صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علی لاریجانی با اکثریت آرای نمایندگان برای سومین سال متوالی رئیس مجلس دهم ماند/ جزئیات تغییر ترکیب هیئت رئیسه/ منتخبان جدید سوگند یاد کردند + حاشیه‌ها و عکس

۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۶:۳۴
کد خبر: ۴۲۳۴۱۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
پس از شمارش نتیجه آراء انتخابات مرحله دوم برای انتخاب رئیس مجلس، از مجموع ۲۷۹ رای اخذ شده، علی لاریجانی با ۱۴۷ رای برای سومین سال متوالی رئیس دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، دویست و سیزدهمین جلسه علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ساعت حدود ۹ و ۱۰ دقیقه امروز چهارشنبه - ۹ خرداد - با حضور ۲۰۶ نماینده آغاز شد؛ یعنی با ۸۴ کرسی خالی.

علی لاریجانی - که در طول ۱۰ سال گذشته رئیس بلامنازع مجلس شورای اسلامی است - اداره این جلسه را بر عهده داشت.

در ابتدای جلسه علنی، امیر حسین قاضی‌زاده‌هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس، اسامی کاندیدا‌های ریاست مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:

علی لاریجانی
محمدرضا عارف
حمیدرضا حاجی بابایی

هیئت رئیسه مجلس مرکب از رئیس، دو نائب رئیس، شش دبیر و سه ناظر است.
 

در مرحله اول انتخابات علی لاریجانی ۱۰۱ رای، محمدرضا عارف ۱۱۴ رای و حمیدرضا حاجی بابایی ۵۴ رای اخذ کردند؛ بنابراین انتخابات به دور دوم کشیده شد.

رئیس مجلس پس از اعلام آراء تاکید کرد: با توجه به اینکه هیچ یک از کاندیدا‌ها موفق به اخذ آرا کافی نشدند، رای گیری مجدد انجام می‌شود که این بار رای نسبی مدنظر قرار خواهد گرفت.

در ادامه حمید رضا حاجی بابایی اعلام کرد به نفع  علی لاریجانی از نامزدی ریاست مجلس کناره گیری می‌کند.
 
پس از شمارش نتیجه آراء انتخابات مرحله دوم برای انتخاب رئیس مجلس، از مجموع ۲۷۹ رای اخذ شده، علی لاریجانی با ۱۴۷ رای برای سومین سال متوالی رئیس دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد.
 
محمد رضا عارف نیز توانست ۱۲۳ رای به خود اختصاص دهد و ۹ رای نیز باطله! بود.

کاندیدای فراکسیون مستقلین ولایی برای کرسی ریاست مجلس، علی لاریجانی و نواب پیشنهادی این فراکسیون نیز هادی قوامی و عزت الله یوسفیان ملا بودند.

کاندیدای فراکسیون نمایندگان ولایی برای کرسی ریاست، حمیدرضا حاجی بابایی و نواب پیشنهادی این فراکسیون نیز عبدالرضا مصری و محمد دهقان بودند.

کاندیدای فراکسیون امید نیز برای کرسی ریاست، محمدرضا عارف و نواب پیشنهادی این فراکسیون نیز علی مطهری و مسعود پزشکیان بودند.

 

انتخاب نواب
همچنین در ادامه برگزاری انتخابات جلسه علنی امروز مجلس، مسعود پزشکیان با ۱۵۷  و علی مطهری ۱۴۳ رأی از مجموع ۲۷۹ رای ماخوذه به عنوان نواب اول و دوم هیئت رئیسه مجلس در سومین سال مجلس دهم انتخاب شدند.

عبدالرضا مصری و هادی قوامی به عنوان دیگر نامزدهای نواب اول و دوم مجلس به ترتیب ۱۳۴ و ۸۱ رای کسب کردند.

انتخاب دبیران
پیرو شمارش آرای انتخابات برای انتخاب دبیران هیئت رئیسه مجلس، محمدعلی وکیلی با ۱۳۴ رای، علی‌اصغر یوسف نژاد با ۱۲۹ رای، سیدامیر حسین‌قاضی‌زاده هاشمی با ۱۲۹ رای، علیرضا رحیمی با ۱۰۴ رای، احمد امیرآبادی فراهانی با ۹۸ رای و اکبر رنجبر زاده با ۹۵ رای از مجموع ۲۷۸ رای ماخوذه توانستند اکثریت آرا را به دست آورند.

البته محمدحسین فرهنگی و اکبر رنجبرزاده به طور مساوی ۹۵ رای کسب کرده بودند که اکبر رنجبرزاده به قید قرعه برای دبیری هیئت رئیسه انتخاب شد.

با این حساب، محمدحسین فرهنگی و غلامرضا کاتب از هیئت رئیسه جدا و علیرضا رحیمی و علی‌اصغر یوسف‌نژاد جایگیزین آنها شدند.

انتخاب ناظران
نمایندگان همچنین امروز اسدالله عباسی را با ۹۶ رای، بهروز نعمتی را با ۹۶ رای و محمد آشوری‌تازیانی را با ۸۹ رای به عنوان ناظران مجلس در سال سوم دور دهم ابقا کردند.

ادای سوگند
بخش پایانی فرایند انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، حضور منتخبان جدید در جایگاه ناطقان مجلس و ادای سوگند بود که انجام شد.

ماده ۱۸قانون یاد شده تاکید دارد: اعضای هیأت رئیسه دائم، پس از انتخاب، در حضور نمایندگان با قرائت متن زیر سوگند یاد می‌کنند و موظف به رعایت دقیق مفاد آن مى ‏باشند.

بسم الله الرحمن الرحیم
«من به عنوان عضو هیأت رئیسه مجلس شوراى اسلامى در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد مى ‏کنم که حداکثر توان خود را براى اجرای آیین‏ نامه داخلى مجلس شوراى اسلامى با مراعات بى‌طرفى کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هرگونه اقدام مخالف آیین ‏نامه اجتناب نمایم.

حاشیه‌های انتحاباتی
درب مجلس از ساعت ۹:۰۷ صبح به روی خبرنگاران و عکاسان باز شد و تقریبا ۵۰ خبرنگار و عکاس مراسم انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی را پوشش خبری می‌دادند.

علی لاریجانی، محمدرضا عارف و حمید رضا حاجی بابایی به عنوان سه نامزد ریاست مجلس از سوی سه فراکسیون سیاسی پارلمان به نمایندگان معرفی شدند تا کارورزان مجلس آرام آرام از کنار صحن برگه‌های رأی نمایندگان را با گلدان‌های خود جمع آوری کنند.

این درحالی بود که بسیاری از نمایندگان از صندلی خود برخاسته و گعده‌های دو الی پنج نفره در گوشه و کنار صحن برگزار کرده بودند و در این بین البته دور میز عارف و حاجی بابایی کم شلوغ نبود و چهره برخی از نمایندگان کنار دستشان نشان می‌دهد که قصدا دارند تا به آخر پای رأیشان بایستند هرچند اینگونه نشد.

طولی نکشید تا گلدان‌ها پر شد و هیئت بررسی آرای انتخابات ریاست مجلس کار خود را در انتهای محوطه هیئت رئیسه آغاز کرد تا این انتخابات هر لحظه داغ و نفسگیرتر شود. در همین حین پزشکیان نایب رئیس اول مجلس برای دقایقی از روی صندلی خود برخاست وبه نوعی خود را به صورت ناخودآگاه در معرض دید عکاسان قرار داد تا آرام آرام بوی انتخابات نواب رئیس در مجلس شنیده شود.

با اعلام نتیجه دور اول انتخابات برای تصدی کرسی ریاست مجلس، یک نامزد ترمز را کشید و از قطار انتخابات پیاده شد. حاجی بابایی که نخواست تا در انتخابات ریاست مجلس بماند در ادامه گفت که به نفع آقای لاریجانی از انتخابات ریاست مجلس کناره گیری می‌کند. بنابر این انتخابات ریاست مجلس با دو نامزد اصلی ادامه پیدا کرد.

در ادامه، اما گعده نمایندگان دو برابر شد و حالا برخی به برخی دیگر مأموریت می‌دادند تا رأی نامزد‌های خود را بالا ببرند. به عنوان مثال کاظم جلالی برای دقایقی درگوش مهرداد لاهوتی مواردی را مطرح کرد و این نماینده در ادامه پیام جلالی را به سایر نمایندگان می‌رساند. البته در این شلوغی‌ها کنار صندلی حاجی بابایی نامزد انصراف داده هم شلوغ شد و برخی از نمایندگان به دلیل کناره گیری‌اش از وی تشکر می‌کردند.

طولی نکشید که بالاخره آراء انتخابات ریاست مجلس مشخص شد تا آب سردی به صورت نمایندگان ریخته شود. لاریجانی در ادامه پس از دریافت برگه آراء انتخابات ریاست مجلس گفت:
عارف: ۱۲۳ رأی
آراء باطله: ۹ رأی
علی لاریجانی: ۱۴۷ رأی
لاریجانی در ادامه گفت: بنده حقیر به عنوان ریاست مجلس انتخاب شدم و از حسن ظن شما نمایندگان ممنونم. امیدوارم همگی مشکلات مردم را دست به دست هم رفع کنیم.

بدین ترتیب پرونده انتخابات ریاست مجلس با مقداری التهابات به پایان رسید تا مجلس برای انتخابات نواب رئیس مجدداً ملتهب و مملو از پیش بینی‌ها شود.

عارف پس از رسیدن به صندلی لاریجانی برای دقایقی با وی دیده بوسی کرد تا سنت تبریک به رقبا در مجلس دهم همچنان حفظ شود البته عارف بعد از روبوسی با لاریجانی با چند تن دیگر از اعضای هیئت رئیسه دیده‌بوسی کرد و بعد از دقایقی جایگاه هیئت رئیسه را ترک کرد

 
نص قانون
مطابق با تبصره ۲ ماده ۲۰ آیین‌نامه داخلی مجلس، انتخاب رئیس و هریک از اعضاى هیئت رئیسه جدید براى مدت باقیمانده از یک سال خواهد بود.
 
طبق ماده ۱۶ آیین‌نامه داخلی مجلس، انتخاب رئیس در نوبت اول با اکثریت مطلق آراء نمایندگان صاحب رأى است و انتخاب نواب رئیس، دبیران و ناظران هر کدام جداگانه و با اکثریت نسبى و رأى مخفى و با ورقه خواهد بود. در صورتى که در انتخاب رئیس در نوبت اول اکثریت مطلق حاصل نشود، در نوبت دوم اکثریت نسبى کافى خواهد بود.

مطابق ماده ۲۲ آیین نامه داخلی مجلس، وظایف و اختیارات رئیس مجلس عبارتند از:
۱- اداره جلسات مجلس به‏ شرح مواد این آیین ‏نامه
۲- اداره کلیه امور ادارى، مالى، استخدامى و سازمانى مجلس
۳- امضاى کلیه احکام استخدامى براساس آیین‏ نامه استخدامى کارکنان مجلس و سایر قوانین و مقررات
۴- امضاى کلیه نامه‏ هاى مربوط به امور قانونگذارى و پارلمانى مجلس
۵- حضور در نهادهاى قانونى که رئیس مجلس عضو آن‌ها است.
۶- ارائه گزارش کامل از تصمیمات و اقدامات هیأت رئیسه در رابطه با مسائل مختلف مربوط به مجلس و واحدهاى تابعه آن هر سه ماه یک بار به نمایندگان
۷- سایر موارد مذکور در قانون اساسى و دیگر مقررات

بیشتر بخوانید: رقابت‌های انتخاباتی در راهروهای مجلس؛ فراکسیون‌های سیاسی چه می‌کنند؟

زنگ پایان جلسه علنی امروز جلس شورای اسلامی ساعت ۱۳ و ۲ دقیقه به پایان رسید و این جلسه از جمله جلساتی بود که علی لاریجانی تمام ۴ ساعت آن را شخصا اداره کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *