌هایی از تطمیع و تهدید نمایندگان کنگره آمریکا توسط گردانندگان کارتل‌های سلاح نیز مخابره شد.

تجارت کثیف و خونین، اما پرسود خرید و فروش سلاح، سالانه به قیمت جان هزاران شهروند آمریکایی تمام می‌شود؛ نمونه‌های تیراندازی منجر به قتل در مدارس و خیابان‌های آمریکا در چندسال اخیر بی‌شمار است.

خونین‌ترین تیراندازی در دبیرستان‌های آمریکا
۱۴ فوریه ۲۰۱۸ (۲۵ بهمن ۹۶) خبر وقوع تیراندازی در دبیرستان «استونمن داگلاس» در منطقه پارکلند ایالت فلوریدا مخابره شد. در جریان این حادثه خونین فردی ۱۹ ساله به نام «نیکلاس کروز» که زمانی دانش‌آموز همین دبیرستان بوده، با سلاح نیمه خودکار و سبکِ «ای‌آر-۱۵»، هفده دانش آموز این دبیرستان را به کام مرگ کشاند و پانزده تن دیگر را روانه بیمارستان کرد. حادثه مدرسه داگلاس را مرگبارترین حادثه تیراندازی در دبیرستان‌های آمریکا می‌نامند.

کشتار لاس‌وگاس
۲ اکتبر ۲۰۱۷ (۱۰ مهر ۹۶) فردی ۶۴ ساله به نام «استیون پدیک» از طبقه ۳۲ هتلی در لاس‌وگاس آمریکا، به روی حاضران در کنسرتی در محوطه باز آتش گشود و حدود ۶۰ نفر را به کام مرگ کشاند و بیش از ۵۰۰ نفر را زخمی کرد. این حادثه را نیز مرگبارترین حادثه تیراندازی در تاریخ آمریکا نامیده‌اند.

تیراندازی مرگبار در اورلاندو
۱۲ ژوئن ۲۰۱۶ (۲۳ خرداد ۹۵) در جریان تیراندازی همراه با گروگانگیری در باشگاه شبانه پالس در شهر اورلاندو ایالت فلوریدا، ۵۰ نفر توسط یک فرد با سلاحی کمری کشته شدند.

فاجعه سندی‌هوک
۱۴ دسامبر ۲۰۱۲ (۲۴ آذر ۹۱)، فردی ۲۰ ساله به نام «آدام لانزا» با سلاح تهاجمی «ایکس‌ام ۱۵» به دبستان «سندی هوک» شهر نیوتاون ایالت کنتیکت آمریکا رفت و ۲۰ دانش آموز ۷ ساله را به همراه ۶ معلم این دبستان به رگبار بست.

کشته شدن ۳۲ دانشجو در ویرجینیا
۱۶ آوریل ۲۰۰۷ (۲۷ فروردین ۸۶) یک آمریکایی کره‌ای تبار به نام «سئونگ هوی چو» طی دو تیراندازی جداگانه به فاصله حدوداً دو ساعت با دو سلاح کمری، ۳۲ دانشجوی دانشگاه «ویرجینیا تک» را به قتل رساند.



نمونه‌های فوق‌الذکر تنها بخشی کوچکی از حوادث مرگبار تیراندازی در تاریخ آمریکاست. حوادثی که در سال‌های اخیر رو به فزونی گذاشته است و دغدغه‌مندان در جامعه آمریکا را عمیقا نگران سرنوشت و وضعیت شهروندان این کشور کرده است.

دو قطب حامی لابی سلاح در آمریکا؛ «سیاستمداران فاسد» و «رسانه‌های وارونه‌نما»
البته در جامعه آمریکا هیچ فرد و نهادی توان رویارویی با مسلک سودپرستی صاحبان کمپانی‌های جنگ افزاری و کشتار جمعی این کشور را ندارد. کمپانی‌هایی که با دو ضلع «سیاستمداران فاسد» و «رسانه‌های وارونه‌نما» حمایت می‌شوند. سیاستمداران فاسد در ازای دریافت مبالغ هنگفت و یا سهیم شدن در سود این کمپانی‌ها، زمینه‌های تقنینی و اجرایی سود بیشتر صاحبان آن‌ها را فراهم می‌کنند و رسانه‌های وارونه‌نما نیز با القائات و خبرسازی‌های کاذب اذهان عمومی را از فاجعه‌هایی همچون کشتار‌های کور در خیابان‌ها و مدارس آمریکا بواسطه آزاد بودن خرید و فروش سلاح، منحرف می‌کنند؛ و این طنز تلخ تاریخ است که آمریکا با این شرایط اسف‌بار خود را کشوری متمدن و حافظ حقوق بشر می‌نامد و کشور‌های مستقل جهان را متهم به نقض حقوق بشر می‌کند!

سازمان ملل در این مسئله ورود کند
مقام معظم رهبری روز چهارشنبه دوم خردادماه در بخشی از بیاناتشان در دیدار رمضانی با مسئولان نظام به جنایت‌های رژیم آمریکا علیه حقوق بشر اشاره کردند و با برشمردن موارد و مصداق‌هایی از نقض حقوق بشر توسط رژیم آمریکا، فرمودند: «چند مسئله‌ی حقوق بشری در مورد آمریکا وجود دارد که سازمان ملل جدّاً باید این‌ها را دنبال کند. این پرونده‌ها حل‌نشده است، تمام‌نشده است، نیمه‌کاره‌مانده است که بعضی‌ها اصلاً از اوّل هم دنبال نشده... یکی از پرونده‌هایی که بایستی سازمان ملل حتماً دنبال بکند، آزادی فروش سلاح در آمریکا است که [با آنها]این‌همه جنایت دارد انجام می‌گیرد. می‌شنوید دیگر؛ می‌بینید دیگر؛ هر روز در مدرسه، در دانشگاه، در بازار، در خیابان، یک نوجوان، یک جوان، یک مرد، یک زن، براثرِ یک عارضه -یا اعصابش خراب است یا دیوانه است یا مشکل شخصی دارد- یک عدّه‌ای را به رگبار میبندد، ده نفر، هشت نفر، بیست نفر، کمتر، بیشتر، خانواده‌ها را داغدار می‌کند. چرا جلویش را نمیگیرند؟ علّت این است که کمپانی‌های فروش سلاح مانع این کارند و دولت‌های آمریکا تحت نفوذ این کمپانی‌هایند. این موضوعِ بسیار مهمّی است و بایستی سازمان ملل در این مسئله ورود کند و آن را دنبال بکند. این هم یک مسئله است».



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *