روزهدار باید اخلاق و سبک زندگی اسلامی را حفظ کند
حجتالاسلام و المسلمین حسینعلی یزداندوست کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان از فضایل زیادی برخوردار است و اعمال مستحب و واجب زیادی توسط پیامبر اسلام(ص) در اول ماه مبارک رمضان به مردم توصیه شده است. حضرت محمد(ص) در این خطابه می فرمایند: بندگان دعا و استغفار فراوان را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنند. برای اینکه دعا انسان را از بلاها نجات داده و استغفار هم گناهان را محو میکند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره اعمال ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی دیگر از اعمال ماه مبارک رمضان "صدقه دادن" است، این عمل سبب دفع بلا میشود. هر یک تومان صدقه در ماه مبارک رمضان صدها برابر برکت دارد و از سوی خداوند حساب میشود. بنابراین پیامبر اسلام (ص) در این ماه توصیه به صدقه دادن کردهاند. همچنین اعتکاف در دهه آخر ماه مبارک رمضان بسیار در نزدیکی به خدا موثر است.
حجتالاسلام و المسلمین یزدان دوست درباره تلاوت قرآن در این ماه ادامه داد: ثواب خواندن هر یک آیه در این ماه، برابر ثواب یک ختم قرآن در ماههای دیگر است. قرآن می فرماید بهترین بهار قرآن ماه رمضان است. لذت خواندن قرآن در این ماه بر انسان تاثیر بیشتری دارد و باعث دور شدن انسان از منکرات میشود.
وی با اشاره به اهمیتِ دادنِ به مساله افطاری در ماه مبارک رمضان افزود: امام محمدباقر(ع) مسلمانان را به افطاری دادن در ماه مبارک رمضان توصیه فرموده است. ایشان به یکی از اصحاب خود می فرمایند افطاری دادن به 10 فقیر همانند آزاد کردن 10 بنده است. پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: دعای روزهدار در وقت افطار برآورده میشود. در وقت افطار فضای معنوی و روحانی تا زمانی که سفره افطار پهن شده حاکم است و حاجات و دعاهای روزه دار برآورده میشود. درباره افطاری در این ماه تاکید بسیار مفصّلی می شود.
این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: خستگی، تشنگی و گرسنگی در روزه دار وجود دارد اما باید خوش خلق بود و با مردم و ارباب رجوع با اخلاق خوش رفتار کرد. فرد روزه دار باید اخلاق اسلامی را حفظ کند و مشی و سبک زندگی اسلامی را فراموش نکند. ائمه اطهار(ع) با وجود سختیهای روزه داری از مسیر رضایت ذات اقدس الهی جدا و منحرف نشدند .
حجتالاسلام و المسلمین یزداندوست درباره صفات فردی در ماه مبارک رمضان بیان کرد: خوش خلقی یکی از آثار بسیار زیبایی است که انسان باید در ماه مبارک رمضان داشته باشد. صبر ویژگی دیگری است که روزهدار باید پیشه خود کند. روزه یکی از عوامل برای صبر انسان در برابر سختیها و مصیبتهای زندگی است. صبر انسان با ممارست و گرفتن روزه زیاد میشود و این صبر حلاوت بسیار زیادی دارد و بعد از ماه رمضان آثارش بیشتر خواهد شد؛ برای اینکه به مدت یک ماه بنده خدا صبر و از گناه دوری کرده است.
این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به نزول قرآن در شبهای قدر توضیح داد: نزول قرآن در شبهای قدر و همزمانی با شهادت حضرت علی(ع) بی حکمت نیست. یک سری حکمتها و رازها در این تقابل وجود دارد که دارای پیامهای ملکوتی و آسمانی است. بعد از حضرت محمد(ص) کسی که بیش از همه با قرآن انس داشت امام علی(ع) بود.
حجتالاسلام و المسلمین یزداندوست خاطرنشان کرد: قرآن در یک شب نازل نشده است بلکه به تدریج بر پیامبر اسلام(ص) نازل شده و در شبهای قدر کامل شده است. یعنی در این شبها قرآن به صورت دفعی بر ایشان نازل شد.
انتهای پیام/