فعالیتهای کمیته امداد در جهت رفع فقر زدایی است/خودکفایی خانوادهها در اولویت
فتاح افزود: در سطح بالاتر برای خودکفایی، بحث اشتغال مددجویان را دنبال میکنیم. همچنین تلاش داریم باقی خدمات مانند، مسکن، درمان و جهیزیه را هم به سمت و سویی ببریم که خانواده بتواند به مرز خودکفایی برسد و اساسا نیازی به حمایتهای کمیته امداد نداشته باشد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص کاهش بودجه اشتغال در سال جدید، افزود: در تبصره ۱۶ بودجه سال گذشته ۲۱۰۰ میلیارد تومان سهمیه برای کمیته امداد در نظر گرفته شده بود که امسال به ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. به این معنی که ما در سال جدید با کاهش ۷۰۰ میلیاردی بودجه روبرو هستیم. زمانی که دولت متوجه این کاهش شد، تصمیم گرفت تا برای جبران آن، مابقی این بودجه و حتی بیشتر از آن، سهم قابل توجهی را از محل صندوق توسعه ملی به مناطق محروم و روستایی اختصاص دهد که این بودجه در سال جدید ابلاغ و اجرایی خواهد شد.
فتاح در پاسخ به این سوال که آیا حمایتهای دولت به کمیته امداد منحصر به بودجه میشود، افزود: دولت وظایف به خصوصی را برعهده دارد. همچنین، کمیته امداد بخشی از اعتبارات خود را از محل دولت دریافت میکند و مابقی اعتبارات کمیته امداد از محل کمکهای مردمی تامین میشود. به همین خاطر کمیته امداد امام خمینی (ره) قابلیت دو وجهی دارد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: آن قسمتی که وظیفه دولت در زمینه کمک به کمیته امداد است در دولت به بخش قابل توجهی اضافه شده است. به طوریکه بر اساس تبصره ۱۴ و مستمری خانواده به نحو قابل توجهی یعنی ۳.۴ برابر رسیده است که امسال نیز این بودجه حدودا ۱۳ درصد افزایش خواهد داشت. همچنین موضوع کمک به بحث اشتغال در بحث ۱۶ تبصره بودجه نیز در سال گذشته با تامین اعتبار توانستیم ۹۰ درصد آن را پرداخت کنیم.