صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شب زنده داری کودکان حضرت زهرا (س) در دهه سوم رمضان/ ذکر گفتن دائمی راه حفظ معنویت پس از ماه مهمانی خدا

۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۰:۰۱
کد خبر: ۴۲۵۳۷۵
کارشناس علوم قرآنی گفت: امام حسن‌مجتبی(ع) به نقل از حضرت فاطمه(س) می‌فرمایند: شب بیست و یکم ماه رمضان تا پایان ماه مادر صورت ما را می‌شست و می‌فرمود عزیزانم نکند خواب باشید دهه مغفرت خدا و بارش غفران خداوند شروع شده و نکند خواب باشید و از این نعمت بیکران الهی جا بمانید.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره دهه سوم ماه مبارک رمضان در نزد ائمه‌اطهار(ع) گفت: امام حسن‌مجتبی(ع) به نقل از حضرت فاطمه(س) می‌فرمایند: شب بیست و یکم ماه رمضان تا پایان ماه مادر صورت ما را می‌شست و می‌فرمود عزیزانم نکند خواب باشید دهه مغفرت خدا و بارش غفران خداوند شروع شده و نکند خواب باشید و از این نعمت بیکران الهی جا بمانید، صورت ما را با آب می شست و ما را تا سحر بیدار نگه می داشت."

 


این کارشناس علوم قرآنی درباره خواست بندگان از خداوند اظهار کرد: پروردگار در قرآن می‌فرماید همین که بنده اراده کند من او را بخشیده‌ام، قبل از دعا کردن و لب تر کردن دعای بنده‌ام را اجابت کرده ام. در روایات می‌فرمایند سراغ خداوند بروید نه بنده‌هایش و خواسته‌هایتان را از خداوند بخواهید نه غیر. با ریسمان‌های آسمانی به آسمان متوسل شوید که اگر انسان با ابزاری که خداوند معرفی کرده به در خانه‌اش برود، قطعا دست خالی برنمی‌گردد.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهاری ادامه داد: خدواند دوست ندارد غیر او از کسی چیزی بخواهیم و به مخلوق متوسل شویم. خداوند عاشق این است که بنده‌هایش خواسته‌هایشان را از او بخواهند و او نیز حاجاتشان را برآورده می‌کند. مرحوم قاضی طباطبایی می فرماید: "یک مطلبی را 40 سال از خداوند خواستم و بعد از 40 سال متوجه شدم خواسته‌ام اشتباه است." ایشان اصرار به دعا داشتند اما به اجابت دعا اصرار نمی‌کردند. انسان با یک یا دو بار خواستن از خداوند ناامید نشود، اصرار به دعا بسیار مهم است چون در شرح حال این ایام داریم که ملعون است ملعون است ملعون است کسی که ماه رمضان بیاید و بگذرد و بخشیده نشود. این موضوع بسیار مهمی است که قدر ساعات و لحظات باقی مانده از ماه مبارک رمضان را بدانیم. 

وی درباره غفلت کنندگان از ماه مبارک رمضان توضیح داد: کسانی که به هر دلیلی غفلت از دو دهه اول این ماه داشتند این چند روز باقی مانده را قدر بدانند چون نمی‌دانیم آیا روز عرفه به سرزمین عرفات می‌رسیم که این شرایط دعا برایمان فراهم شود؟! این یک دعوت الهی برای بخشیده شدن است، قدر این دعوت و بخشیدن را بدانیم، از این فرصت استفاده کنیم و از ذات مقدس او خواسته هایمان را بخواهیم که او قول اجابت داده است.

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: یکی از عوامل غفلت، نفوذ و رسوخ شیطان در دل انسان است. غفلت یکی از ابزاری است که در قرآن به آن اشاره شده است، راهی است که شیطان با آن بر انسان غلبه می‌کند یعنی آراستن دنیا، ذخایر دنیوی و زینت دادن به آنها در مقابل دیدگان انسان و دور شدن فکر ، ذهن و وجود انسان از عالم پروردگار و از عالم آخرت. برای همین می گویند که بر مومن لازم است در هر حال ذکر خداوند در وجودش باشد. 


وی ادامه داد: خداوند می‌فرماید کسی که از یاد من غافل باشد هم چوب دنیایی می‌خورد و سفره معیشت او تنگ می‌شود و هم روز قیامت کور به صحنه محشر وارد می‌شود. چون بدترین تعبیر درباره غافلین در آیه 179 سوره اعراف آمده است و کسانی که از یاد خدا غافل می‌شوند را مانند چهارپایان و پست تر از آنان معرفی می کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *