صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعریف حضرت محمد(ص) از ماه مبارک رمضان/روزه‌داری یعنی روزه بودن افکار و تمام اعضای بدن

۰۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۲۲۲۲۳
کارشناس علوم قرآنی گفت: حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: "رمضان ماهی است که ابتدای آن رحمت الهی، میانه آن مغفرت الهی و پایان آن نیز آزادی جهنم است." یعنی اگر کسی بتواند از این ماه بهره ببرد و مشمول مغفرت و رحمت الهی شود از جهنم خلاصی خواهد یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین شمس‌اللهی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان افضل ماه‌ها و شریف‌ترین ایام و سراسر نور است. حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: "رمضان ماهی است که ابتدای آن رحمت الهی، میانه آن مغفرت الهی و پایان آن نیز آزادی جهنم است." یعنی اگر کسی بتواند از این ماه بهره ببرد و مشمول مغفرت و رحمت الهی شود از جهنم خلاصی خواهد یافت. 

وی در همین راستا افزود: حتی کسانی که هیچ توانایی ندارند هم می‌توانند از فضایل این ماه بهره‌مند شوند. ممکن است افراد در سایر ایام سال برای اینکه بتوانند از رحمت و مغفرت الهی استفاده کنند هزینه‌هایی کنند اما ماه مبارک رمضان این‌گونه نیست و خداوند، رحمت و مغفرت خود را سرازیر کرده است و انسان به راحتی می‌تواند از این وفور رحمت و مغفرت برای خود جمع کند. درهای آسمان در شب اول ماه مبارک رمضان باز می‌شود و تا آخرین شب ماه این درها بسته نمی‌شود. رفتن به سمت این درها به خواست و اراده انسان‌ها بستگی دارد اما حتی اگر کسی هیچ توانایی نداشته باشد هم، در صورتی که بخواهد می‌تواند از این ماه فیض ببرد.


این کارشناس علوم قرآنی درباره برکات ماه مبارک رمضان اظهار کرد: رمضان ماهی است که خواب آن، سحری و افطاری خوردن آن، افطاری دادن آن و نفس کشیدن در آن عبادت است. هیچ کاری بدون عبادت در این ماه محسوب نمی‌شود و مباهات آن مانند سحری و افطاری خوردن، مستحب به حساب می‌آید. ماه رمضان ماه بهار قرآن است یعنی از طراوت قرآن استفاده کنید و طراوت بگیرید، در این ماه کافی است که انسان به قرآن نزدیک شود حتما از طراوت قرآن، باطراوت خواهد شد؛ به گونه ای که به ازای خواندن یک آیه از قرآن ثواب ختم کل قرآن را برای تلاوت کننده می‌نویسند.

حجت‌الاسلام والمسلمین شمس اللهی افزود: به دلیل همین برکات بزرگان ما در این ماه به چندین ختم قرآن اهتمام می‌ورزیدند. امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان هر سه روز یک بار قرآن را ختم می‌کردند، ایشان در سایر ایام سال هر 10 روز یک بار قرآن را ختم می‌کردند.

وی با اشاره به داشتن جهد برای روزه گرفتن بیان کرد: کسی که می‌خواهد معنویت داشته باشد باید نسبت به روزه‌ها اهتمام داشته باشد و برای آن تلاش کند. روزه هم فقط روزه شکم نیست متاسفانه این نوع روزه در برخی باب شده است، در حالی که این نوع روزه پایین‌ترین سطح روزه است. طبق روایات بالاترین سطح روزه‌داری، روزه بودن تمام اعضای بدن است که هم ذهن و هم اعضای بدن پاک باشد؛ باید همه بدن و افکار روزه‌دار از گناه در امان باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شمس اللهی با بیان اینکه روزه داری آداب و شرایط خاص خود را دارد خاطرنشان کرد: روزه‌داری آداب و شرایط دارد. حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: "روزه حقیقی پرهیز از حرام‌هاست". کسی که تمرین کند سی روز غیبت یا گناهی را مرتکب نشود بعد از سی روز دیگر آن گناه را انجام نمی‌دهد. کسی که تمرین می‌کند سی روز گناه نکند و نماز بخواند بعد از سی روز از گناه و نماز نخواندن حالش بد می‌شود.

 

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *