صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ناقوس جنگ تجاری با تصمیم ترامپ به صدا درآمد

۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۸:۰۲
کد خبر: ۴۲۴۲۰۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
همزمان با آغاز افزایش تعرفه‌ واردات فولاد و آلومینیوم برای اتحادیه اروپا،کانادا، مکزیک و مسئولان کشورهای اروپایی ضمن اعلام دفاع از منافع خود این تصمیم را سر آغاز یک جنگ اقتصادی بیان کردند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با روی کار آمدن ترامپ به عنوان ریاست جمهوری آمریکا زمان آغاز تصمیمات جنجالی او در این سمت نیز آغاز شد از خارج شدن پیمان زیست محیطی تا خروج از برجام از جمله این تصمیمات است.

اما، تصمیم جنجالی ترامپ در حوزه اقتصادی این روزها مربوط می‌شود به افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از کشور‌های اروپایی سرو صدای زیادی به راه انداخت.

همزمان با این تصمیم ترامپ که به منظور حمایت از محصولات آمریکایی گرفته شد سران اتحادیه اروپا عکس العمل شدید به آن نشان دادند و متفق القول بر تلافی کردن این اقدام آمریکا تاکید کردند.

در حالی که از بامداد جمعه افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیم برای اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک اعمال شد در جدیدترین واکنش ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا گفت: اعمال افزایش تعرفه آمریکا غیر قابل قبول است، امروز روز بدی برای دنیای تجارت است و ما از منافع اروپا دفاع خواهیم کرد.

از طرفی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در اظهارنظری گفت: این تصمیم از جنبه‌های زیادی اشتباه است، اشتباهی که منجر به ایجاد عدم توازن بین‌المللی می‌شود، این اقدام منجر به ملی‌گرایی اقتصادی و تجاری می‌شود اما، ملی‌گرایی مساوی است با جنگ، این دقیقا همان تحولاتی است که در سال‌های دهه ۳۰ اتفاق افتاد.

در حالی ترامپ ناقوس آغاز جنگ تجاری در جهان را به صدا در آورده که هدف او حمایت از کارخانه‌های داخلی فولاد آمریکا است، اما هدفی که ممکن است حداقل در کوتاه مدت به ضرر این کشور تمام شود.

در همین رابطه هادی حق شناس در گفت‌وگو با اظهار کرد: دولت‌ها و کشور‌ها سال‌ها است که درباره موانع تعرفه‌ای به یک دستاورد مهم جهانی دست پیدا کردند از زمان تشکیل «گات» که بعد‌ها تبدیل به سازمان تجارت جهانی شد، مبنا کار این بود که تعرفه‌ها برداشته شود که البته به مرور زمان این کار صورت گرفته و مبنا هم یک مبنای مهمی است بر اساس تئوری نسبی «ریکاردو» که هر کشوری هر کالایی که توان تولید دارد، تولید کند و در اختیار سایر کشور‌ها قرار دهد تا قیمت تمام شده کالا و خدمات کاهش پیدا کند و نتیجه آن افزایش سطح رفاه ملت‌ها شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: این قاعده‌ای است که در کشور‌ها اجرایی می‌شود البته ممکن است برخی از کشور‌ها در این بین تخلف و تقلب‌هایی در اجرای قانون انجام دهند.

وی با اشاره به تصمیم ترامپ گفت: تصمیمی که ترامپ درباره فولاد و آلومینیوم انجام داد، ممکن است در کوتاه مدت دستاوردی برای اقتصاد آمریکا داشته باشد اما، در میان مدت این به زیان آمریکا خواهد بود.

حق شناس تصریح کرد: به نظر می‌رسد ترامپ بیشتر به دنبال منافع کوتاه مدت دوره ریاست جمهوری خود است تا بیکاری را کاهش دهد و تراز تجاری را بهبود ببخشد اما، پس از چهار سال این تصمیم‌های ترامپ به ضرر اقتصاد آمریکا خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی درباره واکنش‌ها نسبت به این تصمیم ترامپ گفت: مجموعه اظهارنظر‌هایی که سران اروپایی و کشور‌های کانادا و مکزیک انجام دادند مبنی بر مقابل به مثل است و طبیعی است که اینکار را صورت دهند.

وی خاطرنشان کرد: جنگ تجاری که در این زمان اتفاق خواهد افتاد موجب متضرر شدن هم آمریکا و هم کشور‌های درگیر در این موضوع خواهد شد و در مجموع به نفع اقتصاد جهانی نخواهد بود.

حق شناس تاکید کرد: شاید در سال جاری میلادی این تصمیم ترامپ به نفع آمریکا باشد اما، در سال‌های بعد این موضوع معکوس و به ضرر این کشور خواهد بود.

حال باید دید سیاستهای ترامپ که گاهی مردم و مسئولان کشور خودش را هم به تعجب واداشته، چه تاثیراتی در اوضاع اقتصادی این کشور خواهد گذاشت، سیاست هایی که قطعا بازی اقتصادی کشورهای هم پیمان آمریکا را در حوزه های مختلف بهم می زند و می تواند زمینه ساز اقدام متقابل آنها در مقابل منافع اقتصادی آمریکا در کشورهای مختلف شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *