صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش قاچاق کالا برای زییاتر شدن

۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸:۱۹
کد خبر: ۴۲۲۸۶۹
نایب رئیس واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات گفت: در سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار واردات رسمی‌در حوزه فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات به کشور داشته‌ایم، اما در ارتباط با آمار قاچاق نمی‌توانیم رقمی‌را اعلام کنیم.
به گزارش گروه فضای مجازی ،با توجه به تغییر در بازار ارز و اتخاذ تصمیم دلار تک نرخی برای واردات کالاها، بازار محصولات وارداتی میزبان نوسانات قیمتی بود. یکی از این محصولات لوازم آرایشی، بهداشتی و عطریات است که مصرف‌کنندگانش با افزایش قیمت در مواردی مواجه شده‌اند. در این باره دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات اظهار کرد: موضوع افزایش یا عدم افزایش قیمت انواع فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات به زودی توسط انجمن واردکنندگان این فرآورده‌ها در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مطرح و در این رابطه تصمیم‌گیری می‌شود.

حمید مقیمی افزود: در سال گذشته با توجه به اینکه گمرک قیمت پایه لوازم آرایشی، بهداشتی و عطریات را حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ درصد افزایش داد، شاهد افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت انواع فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات بودیم. دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات گفت: قرار است دومین جلسه این انجمن با مسئولان سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در ارتباط با مقوله افزایش یا عدم افزایش قیمت انواع فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات برگزار شود. مقیمی‌با اشاره به اینکه در سال گذشته بازار فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات با رکود مواجه بود، گفت: با توجه به افزایش قیمت پایه توسط گمرک سال گذشته شرایط خوبی در بازار فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات تجربه نکردیم و در سال جاری نیز مجلس شورای اسلامی‌ مصوب کرد که تعرفه گمرکی لوازم آرایشی از ۲۶ به ۳۶ درصد افزایش یابد.

نایب رئیس این انجمن در مورد میزان واردات رسمی‌و قاچاق انواع فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات در سال گذشته گفت: در سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار واردات رسمی‌در حوزه فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات به کشور داشته‌ایم، اما در ارتباط با آمار قاچاق نمی‌توانیم رقمی‌ را اعلام کنیم و اعداد و ارقام اعلام شده توسط برخی افراد درخصوص میزان قاچاق فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی و عطریات غیر واقعی است.

واردات رسمی‌لوازم آرایشی و بهداشتی

بر اساس آمار گمرک ایران از تجارت خارجی فروردین ماه سال جاری، در این مدت یک ماهه ۹۸۰ تن لوازم آرایشی و بهداشتی به ارزش بیش از ۱۱ میلیون دلار به ایران وارد شده است. رقم ریالی واردات انجام شده به ایران در این حوزه نیز بیش از ۴۱ میلیارد تومان است. واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران در این مدت از ۱۳ کشور روسیه سفید، فدراسیون روسیه، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، آلمان، بلژیک، انگلستان، امارات متحده عربی، اسپانیا، ترکیه، جمهوری کره و یونان انجام شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان واردات رسمی‌لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران بیش از ۳۰۰۰ تن به ارزش ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است. بدین ترتیب میزان واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران در فروردین ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی با حدود ۶۶ درصد و از لحاظ ارزش ۱۴ درصد کاهش داشته است. در مقایسه ارقام مذکور با وجود کاهش ۶۶ درصدی وزن واردات تنها ۱۴ درصد از ارزش واردات در این مدت کاسته است؛ بدین ترتیب می‌توان به این نتیجه رسید که رقم خرید این محصولات در طول این یک سال با افزایش همراه بوده است.

رقم بالای قاچاق

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا‌های هدف نیز با بیان اینکه ۶۳ درصد لوازم آرایشی ایرانیان به صورت قاچاق تأمین می‌شود گفت: قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی در سال گذشته حدود ۱.۵ میلیارد دلار بوده که از نظر مقدار، فراوانی بالایی دارد که ریشه آن به صرفه اقتصادی آن بر می‌گردد. رضا موسی‌زاده افزود: ریشه این مسئله نیز به صرفه اقتصادی بالای قاچاق لوازم آرایش برمی‌گردد که از صرفه خارج کردن قاچاق این کالا نیز در چند بعد قابل پیگیری است. معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا‌های هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین اظهار کرد: بعد اول این تغییرات، مربوط به فرهنگ و الگوی مصرف این کالا می‌شود. متاسفانه از نظر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در وضعیت مطلوبی نیستیم. موسی زاده ادامه داد: در خصوص مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی بحث فرهنگ‌سازی بیش از سایر حوزه‌ها مطرح بوده و نیازمند عزم جدی دستگاه‌های اجرایی فرهنگی هستیم. به گفته وی، حمایت از تولید داخلی و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد جزو برنامه‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت با جدیت بیشتری این موضوع را پیگیری کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *