صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روابط عمومی جایگاهی فراموش شده

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲:۰۸
کد خبر: ۴۲۰۵۴۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
از رودخانه پرآب،از شکوه جنگل سبز،طبیعت زیبا،آب دریا،قطره ای بیش در بیابان بجا نمانده است.

به گزارش گروه اقتصاد ، همین چند روز پیش بود که ریاست محترم جمهور به صورت تاکیدی از مسئولین خواستند که با شهامت پاسخگو باشند و گفتند که مدیری که می ترسد و نمی تواند و هراس دارد و به مردم نمی گوید و سکوت می کند کنار برود . اصل روابط عمومی در همین بیان ساده نهفته است.


تعریف روابط عمومی و تشکیلاتی به نام روابط عمومی علیرغم توسعه کمی آن در سازمان ها و دانشگاه ها متاسفانه در چند ساله اخیر نه تنها پیشرفت نداشته، از طرفی دچار نوعی سردرگمی و گمراهی شده است.

پنهان کاری، ترس از گفتن و نداشتن شجاعت در ارائه فعالیت ها، عملکرد، محصولات و خدمات و خود سانسوری، مرگ تدریجی روابط عمومی را به همراه دارد. آنچه که ما از روابط عمومی می دانیم معرفی سازمان، تقویت برند سازمانی، حرکت در جهت ایجاد خوشنامی یک سازمان، تعامل با ذینفعان و مخاطبین است. سلامتی کار در صورتی محقق می شود که بتوانیم آنچه انجام می دهیم و انتظار داریم با مخاطبان خود در میان گذاشته و با تعامل با آنها راه حل های جدید را به دست آورده و براساس آن حرکت کنیم. موفقیت با پنهان کاری به دست نخواهد آمد.

شاید هنوز عده ای هستند که با ایجاد رانت و تشکیل گروه های پنهانی فرصتی اقتصادی بدست آورده و از این طریق به منافع خود خواهند رسید ولی این موفقیت عملاً برای جامعه بی تاثیر است و تاثیرات آن موجب سقوط خواهد بود زیرا با پنهان کاری و مخفیانه حرکت کردن مردم را مشکوک ،دلسرد و بدبین می کند و خطر بدبین شدن مردم ما را به بی راهه هدایت می کند.


مسئولین ما درک صحیحی از مفهوم روابط عمومی و مردم داری ندارند و آن را مزاحم خود می دانند زیرا یک ثروتمند در کشور ما از ترس آشنا شدن مردم با موفقیت مالی او می ترسد و واهمه دارد و سازمان هایی که با مشکل روبرو می شوند شهامت بیان آن را نداشته و از عواقب آن می ترسند یکی از متداول ترین اتفاق هایی که در جامعه ما بودجود آمده از بین رفتن فرهنگ در جامعه است و به راستی مردم نمی دانند چه زمانی و در چه موقعیتی راه درست را در پیش گرفته اند و با آن حرکت می کنند.


ایجاد روابط پنهانی بجای ضوابط آشکار و رقابت ناسالم در بازار و اقتصاد و حتی در بخش فرهنگی کشور روابط عمومی را به کنج رینگ برده و آن را به کما می برد.


ما برای بوجود آوردن یک جامعه سالم گریزی بجز شفاف سازی و ایجاد روابط عمومی سالم و گفتگو با مردم در همه بخش های کوچک و بزرگ نداریم.


یک سازمان به تنهایی نمی تواند در بین سیل دروغ و پنهان کاری، به صورت جداگانه حرکت کرده و موفق باشد. زمانی می توانیم با برنامه ریزی حرکت کنیم که جامعه سالم حرکت کرده و بتوانیم دستاوردها را بررسی کنیم، هدف را مشخص کنیم و به دنبال موفقیت باشیم زمانی که تمام آحاد و ظرفیت های جامعه روشن و شفاف باشد تا چنانچه فردی، سازمانی یا ارگانی خارج از ضوابط حرکت کرد، شناخته شده از گردونه خارج شود ولی زمانی که همه پنهان کار باشند کاری از یک فرد و یک سازمان برای حرکت براساس اصول ، ضوابط و قوانین میسر نخواهد بود در نتیجه روابط عمومی کارایی خود را از دست خواهد داد.


تحقق شعارها و استفاده از ابزارهای جدید روابط عمومی و داشتن روابط عمومی اخلاق مدار و روابط عمومی یکپارچه، جملگی در متن و جان روابط عومی نهادینه شده است.


اگر سازمانی برای موفقیت خود راه صحیح را در پیش بگیرد، برای توسعه و پیشرفت نیاز دارد با ذینفعان خود تعامل کند و نقش روابط عمومی برای اجرایی شدن استراتژی ها و دست رسی به اهداف روشن می شود. برای این منظور تکنیکهای روابط عمومی موثر واقع شده و روابط عمومی می تواند نقش یک پزشک را برای نجات جان بیمار خود داشته و برای سالم سازی و شفاف سازی فعالیت ها، با ایجاد راه حل منطقی آن را پیاده سازی کند. کارشناس روابط عمومی باید مورد اعتماد سازمان و جامعه و فردی شناخته شده برای عوامل ارتباطی به ویژه رسانه ها باشد.


در عصر اطلاعات که خبر به سرعت در جامعه منعکس می شود و سرعت آن بیش از هر زمان دیگر شده برای جلب اعتماد مردم اهمیت به روابط عمومی امری جدایی ناپذیر در هر سازمان است و نیروی کارآمد و متخصص روابط عمومی از ضرورت های اولیه فعالیت هر سازمان در جامعه است .روابط عمومی می تواند با تبادل نظر و تعامل با ذینفعان بهترین دستاورد و نتیجه را برای سازمان خود بدست آورد.


لزوما روابط عمومی ها یکسان عمل نخواهند کرد و موفقیت هر سازمان جهت معرفی خود به مخاطبان متفاوت است. برای موفقیت و توسعه باید مردم و جامعه خود را شناسایی کنیم و همسو بادیدگاه آنها حرکت کنیم و خواسته های آنها را جامه عمل پوشانده و حرکت کنیم تا بتوانیم سازمانی موفق داشته باشیم ولی آنچه شاهد آن هستیم سقوط اخلاق در جامعه است که روابط عمومی نمی تواند نقش خود را به درستی پیاده کند. در جامعه ای که دروغ حاکم شود روابط عمومی کارایی خود را از دست می دهد.

بدبینی،ترس، عدم اعتماد، کار را پیچیده و نقش روابط عمومی را تضعیف می کند و بدون شک این جایگاه در سازمان ها کم رنگ و به فراموشی سپرده می شود. خبر و اطلاع رسانی و ارتباط شفاف از بین رفته و فعالیت های پنهان جای روابط عمومی را خواهد گرفت.


ای که گفتی مرو اندر پی خوبان زمانه                      ما کجاییم در این بحر تفکر تو کجایی

 

خسرو رفیعی / کارشناس ارشد روابط عمومی و ارتباطات

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *