صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شورای مرکزی فعلا به فکر برگزاری جلسه با رئیس جمهور نیست

۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸:۳۷
کد خبر: ۴۲۱۱۸۲
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز درباره دیدار جامعه روحانیت مبارز با رئیس جمهور گفت: هنوز با ایشان دیدار نداشته و شورای مرکزی نیز فعلا به فکر برگزاری جلسه با ایشان نیست.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حجت الاسلام غلامرضامصباحی مقدم، ظهرامروز در نشست خبری خود اظهارداشت: تصویب اساسنامه جدید جامعه روحانیت مبارز علت اصلی برگزاری جلسه است. معمولا هر ١٠ سال یکبار بازنگری در اساسنامه جامعه روحانیت مبارز انجام می‌شود که آخرین بازنگری درپایان سال ٩٦ انجام شد که تا اردیبهشت سال جاری ادامه یافت.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: براساس اساسنامه جدید جامعه روحانیت مبارز، یک دبیر کل موقت هم خواهیم داشت که هنوز تعیین نشده اند و در اولین جلسه شورای مرکزی مشخص می‌شود، چندین نفر برای معرفی درنظر گرفته شده اند ولی رای گیری نهایی هنوز انجام نشده است.

وی درپاسخ به سوالی درباره دیدار جامعه روحانیت مبارز با رئیس جمهور گفت: هنوز باایشان دیدار نداشته و شورای مرکزی نیز فعلا به فکر برگزاری جلسه با ایشان نیست.

مصباحی مقدم درباره سوالی مبنی بر نظر و اقدامات جامعه روحانیت مبارز برای انجمن گفتگوی فعالان اصولگرا و اصلاح طلب و ایجاد گفتگوی ملی گفت: این موضوع تاکنون در جامعه مورد مورد بحث قرار نگرفته است. بنده شخصا با تعداد قابل توجهی از شخصیت‌های احزاب و فعالان سیاسی گفتگو کرده ام که از جمله آن‌ها مناظره با آقایان صوفی، انصاری، ابطحی و سه مناظره با اقای زیباکلام و نیز ٣ مناظره با اقای اعلمی بوده است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: بنده اهل گفتگو هستم و ازانجام گفتگو با فعالان سیاسی فرار نمی‌کنم، معتقدم کسانی که دل در گرو نظام دارند و به انقلاب اسلامی اعتقاد دارند و رهبری را محور نظام می‌دانند باید باهم ارتباطات سیاسی برقرار کرده و بنا را براین بگذارند که وحدت ملی را حفظ کنند. ما به شدت نیازمند حفظ وحدت ملی هستیم.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز افزود: در اساسنامه جدید طبق تعریفی که مشخص‌شده جامعه روحانیت نهادی، انقلابی، فرهنگی، سیاسی، روحانی، مردم و مستقل و فراجناحی است که به منظور از حفاظت از اصول و ارزش‌های اسلامی فعالیت می‌کند و درواقع کار ویژه آن حفاظت از ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی است.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه در سال ۱۳۵۶ و قبل از آغاز انقلاب جامعه روحانیت تشکیل شد، تصریح کرد: وظایف جدید جامعه روحانیت در ۸ بند مورد بررسی قرارگرفته است که ازجمله آن‌ها می‌توان به ساماندهی روحانیت شیعه، تحکیم مبانی انقلاب اسلامی، حمایت همه‌جانبه از اندیشه سیاسی و اجتماعی امام و رهبری، گسترش فرهنگ و اخلاق اسلامی در جامعه و مقابله با انحرافات فکری، هدایت مردم و گروه‌های فعال فرهنگی، نظارت بر عملکرد مسئولان نظام و نقد عالمانه، ارتباط با روحانیت سایر مذاهب اسلامی و تعامل مثبت و سازنده با پیروان ادیان الهی اشاره کرد.

وی درباره ارکان جدید جامعه روحانیت توضیح داد و گفت: در ارکان جدید، هیئت مؤسس، شورای مرکزی، مجمع عمومی، شورای استان، شورای شهر، شورای منطقه و شورای داوری فعال خواهند بود.

مصباحی مقدم با بیان اینکه یک هیئت مؤسس پیش‌ازاین بنیانگذار جامعه روحانیت بوده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه می‌توان به آیات عظام مطهری، بهشتی، مفتح، باهنر و شهید شاه‌آبادی و بزرگانی همچون مهدوی کنی، موسوی اردبیلی، رفسنجانی و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: امروز ما در جامعه روحانیت جانشینان هیئت مؤسس راداریم که این هیئت مؤسس فعالی، اعضای کنونی شورای مرکزی و متشکل از ۲۳ نفر هستند که در صورت فوت یا برکناری هر یک از اعضای مؤسس، فردی جایگزین می‌شود.

وی شورای مرکزی جامعه روحانیت را جزئی از ترکیب آینده عنوان کرد و تصریح کرد: شورای مرکزی جدید متشکل از سه گروه خواهد بود؛ گروه هیئت مؤسس که کمتر از ۲۰ نفر است، گروهی از هر استان که بعد از انتخابات مشخص می‌شود و حداقل یک نفر خواهد بود و گروه سوم نیز شورای مناطق هستند که در تهران تشکیل‌شده و از هر شورای منطقه یک عضو در شورای مرکزی حضور پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: در ساختار جدید شورای مرکزی گسترش خواهد یافت و ترکیب آن حداقل ۲۰ نفر از اعضای قدیمی و نمایندگان انتخاب‌شده از شورای استان‌ها و شورای مناطق تهران هستند.

وی با بیان اینکه شورای مرکزی جامعه روحانیت بالاترین رکن پس از هیئت مؤسس است، بیان کرد: شورای مرکزی حداقل با دوسوم اعضا رسمیت خواهد داشت و رئیس شورای مرکزی برای مدت دو سال توسط اعضا انتخاب می‌شود، البته ما نایب رئیس و دبیر نیز خواهیم داشت.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه شورای مرکزی جامعه روحانیت حداقل به صورت ماهانه یک جلسه برگزار می‌کند و تصویب سیاست‌ها و خط مشی‌های آن با پیشنهاد دبیرکل برعهده شورای مرکزی است، گفت: تصویب برنامه وبودجه، تعیین و نصب شورای سه‌نفره داوری برای سه سال، نظارت از طریق هیئت بازرسی ازجمله وظایف آن خواهد بود.

وی در باره کارکرد مجمع عمومی جامعه روحانیت عنوان کرد: نمایندگان شورای استان‌ها، شهر‌ها و مناطق تهران، اعضای این مجمع هستند که باید هر دو سال یک‌بار نشست خود را برگزار کند و ازجمله وظایف آن انتخاب دبیرکل از بین نامزد‌ها و همچنین تأیید پیشنهاد‌های شورای مرکزی همچون تأیید نامزد انتخابات ریاست جمهوری است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه ائمه جماعات، وعاظ و بانوان روحانی می‌توانند به صورت تشکل‌های وابسته با جامعه روحانیت همکاری کنند، درباره کارکرد شورای استان گفت: دبیرکل از بین اعضای شورای مرکزی و با تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد.

وی تاکید کرد: ما یک دبیرکل موقت پیش‌بینی کرده‌ایم که برای یک سال توسط شورای مرکزی انتخاب می‌شود تا مقدمات برگزاری مجمع عمومی در این یک سال را فراهم کند، ازاین‌رو دبیرکل اصلی توسط مجمع عمومی برگزیده خواهد شد.

مصباحی مقدم با اشاره به فعالیت کمیته سیاسی جامعه روحانیت، آن را متشکل از ۹ نفر دانست که ۵ نفر آن باید حداقل عضو شورای مرکزی باشند و عنوان کرد: وظیفه این کمیته رصد رخداد‌های داخلی و خارجی مرتبط با کشور و امت اسلامی و اتخاذ سیاست‌های لازم است.

عضومجمع تشخیص مصلحت نظام درباره وظایف معاونت فرهنگی و معاونت تشکیلات جامعه روحانیت، به توضیح پرداخت و درباره شورای داوری یادآور شد: این شورا مسئول رسیدگی به شکایات ازجمله شکایات اعضا به روند امور جامعه روحانیت و شکایت افراد خارج از جامعه از افراد تشکل است.

مصباحی مقدم تاکید کرد: منابع مالی جامعه روحانیت منطبق بر حق عضویت اعضا، وجوه شرعی، هدایا و کمک افراد حقیقی و حقوقی و کمک‌های مقام رهبری و سایر مراجع است.

سخنگوی جامعه روحانیت بیان کرد: انحلال جامعه روحانیت با تصویب سه‌چهارم از اعضای جامعه روحانیت صورت می‌گیرد و سپس کلیه اموال و اسناد در اختیار، ولی فقیه قرار خواهد گرفت.

به گفته وی، این اساسنامه در ۳۹ ماده و ۱۳۵ بند در ۱۸ اردیبهشت توسط هیئت مؤسس مصوب شده است.

سخنگوی جامعه روحانیت درباره سوالی درباره فعالیت‌های حزبی تشکل متبوعش گفت: ما خود را هم‌عرض احزاب نمی‌دانیم و هیچ‌گاه به دنبال تشکیل دولت و کسب قدرت نبوده‌ایم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *