صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پهن کردن سفره‌های رنگین در رمضان موجب فاصله‌ها می‌شود/مراسم افطاری را ساده برگزار کنید

۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۲۳۰۷۵
کارشناس علوم قرآنی گفت: برخی‌ها معتقدند توانایی چیدن سفره‌ای که فلانی چیده را ندارند؛ این کار هم عیب محسوب می‌شود چون قصد دارد مهمان دعوت کند اما به دلیل سفره‌های رنگی دیگران توانایی دعوت مهمان ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین عطاءالله میرزاده کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره صله رحم که ار اعمال سفارش شده در ماه رمضان است گفت: درباره صله رحم و جویا شدن حال بستگان درجه یک در قرآن زیاد یاد شده است. در چند جای قرآن اشاره شده است که انسان باید حق ذوالقربای خود را بدهد و در آیات تاکیدات فراوانی شده که صله رحم به جا آورده شود. 

وی با اشاره به برکات ماه مبارک رمضان در دید و بازدیدها افزود: اگر کسی صله رحم را به جا بیاورد مرگ‌های ناگهانی از او دفع می‌شود. دو اجل داریم؛ یکی از آنها لحظه‌ای عقب یا جلو نمی‌افتد و اجل دیگر اجل ناگهانی است که خیرات، صله رحم، دستگیری از دیگران، رکوع‌های طولانی و کارهای خیر دیگر، مرگ ناگهانی را از انسان دور می‌کند. 

این کارشناس علوم‌قرآنی درباره رهایی از خطر در زندگی به واسطه صله رحم اظهار کرد: بلاهای زیادی از کسانی که مقید به دیدار و کمک به پدر، مادر، خواهر، برادر، پدر بزرگ و مادر بزرگ، خاله، عمه، دایی و عمو هستند دفع می شود و گاهی اتفاق افتاده فرد از خطر سخت، تصادف و بلاهای دیگری که خودش نمی داند به دلیل صله رحم جان سالم به در برده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده  ادامه داد: افراد تعبیراتی مانند شانس آوردیم و نزدیک بود فلان بلا سرمان بیاید را به کار می برند در حالی که حواسشان نیست خداوند وعده کرده کسی که صله رحم به جا آورد بلاها را از او دور می‌کنیم. گویا "شانس" کاربرد بیشتری از نتیجه صله رحم بین مردم دارد. افطاری‌های ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای انجام این دید و بازدیدهاست و ان شاء الله که سفره‌های افطارمان ساده باشد. 

وی با اشاره به غفلت مومنین و روزه داران از انجام صله رحم توضیح داد: عوامل کم شدن صله رحم متعدد است، مشغله‌ها و گرفتاری‌ها، در حالی که به گفته قرآن خود انسان می‌داند و عذر می‌تراشد. یک بخش به همین کم کاری‌ها و کوتاهی‌های ما ربط دارد و متاسفانه اعتقاد عمیقی نداریم به اینکه این کار یک تکلیف و تاکید شرعی است که آثار زیادی در پی دارد. بخش دوم هم مربوط به این است که بعضی‌ها که به دیدار اقوام خود می روند دارایی و اموالشان را به رخ مهمان می‌کشند یا اگر قرار است این صله رحم فقط برای طعام دادن باشد مستحب است و اگر در ماه مبارک رمضان باشد تاکید بیشتری به انجام این کار است.

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: برخی‌ها معتقدند توانایی چیدن سفره‌ای که فلانی چیده را ندارند؛ این کار هم عیب محسوب می‌شود چون قصد دارد مهمان دعوت کند اما به دلیل سفره‌های رنگی دیگران توانایی دعوت مهمان ندارد. این چشم و همچشمی‌ها و پز دادن کسانی که توانایی مالی دارند در برابر کسانی که کم برخوردارترند باعث فاصله افتادن بین مردم شده است و تنها راه حل این مسئله افطاری ساده است.

وی با اشاره به اینکه سرگرمی‌های سطحی به عنوان عامل دیگر کم رنگ شدن صله رحم است، خاطرنشان کرد: در مراسمات مذهبی که قرار است 10 شب ماه محرم و سی شب ماه مبارک رمضان برگزار شود بر فرض اینکه فرق ندارد، از 10 شب محرم 9 شب به مراسم برود و یک شب را به عمو، عمه، خاله و دایی سر بزند. اگر از سی شب ماه مبارک رمضان یک شب را انسان به صله رحم اختصاص دهد اتفاقی نمی‌افتد. 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *