آرتمیای بالغ در دریاچه ارومیه مشاهده شد
به گزارش گروه فضای مجازی ،علی نکوئی روز دوشنبه افزود: علاوه بر آن در این پایش، دو دهم (0.2) عدد در لیتر آرتمیای جوان نیز مشاهده شد که این امر نشان دهنده بهبود وضعیت آبی دریاچه ارومیه است.
وی اضافه کرد: در پایش صورت گرفته در منطقه زنبیل دریاچه ارومیه تنها تخم آرتمیا وجود داشت و آرتمیای بالغ یا جوان در این منطقه مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اینکه آخرین پایش انجام شده در خصوص وجود آرتمیا، هشتم خردادماه جاری در دریاچه ارومیه انجام شده است، بیان کرد: این پایش در دمای استاندارد 24 و 25 درجه سانتیگراد بالای صفر صورت گرفت که در آن شوری آب در ایستگاه های آق گنبد و زنبیل به ترتیب 284 و 332 گرم در لیتر برآورد شد.
وی ادامه داد: میزان جلبک دونالیلا نیز در آق گنبد، هشت میلیون عدد در لیتر و در زنبیل، سه میلیون عدد در لیتر بود.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور گفت: میزان تخم آرتمیای موجود در این مناطق نیز اندازه گیری شد که در آق گنبد 19 عدد در لیتر و در زنبیل 17 عدد در لیتر بوده است.
نکوئی با اشاره به اینکه در پایش صورت گرفته در نیمه دوم اردیبهشت ماه سال جاری تعداد تخم ها حدود 29 عدد در لیتر بود، افزود: به احتمال زیاد، این تخم ها به آرتمیای جوان یا بالغ تبدیل شده و از تعداد آنها کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: پایش های مربوط به این 2 منطقه از دریاچه ارومیه با هزینه این مرکز به صورت مستمر انجام می شود.
به گزارش ایرنا آرتمیا یا میگوی آب شور موجود ظریف و کوچکی از رده سخت پوستان بوده که به زندگی در آب های شور عادت کرده است اما تا 2 ماه قبل به دلیل بالا رفتن غلظت نمک دریاچه ارومیه، امکان حیات نداشت؛ موجودی که در صورت تولید می تواند موجب ایجاد صنایع تبدیلی برای بسته و شرکت های تجاری برای صادرات آن در منطقه شود.