صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مردم قارچ فله‌ای و غیر پرورشی نخورند/۹ فوتی در ۳ استان

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۷:۴۷
کد خبر: ۴۲۰۷۲۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور، از مردم درخواست کرد از مصرف قارچ‌های فله‌ای و غیر پرورشی خودداری کنند.

به گزارش گروه جامعه ،مجتبی خالدی، گفت: افرادی که به طبیعت می‌روند و یا به تجربه سال‌های گذشته، قارچ‌هایی را از کوهستان‌ها و کوهپایه‌ها جمع آوری می‌کردند، امسال به دلیل بارش‌های بهاری مراقب باشند که قارچ‌های سمی را نچینند.

وی تصریح کرد: مصرف و حتی لمس قارچ‌های سمی کوهپایه‌ای یا کوهستانی ممکن است مسمومیت ایجاد کند، اما تمام افرادی که دچار مسمومیت گوارشی شدند، سابقه مصرف این گونه قارچ‌ها در سال‌های گذشته را داشته اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: برخی افراد قارچ‌های کوهی و طبیعی را جمع آوری و برای فروش و امرار معاش به مغازه‌ها ارائه می‌دادند و مردم هم به ویژه در استان‌های غربی کشور با این تصور که قارچ‌های فله در مغازه ها، سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ می‌کردند.

وی تاکید کرد: مردم در مصرف قارچ‌هایی که غیر از بسته بندی و پرورشی در بازار وجود دارند، دقت و توجه ویژه‌ای داشته باشند، چون تا کنون ۹ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های سمی در کشور فوت کرده اند که ۷ نفر از آن‌ها در استان کرمانشاه، یک نفر در لرستان و یک نفر نیز در کردستان جان خود را از دست داده است.

خالدی در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار نارسایی کبد نشوند.

سخنگوی اورژانس کشور یادآور شد: اگر افراد مسموم شده با قارچ‌های سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند کبد انجام شده است.

وی با بیان اینکه شناخت قارچ‌های سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه می‌کنیم که از مصرف قارچ‌های فله غیر بسته بندی شده و غیر پرورشی که به صورت کوهی و طبیعی به فروش می‌رسد، خودداری کنند.

خالدی در پایان یادآور شد: درمان مسمومیت‌های گوارشی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می‌شود، اما در صورتی که فرد دیر مراجعه کندخطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *