افزایش بهای لیر ترکیه در تهران!
روز گذشته ۶ هزاروپانصد و شصت تومان (۶۵۶۰) بهای دلار در بازار آزاد بود که برخی از صرافیهای تهران بدون اینکه دادوستدی داشته باشند، تنها به اعلام نرخ آن برای مردم بسنده میکردند.
وی ادامه داد: «تا قبل از عید نوروز ۱۱ نفر در این صرافی مشغول به کار بودیم، ولی الان چهار نفر شدهایم. با توجه به اینکه خرید و فروش دلار نداریم برای بستن صرافی هم باید از بانک مرکزی اجازه بگیریم. نمیدانم کجای کار میلنگد که الان داشتن پول و دلار شده قاچاق. بانک مرکزی هم اگر متوجه خرید یا فروش دلار توسط صرافیها شود جریمه میکند.»
از زمانیکه بانک مرکزی در جهت اجرای تصمیم ستاد اقتصادی دولت تصمیم به یکسانسازی نرخ ارز با بهای ۴۲۰۰۰ ریال برای هر دلار آمریکا به منظور تثبیت بازار ارز گرفت، بر اساس بند (خ) ماده دو قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر گونه خرید و فروش ارز خارج از سیستم بانکی و صرافیهای مجاز قاچاق محسوب شد.
افزایش بهای لیر ترکیه در تهران!
«امیرمحمد» یکی دیگر از مدیران صرافی در خیابان فاطمی است که با اشاره به بازار دلار و افزایش روزانه بهای آن، میگوید: بیشتر مردم فکر میکنند تعطیلات یا مناسبتها موجب افزایش بهای دلار میشود در صورتی که این گونه نیست و باید گفت که کشور ما ازجمله کشورهایی است که بهای دلار آن به بازار جهانی وصل نیست اگر اینطور بود الان باید شاهد کاهش بهای لیر ترکیه هم میبودیم، ولی برعکس میبینیم که بهای لیر به جای کاهش یافتن در کشور ما افزایش یافته است.
این فعال مرکز خرید و فروش دلار، ادامه داد: به نظر من افزایش یا کاهش دلار به کاهش تبادلات اقتصادی و به رکود اقتصادی گره خورده است. بیشتر شرکتهایی که مشتری ما بودند به دلیل همین رکود بازار تبادلات ارزی خود را کاهش دادند.
تعطیلی صرافیها تا اطلاع ثانوی!
امیر محمد، میافزاید: صرافیها تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند. قبلاً دولت به ارائه ارز به صرافیها اقدام میکرد، اما الان هیچ گونه حمایتی از ما انجام نمیدهد. به نظر من اگر جلوی رانت و فسادها گرفته شود میتوان شاهد رونق گرفتن بازار ارز و دیگر کالاهای داخلی و خارجی شد.
ورود یک دانشجو به داخل صرافی موجب جلب شدن نگاه من به سوی او شد. آنگونه که برای مدیر مرکز صرافی سخن میگفت: دنبال گرفتن حواله برای لندن است. گویا مدیر صرافی از انجام این کار هم ناتوان است و دانشجو بدون اینکه بتواند پاسخ مثبتی دریافت کند از این صرافی خارج میشود.
یکی دیگر از مشتریان این صرافی که به دنبال گرفتن دلار برای امور پزشکی در خارج از کشور بود که از سوی مدیر مرکز صرافی به «سامانه نیما» معرفی میشود. گویا اگر مدارک پزشکی و اسناد مرتبط با آن ارائه شود میتوان دلار به نرخ دولتی تهیه کرد.
صوری بودن سامانه نیما
وی با اشاره به اینکه بیشتر همصنفیهای ما فعالیتشان با رکود مواجه شده است، افزود: چه خوب است که دولت با مبارزه جدی با رانتخواران عرضه دلار، موجب باز شدن قفل رکود باشد. شاید طراحی کردن سامانه نیما برخی فسادها را کاهش دهد، اما باز هم میبینیم که بیشتر فعالیت آن صوری است و دغدغه مردم با آن رفع نمیشود.
این فعال عرصه خرید و فروش دلار، تأکید کرد: تا دلالبازی و رانتخواری در بازار دلار باشد شاهد همین افزایش و بیثباتی بهای دلار خواهیم بود. اینکه چند جوان را به جرم خریدار یا فروشنده دلار دستگیر و بازداشت کنیم وضعیت بازار دلار بهبود پیدا نمیکند و بهتر است که اقدامی جدی در این باره صورت گیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *