صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«نه» مجلس به آقای وزیر؛ گوسفند، مرغ، شیر، سیب، برنج، چغندر و ...

۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷:۵۱
کد خبر: ۴۲۱۴۶۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سوال شهروز برزگر از وزیر جهاد کشاورزی با ۱۲۶ رأی موافق پاسخ‌های وزیر را قانع کننده ندانستند.
به گزارش گروه سیاسی ، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سوال شهروز برزگر از وزیر جهاد کشاورزی با ۱۲۶ رأی موافق، ۵۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در جلسه پاسخ‌های وزیر را قانع کننده ندانستند.

علی محمد شاعری با اشاره به بررسی سوال شهروز برزگر از وزیر جهاد کشاورزی گفت: این نماینده در خصوص علت نوسانات قیمت گوشت سفید، قرمز و عدم تنظیم آن، علت عدم صادرات سیب، مرکبات و محصولات کشاورزی، علل کاهش تعرفه‌های واردات محصولات کشاورزی و علل نبود ساز و کار مناسب برای جبران خسارت رخداد‌های طبیعی برای کشاورزان و دامداران از وزیر سوال کرد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سوالات مذکور در جلسه روز ۳۰ آبان سال ۹۶ با حضور وزیر جهاد کشاورزی مطرح شد که وزیر در پاسخ بیان داشت در ۴ سال گذشته به نحوی در خصوص قیمت مرغ عمل کرده که در فصول مازاد تولید مخصوصا در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان اقدام به خرید مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت حدود ۶۵۰۰ تا ۶۸۰۰ کرده است.

وی ادامه داد: حجتی همچنین توضیح داد خرید حدود ۴۰۰ هزار تن مرغ انجام شده و در فصول و اعیادی که تقاضا بر عرضه افزایش یابد یا قیمت بالا رود با توزیع مرغ منجمد با قیمت ۵۵۰۰ تومان بازار را مدیریت کرده است.

نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: حجتی همچنین در ارتباط با گوشت قرمز توضیح داد عمدتا دامداری‌های سبک کشور به سمت بسته و نیمه بسته رفتند و آمار‌ها نشان از کاهش تولید و عرضه دام سبک در کشتارگاه‌ها می‌دهد که به علت کاهش عرضه و ذائقه مردم نسبت به مصرف گوشت گرم قیمت آن غیرمنطقی بالا رفته است بنابراین وزارت ضمن اقدام برای واردات گوشت گرم از آسیای میانه و قفقاز، بحث جایگزینی و بهره وری بالا در نژاد‌های چندقلوزایی را در دنیا شناسایی و اقدامات خوبی در دو سال گذشته انجام داده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به پاسخ‌های وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: در خصوص بحث صادرات، خط اعتباری ۶۰۰ میلیارد تومان در بانک کشاورزی تعریف شده است تا در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد و محصولات پرتقال، سیب و کشمش را در کتاب تعرفه آورده‌اند تا صادرکنندگان این محصولات بتوانند از تعرفه ترجیحی در واردات برخوردار شوند.

شاعری همچنین توضیح داد: تشکیل بانک محصول را در بانک کشاورزی برای محصول زعفران انجام شده که کشاورزان بعد از برداشت محصول با قیمت متعادل ونظارت وزارتخانه محصول را به بانک تحویل می‌دهند و ۳۰ درصد پول خود را دریافت می‌کنند تا بعد از فصل برداشت قیمت آن معمولا افزایش پیدا می‌کند یا خود کشاورز اقدام به فروش می‌کند یا بقیه پول خود را به واسطه فروش در بانک دریافت می‌کند، هدف وزارت حمایت از کشاورز و کوتاه شدن دست دلالان است.

وزیر جهاد کشاورزی در بحث یارانه صادراتی توضیح داده است که این یارانه به بودجه دولت و مصوبات شورای عالی صادرات گره خورده است و آن‌ها توانسته‌اند به صورت مقطعی برای بعضی از محصولات کشاورزی در خصوص یارانه‌ها از دولت مصوبه بگیرند.

شاعری ادامه داد: وزیر در خصوص کاهش تعرفه واردات در حبوبات گفته است که به علت افزایش قیمت جهانی ارز تأثیری در قیمت داخلی نداشت، اما در خصوص برنج و موز وزیر هم مخالف بوده، اما به دلیل گزارش بانک مرکزی و سازمان حمایت از مصرف کننده که حاکی از افزایش ۱۳ درصدی قیمت برنج بوده این تصمیم را دولت گرفت.

این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار داشت: موضوع بیمه خسارت محصولات کشاورزی ساز و کار آن را قانونگذار مشخص کرده است و صندوق بیمه محصولات کشاورزی در این راستا تشکیل شده و رقم هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان در بودجه امسال پیش‌بینی شده، اما متأسفانه تاکنون ۱۵۰ میلیارد آن تخصیص داده شده و قرار است ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر در این ایام تخصیص داده شود.

وی گفت: وزیر تأکید کرد اگر رقم پیش بینی شده در بودجه تخصیص یابد در واقع ۳۰ درصد تعهدات بیمه کشاورزان را شامل می‌شود. بیمه کشاورزی باید حمایتی باشد و نباید دید تجاری به آن داشت لذا حتی بخش‌های خصوصی هم برای بیمه محصولات کشاورزی رغبت ندارند، چون دولت با توجه به منابع خود نمی‌تواند به شرکت‌های بیمه پول دهد.

شاعری تأکید کرد: وزیر بیان داشت برآورد آن‌ها از کل خسارت‌هایی که به بخش کشاورزی به انحاء مختلف وارد می‌شود حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است که لازم است مجلس در این زمینه کمک کند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی در پایان گفت: در نهایت آقای برزگر از توضیحات وزیر قانع نشد، اعضای کمیسیون قلمرو سوال را ملی اعلام کردند به همین جهت برای بررسی به صحن علنی ارسال شد.
 
طبق اعلام خانه ملت،  شهروز برزگر کلشانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سوال از وزیر جهاد کشاورزی به تشریح دلایل خود در این سوال از حجتی پرداخت و گفت: سوال نخست درباره علت نوسانات قیمت گوشت سفید و قرمز و عدم تنظیم آن در دولت است که باعث شده دولت از ظرفیت‌های تولید داخلی استفاده نکند.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه توان تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت قرمز در داخل داریم، عنوان کرد: نیاز کشور ۹۰۰ هزار تن در سال است که در حال حاضر ۸۰۰ هزار تن تولید می‌شود، اما به جای حمایت از دامداران شاهدیم که وزارتخانه حتی جبران تسهیلات خسارت‌دیدگان ناشی از تب برفکی را پرداخت نمی‌کند.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی شیوع تب برفکی در برخی از استان‌ها را پنهان کرده و هنوز به کنوانسیون دام‌ها ملحق نشده است؛ همچنین باید بعد از نوسانات نرخ ارز نهاده‌های دامی را برای دامداران تهیه می‌کرد که این کار را نکرده و حتی اقدام به گرانفروشی ذخیره‌های سویا و ذرت کرده است.

برزگر در ادامه با اشاره به سوال دوم خود از وزیر بیان داشت: علت عدم صادرات سیب، مرکبات و محصولات کشاورزی داخلی که از وظایف این وزارتخانه است موضوع دوم بوده که تنظیم بازار و حمایت از محصولات کشاورزی را نداریم؛ همچنین بازاریابی خارجی صورت نمی‌گیرد و محصول سیب صرفا به پاکستان صادر می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر محصولات باغداران در سردخانه مانده و مرکبات با قیمت ارزان و فله‌ای از سوی کشور‌های دیگر همچون پاکستان خریداری شده و به نام خودشان با بسته‌بندی شکیل به بازار جهانی صادر می‌شود.

وی همچنین در خصوص علل کاهش تعرفه واردات محصولات کشاورزی عنوان کرد: مجلس در سال ۹۶ به منظور حمایت از بازار، اختیار تنظیم آن را به وزارت کشاورزی داد، اما این وزارتخانه به وظایف خود عمل نکرد و باعث کاهش شدید واردات برخی محصولات و واردات بی رویه برنج، موز و شکر شد.

برزگر در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز داریم، اما بیش از ۱۰ برابر نیاز محصول را وارد می‌کنیم، یادآور شد: این اقدام باعث عدم فروش محصولات برنج در داخل شده است و چغندرکاران نیز هنوز دو سال است که پول چغندر خود را تحویل نگرفته‌اند و شالیکاران برای فروش برنج ضرر می‌کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه کشاورزان، باغداران و دامداران شمال غرب کشور در حال حاضر قریب به ۸ هزار میلیارد تومان خسارت از سرما و تگرگ دیده‌اند، عنوان کرد: وزارت جهاد اعلام کرده صرفا مزراع بیمه شده را تحت پوشش قرار می‌دهد که حتی اگر این مطلب درست باشد دو سال است که خسارت بیمه‌شدگان نیز پرداخت نمی‌شود.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه وزارت جهاد طبق قانون برنامه پنجم توسعه موظف است ۵۰ درصد محصولات کشاورزی را تحت پوشش بیمه قرار دهد، اما تاکنون تنها ۲۵ درصد تحت پوشش واقع شده، خاطر نشان کرد: کم کاری وزارت جهاد باعث شده کشاورزان با مشکل روبرو شوند و حتی توان پرداخت وام بانکی خود را نداشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: باید برای کشاورزان خرد و ورشکسته تأسف خورد که توان مدیریت ندارند؛ همچنین برای کشاورزانی تأسف خورد که در کنار دلالان تنها گذاشته شدند و برخلاف میزان تورم و مصوبه برنامه ششم توسعه قیمت خرید تضمینی گندم آن‌ها مانند سال گذشته در نظر گرفته شد.

برزگر تأکید کرد: رسالت وزارت جهاد کشاورزی مدیریت، نظارت و فروش محصولات کشاورزی است، اما در حال حاضر با عدم مدیریت قوی و افزایش میزان سموم در محصولات باغی کشور‌های اروپایی محصولات ما را خریداری نمی‌کنند.

وی گفت: قیمت خرید شیر سنتی بین ۹۵۰ تا ۱۱۰۰ تومان است، این رقم ارزان‌تر از آب آشامیدنی است.

برزگر با اشاره به برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی گفت: این بودجه برای توسعه روستا‌های کمتر توسعه یافته است، اما تاکنون چه میزان از این بودجه در اختیار روستاییان قرار گرفته است و متأسفانه همچنان شاهد تخلیه روستا‌ها هستیم، سیاست‌های غلط باعث شده کشاورزان هر روز ورشکسته‌تر، زمین‌شان کوچکتر و سفره‌شان حقیرتر شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به واردات موز گفت: در شرایطی که ۶۰۰ هزار تن موز وارد کشور می‌شود مردم دیگر تمایلی به مصرف سیب و پرتقال ندارند با این اوضاع چطور می‌توانیم از کشاورز دفاع کنیم.

نماینده مردم سلماس در مجلس با اشاره به ۱۱ هزار میلیارد تومان خسارت به کشاورزان تأکید کرد: با وجود تأکید وزیر به این مبلغ تاکنون چه میزان از این خسارت به کشاورز پرداخت شده و تاکنون چه میزان مشوق صادراتی در نظر گرفته شده است

همچنین محمود حجتی در نشست علنی امروز  مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال شهروز برزگر با اشاره به وضعیت بازار گفت: ما اصلا نیازی به واردات گوشت سفید نداشته و ظرفیت تولید این نوع گوشت در کشور بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده است.

حجتی با بیان اینکه در مواقعی مانند عید نوروز که در بازار تقاضا بیش از عرضه می‌شود با مدیریت بازار سعی در ساماندهی کرده ایم، افزود: در بعضی مواقع ما ناچار هستیم که در بازار دخالت کنیم و از ذخایر موجود که همیشه داشته ایم برای کنترل بازار استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این روز‌ها متاسفانه قیمت مرغ کمتر از قیمت تمام شده در بازار است، تصریح کرد: تولیدکنندگان ما در حال حاضر با این قیمت‌ها آسیب می‌بینند از این رو با هدف حمایت از تولید داخل مجبور به حضور در بازار هستیم.

حجتی با بیان اینکه دخالت دولت در بازار با هدف حمایت از مصرف کننده و همچنین تولیدکننده است، گفت: قیمت‌ها در جمع متعادل بوده، اما با توجه به افزایش نرخ نهاده‌ها که نه به خاطر نرخ ارز بلکه به علت افزایش قیمت‌ها در بازار جهانی بوده برخی تغییرات در قیمت‌ها صورت گرفته است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه تامین نهاده‌ها با ارز ۳۸۰۰ تومانی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در بازار جهانی قیمت کنجاله سویا و ذرت به ترتیب ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته و با توجه به اینکه ما در این دو محصول وابستگی زیادی به خارج از کشور داریم لذا اگر افزایش قیمت نهاده‌ها را شاهد هستیم بخش عمده‌ای از آن متاثر از بازار‌های جهانی است.

حجتی ادامه داد: در ارتباط با این نهاده‌ها نیز تعرفه آن را در حداقل ممکن نگه داشته ایم و در این رابطه یک سری سیاست‌هایی اعمال می‌شود تا ارزش افزوده اقلام وارداتی افزایش یابد به طور مثال به جای کنجاله سویا دانه سویا وارد می‌شود که ارزش افزوده و اشتغال دیگر را در کشور ایجاد کند.

وی با بیان اینکه تمام تلاش ما برای واردات محصولات واسطه‌ای لحاظ تعرفه پایین است، گفت: اگر تعرفه این نوع محصولات بالا باشد قیمت تمام شده اقلام و کالا‌ها را افزایش می‌دهیم.

حجتی با بیان اینکه در ارتباط با گوشت قرمز با مشکل کاهش تولید و عرضه مواجه هستیم، افزود: در خصوص رمه گردانی و دام‌های کم بازدهی که اکنون وجود دارد دیگر تولید به صرفه نیست از این رو با توجه به کار‌های ژنتیکی که برای تولید دام‌های سبک و پر بازده انجام شده در مسیر بهبود شرایط قرار گرفته ایم.

حجتی با بیان اینکه در ارتباط با شیر و گوشت و همه این آیتم‌ها نمی‌توانیم به عنوان پربازده بی تفاوت باشیم، گفت: تولید گوشت قرمز دام سبک در حال انجام است تا به این ترتیب بازار به نفع تولید کننده و مصرف کننده ادامه راه بدهد البته در این دوره گذار هم جهت کنترل قیمت و جلوگیری از افزایش آن تسهیلاتی جهت واردات گوشت گرم دام سبک ارائه شده است.

وی با بیان اینکه در ارتباط با سیب و مرکبات با سیاست‌های اتخاذ شده به ویژه در ارتباط با بحثی که یکی دو سال گذشته که در خصوص تعرفه موز و تعرفه ترجیحی این محصول مطرح شده، گفت: اکنون هر کسی که سیب یا مرکبات صادر کند می‌تواند با تعرفه ترجیحی ۵ درصد موز وارد کند در غیر اینصورت با تعرفه‌های بالاتر از جمله ۲۰ درصد مجاز به واردات هستند.

حجتی با تاکید بر اینکه به نوعی یارانه صادرات در نظر گرفته شده است، افزود: در سال گذشته ما حدود ۶۱۰ هزار تن صادرات سیب درختی داشته در حالی که رکورد‌هایی که در طی سنوات گذشته داشته ایم در حدود ۳۰۰ هزار تن بوده است.

وی ادامه داد: وضعیت اکنون به گونه‌ای است که در ارتباط با این محصول کمترین حد و میزان را ما در سردخانه‌ها داریم و شاید کمتر از ۲۰ هزار تن به ویژه در استان‌های ارومیه در سردخانه داریم البته این موضوع در مورد مرکبات نیز اعمال شده است.

حجتی با بیان اینکه در بازاریابی تجار ما هنوز ضعیف هستند، گفت: تلاش داریم در جریان کار با اوراسیا و همچنین مبادله موافقتنامه‌ای که نهایی شده صادرات بیشتری را در ارتباط با مرکبات داشته باشیم که می‌توانیم در این رابطه بخشی از تسهیلات صادراتی را در اختیار تجار قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه همین میزان سیب صادر شده به پاکستان و هندوستان ارسال شده است، تصریح کرد: دو کشور مذکور به راحتی پذیرای محصولات ما نبودند، اما ما با سیاست‌هایی که اعمال کرده ایم توانسته ایم این نوع صادرات را داشته باشیم.

حجتی با بیان اینکه در خصوص برخی محصولاتی که قیمت آن‌ها در داخل بیش از حد است، قطعا انعطاف نشان می‌دهیم، افزود: در دوره حبوبات به ویژه لوبیا ۳۰ الی ۴۰ درصد افزایش داشته ایم از این رو در جهت حمایت از مصرف کننده اقدام‌های مقطعی انجام شد که آن هم با افزایش نرخ ارز و مشکلات موجود اکنون معضلی در حوزه تامین حبوبات نداریم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در ارتباط با بحث رخداد‌های طبیعی خسارت‌ها و رخداد‌ها و مشکلاتی که در ارتباط با بخش کشاورزی ایجاد می‌شود سال گذشته متجاوز از ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده امسال فقط در ارتباط با یخ زدگی بیش از ۵ هزار میلیارد تومان خسارت به تولیدکنندگان پرداخت کرده ایم و در ارتباط با گرمازدگی در استان کرمان تقریبا همه محصول پسته ما دچار مشکل شد.

وی افزود: ساز و کاری که در این ارتباط پیش بینی شده پاسخگو نیست از این رو ناچار هستیم طبق مکانیزمی که مجلس مصوب کرده برآورد کرده و به ستاد حوادث غیرمترقبه برای بررسی مجدد ارجاع کنیم و پس از آن به سازمان برنامه ارسال شود از این رو سازمان برنامه در خصوص کاهش و یا اعمال هر نوع نرخی مسئول است.

حجتی با بیان اینکه تنها بخشی را می‌توانیم مستقیما پاسخگو باشیم که در چارچوب صندوق بیمه محصولات کشاورزی باشد، گفت: خوشبختانه حداقل سال گذشته از عهده این تعهدات برآمده ایم و امید است امسال هم بتوانیم این تعهدات را عملیاتی کنیم.

حجتی در پاسخ به سوال برزگر گفت: با وجود بیماری‌ها و آفاتی همچون آنفولانزای فوق حاد که منشاء آن پرندگان مهاجر بودند و تب برفکی اگر اقدام و کنترلی صورت نگرفته بود معلوم نبود سال گذشته با چه وضعیتی در بخش دام و طیور مواجه می‌شدیم بنابراین این ظلم است که زحمات همکارانمان که به صورت شبانه روزی به این مهم پرداختند همچنین استانداران و نیروی انتظامی که این موضوع را پیگیری کردند، نادیده گرفته شود.

وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه در رابطه با پوشش محصولات مبلغ ۱۱ هزار میلیارد تومان خسارت وجود داشته است، ادامه داد: با وجود ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتباراتی که در بودجه وجود دارد چگونه پوشش محصولات را اضافه کنیم آن هم در شرایطی که در قانون برنامه ما را متعهد کردید که هیچ تعهدی را ایجاد نکنیم.

وی افزود: سال گذشته مبلغ ۱۳۰۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت شده است، شما از کجا مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان را آورده‌اید با وجود اینکه اسناد، آمار و مبالغی که از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته مشخص است.

حجتی در پاسخ به مباحثی که از سوی برزگر در رابطه با واردات شکر مطرح شد، تصریح کرد: امسال ما نیاز به واردات شکر نداریم چرا که در سال گذشته حدود دو میلیون تن شکر تولید کردیم بنابراین حتما در سال ۹۲ حمایتی صورت نگرفته است که در سال ۹۶ میزان تولیدات شکر از ۱۳۰۰ تن به ۲ میلیون تن افزایش یافته است بنابراین حتما اتفاق‌هایی در این میان افتاده است.

وی یادآور شد: افزایش چغندرقند از ۳۷۰۰ به ۸ میلیون تن و کاهش سطح زیر کشت از دیگر مواردی است که در سال گذشته اتفاق افتاده است که همه این موارد به دلیل افزایش بهره‌وری و راندمان و حضور بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: آن زمانی که می‌خواستیم شکر وارد کنیم فقط کارخانجات قند حضور داشتند شما از مواردی که ما ابلاغ کردیم آگاه هستید به جز شرکت مباشر که فقط برای ذخایر راهبردی بوده که بازرگانی دولتی است بقیه کارخانجات قند حضور داشتند که به نسبت تولیدی که داشتند به آن‌ها سهمیه تعلق گرفت بنابراین این جای تأسف است که شما از تریبون رسمی این موارد را اعلام می‌کنید.

وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با تعرفه‌ها یادآور شد: ممکن است تعرفه‌هایی که ابلاغ شده است موافق با نظر بنده نباشد، اما تعرفه مصوبه دولت است و بنده تنها در این زمینه پیشنهادکننده هستم و در نهایت در کمیسیون ماده ۱ و نهایتا توسط دولت باید مصوب شود بنابراین به اندازه‌ای که اختیار داده‌اید از بنده مسئولیت بخواهید.

حجتی اظهار کرد: ما در این زمینه تلاش بسیاری کرده‌ایم و برخی اوقات ممکن است در دولت و شورای اقتصاد در پی دفاعی که کرده‌ایم ناراحتی هم ایجاد شده باشد، اما در شرایط کنونی باعث شده که کمترین مشکل را در زمینه تعرفه داشته باشیم.

وی در ارتباط با صادرات سیب و مرکبات اینگونه پاسخ داد: سال گذشته ۶۰۹ هزار تن سیب صادر شد و بر اساس گزارشی که از منطقه شما گرفته‌ام امروز ۵۰ تن سیب در سردخانه سلماس وجود دارد و در کل استان نیز ۳۰ هزار تن وجود دارد بنابراین باید این عدد را با سنوات گذشته مقایسه کنید.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *