صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفر ۴۰۰ توریست اروپایی به محروم ترین منطقه ایران

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۴:۰۲
کد خبر: ۴۲۰۶۲۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
شاید کسی گمان نمی کرد هتل کپری در محروم ترین منطقه کشور پذیرای مهمانانی از آلمان ، اسپانیا و ایتالیا باشد.

به گزارش گروه اقتصاد ، در دل بیابان‌های جنوب شرقی استان کرمان هتلی با طراحی سنتی نظر مسافران چندین کشور اروپایی و آسیایی را به خود جلب کرده است. هتلی که از کپر یا همان شاخ و برگ درخت خرما ساخته شده و چیدمان و شکل ظاهری آن نظر هر رهگذری رادبه خود جلب می‌کند.

شاید تا چند سال پیش کسی گمان نمی‌کرد حتی روزی مسافرانی پایتخت نشین گذرشان به منطقه گرم و خشک جنوب کرمان بیفتد، اما امروز کویر زیبای جنوب کرمان و این اقامتگاه سنتی و زیبا نظر مسافرانی هزاران کیلومتر آن طرف‌تر از مرز‌های کشورمان را به خود جلب کرده است.
 
هتل کپری را می‌توان نماد توسعه پایدار دانست. نهادی زیرساخت مناسب را فراهم می‌کند، ظرفیت‌های بومی را به خدمت می‌گیرد و با استفاده از ذوق و هنر مردمانی مهمان نواز و مهربان جوانان محرومترین نقاط کشور را مشغول فعالیتی سود ده می‌کند. با چنین الگویی جوانان محروم‌ترین منطقه کشور که سال‌ها تجربه فقر و محرومیت را چشیده اند باور می‌کنند که می‌توانند با ظرفیت‌های خدادادی روی پای خودشان بایستند و ثروت ملی تولید کنند.

بنیاد مستضعفان با ساخت هتل کپری نشان داد که محرومیت زدایی فقط ماهی دادن به دست مردم نیست و جاذبه‌ها و سرمایه‌های ملی محرومین‌ترین نقطه کشور نیز با راهبردی درست و نگاهی اصولی می‌تواند ابزار آموزش ماهیگیری به جوانان با استعداد، اما کم برخوردار کشور باشد.

در روز‌های اول ساخت هتل کپری برخی خیرخواهان نه چندان دوراندیش می‌گفتند قلعه گنج چه نیازی به هتل دارد؟ در دل بیابان هتل به چه کار مردم می‌آید؟ اما امروز هتل کپری می‌رود تا به بهترین مقصد توریست‌های خارجی عاشق کویر ایران تبدیل شود. توریست‌های که با خود ارز می‌اورند، از مردم منطقه خرید می‌کنند و ذره ذره زمینه توسعه پایدار منطقه جنوب کرمان را فراهم می‌کنند.
 
فرایند به همین جا ختم نمی‌شود. فردا روزی که توریست‌ها هتل کپری را ترک کردند خودشان بهترین تبلیغند برای کویر زیبای جنوب کرمان. به کشورشان می‌روند و برای دوست و آشنا از جاذبه‌های گردشگری کرمان می‌گویند و خبر می‌دهند که می‌توانند برای دیدن این جاذبه‌ها شبی را هم در کپری تلفیق شده از سنت و مدرنیته تجربه کنند و با حال و هوای کپرنشینی آشنا شوند. فرایندی که چرخه توسعه قلعه گنج را پایدارتر و پایدارتر می‌کند.

محمد جواد جهان پور مدیر هتل گفت: هتل پارسیان قلعه گنج فروردین سال ۹۵ افتتاح شد و از همان روز‌های اول مورد توجه مسافران جنوب کرمان قرار گرفت.
 
جهان پور افزود: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند که اقتصاد مقاومتی را بر اساس داشته‌های بومی شکل دهید هتل را بر اساس داشته‌های بومی منطقه که برگ درختان خرما و برگ درختان دار بود ساختیم.

جهان پور گفت: تاکنون هتل کپری قلعه گنج برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی کرده است که ۱۵ نفر داخل هتل کار می‌کنند و ۸۲ نفر نیز برای هتل صنایع دستی می‌بافند و امسال نیز ۲۰ نفر از منطقه ماز به آن‌ها اضافه شده است. چهار نفر در کارگاه بسته بندی سنتی خرما مشغولند. خرما را به گونه‌ای بسته بندی می‌کنند که با استفاده از برگ درخت خرما و بدون نیاز به یخچال خرما تا یک سال سالم باقی می‌ماند.
 
وی با اشاره به درآمد مردم بومی از تولید صنایع و فروش آن توسط عوامل هتل در سراسر ایران گفت: فقط در طول سال ۹۵ از فروش صنایع دستی قلعه گنج ۳۰۰ میلیون تومان درآمد به خانواده‌های محروم قلعه گنجی تزریق شد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *