صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزیده‌ای از مهمترین نکته‌های بیانات رهبری در دیدار با مسئولان وکارگزاران کشوری و لشکری

۰۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۶:۴۲
کد خبر: ۴۲۱۹۸۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
رهبر انقلاب در دیدار خود با سران قوا، مسئولان کشوری و لشکری در سخنان مهمی در دو محورِ «رفتار صحیح در قبال امریکا، برجام و اروپا» و نیز «لوازم و ضرورت‌های حرکت راهگشای اقتصادی در داخل کشور»، چندین تجربه عبرت آموز در روابط ایران و غرب را یادآوری و تضمین‌های لازم اروپا برای ادامه یافتن برجام را تشریح کردند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، در هفتمین روز از ماه مبارک رمضان، سران قوا، مسئولان، کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های مختلف کشوری و لشکری عصر چهارشنبه (۲خرداد) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
 
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار در سخنان مهمی در دو محورِ «رفتار صحیح در قبال امریکا، برجام و اروپا» و نیز «لوازم و ضرورت‌های حرکت راهگشای اقتصادی در داخل کشور»، چندین تجربه عبرت آموز در روابط ایران و غرب را یادآوری و تضمین‌های لازم اروپا برای ادامه یافتن برجام را تشریح کردند.

بخشی از مهمترین بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با سران قوا، مسئولان، کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های مختلف کشوری و لشکری بدین شرح است:

* از ابتدای انقلاب اسلامی، رژیم امریکا دشمن اصلی ملت ایران بوده و از همه ابزار‌ها و ترفند‌های سیاسی، اقتصادی امنیتی، نظامی و تبلیغاتی نیز استفاده کرده است، اما در همه موارد هم شکست خورده است.

* سرنوشت رئیس جمهور کنونی امریکا بهتر از سرنوشت اسلاف خود همچون بوش و ریگان نخواهد بود و همانند آن‌ها در تاریخ گم خواهد شد.

۶ تجربه و درس مهم در خصوص امریکا:
۱*-امریکا پایبند به تعهدات خود نیست.
 
۲-* آشکار شدن عمق دشمنی امریکا با جمهوری اسلامی ایران.
 
۳- *هرگونه انعطاف در مقابل امریکا، به دلیل مصلحت سنجی‌های موسمی نه تنها دشمنی او را کمتر نخواهد کرد بلکه این دشمن را گستاخ‌تر خواهد کرد.
 
۴-* ایستادگی در مقابل غربی ها، امکان بسیار زیاد عقب نشاندن آن‌ها را بوجود می‌آورد.
 
۵-* پنجمین تجربه درس آموز، همراهی اروپا با امریکا در مهمترین موارد است.
 
۶- *در سال‌های اخیر، این درس گرفته شد که گره زدن حل مسائل کشور بخصوص مسائل اقتصادی به برجام و خارج از کشور، یک خطای بزرگ است.

* هدف از مذاکرات هسته‌ای برداشته شدن تحریم‌ها بود که بسیاری از آن‌ها برداشته نشد، ضمن اینکه اخیراً تهدید می‌کنند تحریم‌ها را با وجود تأکید قطعنامه سازمان ملل باز می‌گردانند.

* نقد صحیح، منصفانه و عاقلانه ایراد ندارد و مسئولان هم باید به آن‌ها توجه کنند، اما اهانت، هتک حرمت، اتهام و ایجاد دو قطبی بر سر برجام نباید صورت گیرد و وحدت و همزبانی نباید نقض شود.

* نحوه صحیح مواجهه با برجام بعد از خروج امریکا چیست؟
* نکته اول اینکه باید مسائل را واقع بینانه ببینیم و بدون دلخوش کردن به احتمالات، آن‌ها را صریح و واقع بینانه با مردم در میان بگذاریم. دومین نکته، این واقعیت بود که اقتصاد کشور را از راه «برجام اروپایی» نمی‌توان درست کرد.
 
 * خروج امریکا از برجام نقض قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است، اروپایی‌ها باید قطعنامه‌ای علیه امریکا به شورای امنیت ببرند و به این حرکت امریکا اعتراض کنند.

* سران ۳ کشور باید متعهد شوند و قول دهند که بحث موشک و حضور منطقه‌ای ایران را مطلقاً مطرح نخواهند کرد.

* همه بدانند جمهوری اسلامی از مؤلفه‌های قدرت خود از جمله دفاع از راه دور قطعاً دست نمی‌کشد.

* حضور در منطقه و طرفداری ملت‌ها از جمهوری اسلامی، عمق راهبردی ماست و هیچ دولت عاقلی از این مؤلفه‌های قدرت بخش صرف نظر نمی‌کند.

* اگر امریکایی‌ها توانستند در فروش نفت ایران خلل وارد کنند اروپایی‌ها باید خرید نفت از ایران به مقدار مورد نیاز ما را تضمین کنند.

* تضمین بانک‌های اروپایی درباره دریافت و پرداخت وجوه تجارت دولتی و خصوصی با جمهوری اسلامی..

* ایران با ۳ کشور اروپایی دعوا ندارد بلکه با توجه به سابقه اروپایی ها، ما به آن‌ها اعتماد نداریم و به همین علت آن‌ها باید تضمین‌های واقعی بدهند..

* اگر اروپایی‌ها در پاسخ به مطالبات ما تعلل کردند حق ایران برای آغاز فعالیت‌های تعطیل شده هسته‌ای محفوظ است.

** بخش دوم سخنان رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام درباره مسائل داخلی:

* فعالیت‌های دولت باید با گسترش خدمات ادامه پیدا کند، اما با همه تلاش‌ها وضع اقتصادی کشور تعریفی ندارد و بسیاری از مردم در فشار شدید گرانی و مشکلات هستند.

* باید عمیقاً باور کنیم که مشکلات اقتصادی با تکیه بر ظرفیت‌های فراوان داخل کشور قابل حل است و نسخه‌های غربی نه در زمینه اقتصاد و نه در عرصه‌های دیگر نظیر جمعیت، حلّال مسائل و دشواری‌های کشور نیستند.

* سپردن کار‌ها به خارجی‌ها با توجه به بدقولی‌های آن‌ها باید فقط در حد اضطرار باشد و فقط وقتی از امکانات داخلی مأیوس شدیم سراغ دیگران برویم.

* کارشناسان معتقدند اگر ایران از ظرفیت‌ها منابع و ذخایر طبیعی و معدنی، ظرفیت‌های سرزمینی، نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، دسترسی به آب‌های بین المللی بدرستی استفاده کند، جزو اقتصاد‌های پیشرفته خواهد شد.

* امریکایی‌ها وزارت خزانه داری خود را به اتاق جنگ علیه ایران تبدیل کرده اند، باید ستاد مقابله با این شرارت دشمن در مرکز اقتصادی دولت تشکیل شود و وزارت خارجه نیز به این مسئله کمک کند.

* اقتصاد مقاومتی علاج همه مشکلات کشور است و امروز با توجه به اقدامات دشمن، باید بخش‌هایی از اقتصاد مقاومتی در اولویت قرار گیرد.

* اقتصاد دولتی جواب نمی‌دهد و همانگونه که بار‌ها گفته ام باید سیاست‌های اصل ۴۴ جدی گرفته شود و بخش خصوصی را وارد میدان کنیم..

* صندوق توسعه ملی کاملاً در اختیار دولت است، اما منابع صندوق باید در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار گیرد و نباید صرف مصارف جاری شود.

* ۲۰ سال پیش گفتیم باید به جایی برسیم که هر وقت اراده کردیم درِ چاه‌های نفت را ببندیم و این ممکن است.

* اهمیت دادن به اقتصاد دانش بنیان، توجه به جوانان کارآفرین در رسانه ها، تقویت تولید داخل، اهمیت فراوان به کالای ایرانی و خودداری مطلق همه دستگاه‌ها از خرید محصولات غیر ایرانی از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب مورد تأکید قرار دادند.

* مسائل اقتصاد را نباید به برجام و امثال آن گره بزنیم، دیدید با برجام هم مشکل اقتصاد درست نشد بنابراین اقتصاد به عوامل دیگری نیاز دارد.

* ملت ایران امروز به استقلال، ایستادگی، آبروی بین‌المللی و نفوذ منطقه‌ای خود افتخار می‌کند، اما دشمن به دنبال آن است که با شایعه، دروغ و برجسته‌سازی ضعف‌ها، این احساس افتخار را از ملت سلب کند و با شکست جلوه دادن پیروزی‌ها و پیشرفت‌ها، حرکت امیدوارانه را که حلال مشکلات کشور است، از بین ببرد.

** بیانات رهبر معظم انقلاب در ارزیابی عملکرد سازمان ملل ولزوم پیگیری چند پرونده حقوق بشری امریکا:
 
* چندی قبل دبیرکل سازمان ملل یک روز پس از محکوم کردن جنایات سعودی‌ها علیه مردم یمن، حرف خود را پس گرفت. این نمونه‌ها نشان می‌دهد سازمان ملل تحت فشار امریکا و قارون‌های منطقه خلیج فارس است.
 
*جنایات و پرونده‌های حقوق بشری امریکا: «سوزاندن اعضای فرقه داودی‌ها در امریکا در زمان کلینتون»، «نگهداری و شکنجه فجیع زندانیان در زندان‌های گوانتانامو، ابوغریب عراق و یک زندان امریکایی در افغانستان»، «آزادی فروش سلاح در امریکا به دلیل منافع کمپانی‌های اسلحه‌سازی»، «رفتار وحشیانه پلیس امریکا با سیاهپوستان»، «نقش مؤثر امریکا در ایجاد و حمایت از داعش»، «کمک به رژیم صهیونیستی در کشتار مردم از جمله در کشتار اخیر غزه» و «کمک و حمایت از سعودی‌ها در کشتار مردم یمن و سرکوب مردم بحرین
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *