صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونگی تصرف املاک و دارایی روستائیان و کشاورزان زیر ذره‌بین مجلس قرار گرفت

۰۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳:۲۲
کد خبر: ۴۲۲۳۴۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» روز سه‌شنبه هفته جاری گزارش درخواست جمعی از نمایندگان مبنی بر اعمال ماده ۲۳۶ قانون آئین‌نامه دااخل مجلس درباره «عملکرد منابع طبیعی و چگونگی تصرف املاک و دارایی روستائیان و کشاورزان» را با حضور روسای سازمان «جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری» و «امور اراضی» بررسی می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» روز سه‌شنبه هفته جاری گزارش درخواست جمعی از نمایندگان مبنی بر اعمال ماده ۲۳۶ قانون آئین‌نامه داخلی مجلس  درباره «عملکرد منابع طبیعی و چگونگی تصرف املاک و دارایی روستائیان و کشاورزان» را بررسی می‌کند.

روسای سازمان «جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری» و «امور اراضی» در این نشست حضور خواهند داشت.

بر اساس  ماده ۲۳۶ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هر گاه حداقل ده نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولان دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئت رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

تبصره ۱- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضاییه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

تبصره ۲- در صورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور یا هر یک از وزیران سه نوبت رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (۸۹) قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

پیشتر راه‌دانا نوشته بود یکی از موضوعاتی که بار‌ها در رسانه‌ها منتشر شده و شکایت بسیاری از مردم به خصوص روستائیان و کشاورزان را در پی داشته است، تصرف منابع طبیعی بر زمین‌ها و املاک مسکونی مردم است. مردم روستا‌ها این اقدام منابع طبیعی را غیرقانونی و کاملا نادرست می‌دانند و اعلام کرده‌اند که سال‌های سال و از دوران پدربزرگانشان، این زمین و خانه مال آن‌ها بوده است و روی آن کشاورزی و امرار معاش می‌کردند، اما به یک‌باره منابع طبیعی روی زمین‌های آن‌ها دست گذاشته و با تخریب خانه و سازه‌های آن‌ها و حتی قطع درختان، زمین را از آن‌ها می‌گیرد.

کشاورزان و مردم روستا که از تولیدکنندگان یک کشور به حساب می‌آیند و نیاز به حمایت دارند، اما این اقدام منابع طبیعی باعث دلسردی مردم می‌شود.مردم اعلام کرده‌اند از اقدامات قانونی در مبارزه با زمین‌خواری حمایت می‌کنند، اما منابع طبیعی، زمین‌خواران حرفه‌ای را با مردم روستا که سال‌ها روی زمین‌هایشان کشاورزی می‌کنند و تنها راه درآمدشان کشاورزی و دام‌پروری است، اشتباه می‌گیرد.

در کانال اطلاع‌رسانی نظر افضلی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اعلام شد وی به همراه دیگر نمایندگان خراسان جنوبی و سایر نقاط کشور، درخواست تحقیق و تفحص و بررسی عملکرد منابع طبیعی و چگونگی تصرف املاک و دارائی روستائیان و کشاورزان را ارائه کرده‌اند. افضلی در شرح این درخواست آورده است با توجه به عملکرد نامناسب و خلاف عرف و قانون منابع طبیعی، خواهان تحقیق و تفحص از عملکرد منابع طبیعی را در حوزه تصرف اراضی دیمه‌زار‌ها و کشاورزان و حتی تصرف بعضا اراضی آبی، املاک مسکونی، منابع طبیعی را دارم. عملکرد این نهاد باعث نارضایتی شدید مردم، روستائیان و کشاورزان و جریحه‌دارشدن قلب عمومی مردم به ویژه روستائیان شده، لذا درخواست تحقیق و تفحص کلی موضوع را داشته و خواهان رسیدگی آن می‌باشم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *