سنگ تراشی هنری از یاد رفته در کشور+ تصاویر
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،سنگتراشی روی سنگ از همان آغاز زندگی بشر برای تولید سلاح و ابزار یا نوشتن و علامتگذاری برای پیامرسانی به کار گرفته میشد، امروزه این هنر در جای جای جهان شناخته شده است و در کشورهای مختلف با پیشینههای متنوع بومی شده است.
شغل سنگ تراشی در دهه های گذشته به علت سختی کار و مشقت فراوان در تراشیدن سنگ با ابزار دستی و همچنین به وجود آمدن شغل های جدید کمرنگ شد و کمتر کسی به سمت این شغل میرود.
این در حالی است که بیشتر فعالان سنگ تراشی به صورت خانوادگی و موروثی این حرفه را فرا گرفته اند و از کودکی مشغول به این کار بودهاند.
همچنین اجسام زیبایی از جمله سماور، لیوان، هاوند، قندان و دیزی سنگی از هنر دستان سنگتراشان خلق میشود.
به علاوه کار سنگ، حرفه سختی است و تنها تعداد معدودی این کار را انجام میدهند و میتوان گفت سبزوار، قم، هفشجان و... از معدود شهرهایی در کشور هستند که به علت دارا بودن معدنهای بزرگ سنگ در این زمینه فعالیت دارند ولی فعالیت آنهای در چند سال اخیر به علت عدم استفاده از معادن در رکورد به سر میبرد.
شایان ذکر است با آشنایی مسئولین با این هنر، شاید ظرفیتهای اشتغالزایی آن را شناخته شود و به عقیده کارشناسان قابل تضمین است که به ازای هر معدن بیش از 300 جوان سر کار برود.
تصاویر بیشتر را اینجا ببینید.