صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پس لرزه‌های نوسانات ارزی در بازار دارو

۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۷:۳۷
کد خبر: ۴۲۴۱۹۹
پس لرزه های نوسانات ارزی این بار در بازار دارو موجب کمیابی برخی از اقلام داروهای وارداتی شده و شهروندان کرمانشاهی را برای تهیه دارو به دردسر انداخته است.
به گزارش گروه فضای مجازی ،اگر این روز‌ها سر و کارتان با داروخانه افتاده باشد بار‌ها با این موضوع رو به رو شده اید که متصدیان داروخانه‌ها هم در مواجه با بیماران از کمیاب شدن برخی دارو ها‌ی خارجی به دلیل نوسانات ارزی و افزایش قیمت دلار گلایه دارند.

نوسانات دلار بر روی قیمت دارو تاثیر زیادی داشته و در این میان دارو‌های خارجی که مشابه ایرانی هم ندارند بیشترین تاثیرپذیری را از این موضوع داشته اند، این کمبود‌های دارویی باعث آزار و اذیت شهروندان و سرگردانی آن‌ها برای تهیه دارو شده است.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان کرمانشاه  گفت: بعضا برخی از این کمبود‌ها با نوسان ارز همزمان شده و البته بی تاثیر نیست، اما نمی‌توان از آن به عنوان علت تامه کمبود دارویی نام برد.

دکتر میثم فرجاد با اشاره به اینکه تقریبا هیچ بازه زمانی نبوده که کمبود دارویی برخی از اقلام را نداشته باشیم، اظهار داشت: این جوی که ایجاد شده و کمبود دارویی را به مشکل ارزی و تصمیم آمریکا به خروج از برجام نسبت می‌دهند این گونه نیست.

وی افزود: کمبود دارویی و کنترل تجویز مصرف منطقی دارو از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ قابل پیگیری است این سامانه در تمام معاونت‌های غذا و دارو وجود دارد که اگر کمبودی داشته باشد این مشکل را حل کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان کرمانشاه بیان داشت: عمده این کمبود‌ها به دلیل عدم همکاری شرکت‌های تولید کننده یا وارد کننده است که ممکن است داخلی یا خارجی باشند؛ در یک بازه زمانی ممکن است این طرفین عدم همکاری داشته باشند و در نتیجه کمبودی در آن نوع دارویی رخ دهد.

وی افزود: این طرفین اگر بخواهند کارت جدید برای از سرگیری واردات دارو بگیرند باید با ارز جدید آن را تهیه کنند که در این میان معمولا مقاومت می‌کنند تا مجوز تغییرات قیمت را از سازمان اخذ کنند ممکن است شرکت وارد کننده موقعی که بخواهد با این نوسانات ارز اقدام به واردات کند حتی زیان هم داشته باشد در نتیجه منتظر می‌مانند یا اخذ مجوز افزایش تغییرات قیمت کنند، یا قیمت ارز به ثبات برسد یا ارزی از دولت به بازار دارویی کشور تخصیص یابد.

دکتر فرجاد با بیان اینکه بازاری شایسته‌تر از بازار دارویی برای تخصیص ازر دولتی نیست که مستقیم با جان مردم در ارتباط است، تصریح کرد: ممکن است در مواردی نقدینگی شرکت‌های وارد کننده به هر دلیل پایین آید این شرکت و طرف مقابل آن یک شرکت نماینده انحصاری برخی برند‌ها باشد که وقتی نقدینگی کم شود شرکت صادرد کننده خارجی هم یا باید برای موافقت با درخواست مجدد با شرکت مقابل کنار آید یا نماینده‌ای جدید در ایران جایگزین شود در هرصورت نیازمند گذشت بازه زمانی است در نتیجه کمبود دارویی رخ خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه برخی از این اقلام دارویی حیاتی و برخی مکمل هستند که در صورت طولانی شدن بازه زمانی توزیع شرکت‌ها سبب حساس‌تر شدن وضعیت می‌شود افزود: یکی از مهمترین عللی که شرکت‌های وارد کننده دچار مشکل می‌شوند مطالبات آنان از بیمه‌ها است مثلا در این میان تامین اجتماعی مطالبات مهرماه سال گذشته داروخانه‌ها را امسال تسویه کرده و در حال حاضر ۹ ماه دیگر بدهی دارد که در نتیجه با توجه به گردش مالی داروخانه‌ها توان مالی آنان کاهش می‌یابد و شرکت‌های توزیع هم نمی‌توانند بدهی خود را به شرکت‌های تامین کننده بپردازند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان کرمانشاه ادامه داد: مدیران و معاونت‌های غذا و دارو لیست کمبود‌های دارویی را می‌گیرند و به سازمان می‌دهند و سازمان هم برای واردات آن برند‌ها تسهیل سازی می‌کند یا برای مذاکره با سایر وارد کننده‌ها وارد مذاکره می‌شود، اما بعضا برخی از این کمبود‌ها با نوسان ارز همزمان شده و البته بی تاثیر نیست، اما نمی‌توان از آن به عنوان علت تامه کمبود دارویی نام برد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *